Přejít na obsah




PICT0018


PICT0018

    • -1

    Ahoj Borisi, dal jsi si práci sem dát další část svých snímků. Asi bych se, dříve než sem ty obrázky nahraji, zamyslel proč je sem dám a proč zrovna tyto. A jak ostatním sdělím tento svůj počin.
    - Vytvářím si svou galerii a dám do ní téměř vše, co jsem nafotil a co se mi z mého pohledu zdá dobré ? Ale na to je na internetu řada jiných galerií, k tomuto účelu snad vhodnějších. Sem bych vybral jen ty nejpovedenější.
    - Nebo bych rád, aby se mi k těm fotkám někdo vyjádřil a pomohl mi tak buď s výběrem, nebo tak nějak vůbec ... Tak co mi ale brání, abych tuto potřebu nějak výrazněji vyjádřil ? Napsal to k fotce ?

    Co třeba očekáváš, že někdo uvede k fotce PIC0036 ? Ano, Kodak-Retina to zabral. Ale je to nezaostřené, nezajímavé. Zeptej se sám sebe - dal bys negativ s tímhle záběrem do zvětšováku a zničil si tím zbytečně papír ? Proč to tedy ukazovat zde ? Třeba k tomu máš důvod, ale tak ten důvod dej nějak na vědomí pro ostatní.

    To, co jsi sem dal, to jsou převážně snímky, na které většina příchozích snad ani neklikne, protože to již ve zmenšeném náhledu napovídá, že to není moc téma, které oko zaujme. Možná by k tomu trošku víc pomohlo, kdybys tomu dal třeba jen jiné názvy, které obraz trochu vysvětlí. Tohleto PICT0018 nebo 36 ale neřekne nikomu zhola nic. A nebo alespoň přidat pár slov do poznámky.

    Teď ještě k tomuhle snímku. Ten jsem si otevřel, ze zájmu, že tam jako něco vidím, ale nezdá se mi ten záběr dobře zabraný. Jako stěžejní jsou ty stromky, ale hned ten první je dole ukousnutý. Takže to hlavní je již špatně. Možná i toho místa vpravo je moc, získal bys alespoň více prostoru pro ten stožár VN, který je tam natlačený do kraje. Když už je to záběr s těma drátama, tak dej prostor i tomu stožáru, který asi správně dělá pro oko kamaráda pro ty stromky. Snad i horizont by se dal mírně srovnat.
      • 4