Přejít na obsah




KUFA a zátišie (pokus o reparát?)


KUFA a zátišie (pokus o reparát?)

Niektorí ste sa pýtali, ako a prečo KUFA fotí :) Nemám žiadne cenné a umelecké fotografie, prikladám ale jednu z testovacích - zátišie z Bratislavskej komory. S volaním 8x10 mám ešte trochu problémy (domorobo sloty), preto na kraji prevolanejší pruh.

K fotografii - film Kodak X-omat UV (modrocitlivý obojstranný RTG film), volaný v Ilfotec HC (stand, cez 1h). Ohnisko 210mm, Fujinon W (starší typ, s väčším kruhom, v závierke Copal Electric). Snímka dosť vykorigovaná - shift, rise, swing, atď. Stolík je biely schválne, takisto pravý bok už chytal len zbytky podvečerného svetla.

Viac o projekte KUFA: http://www.afuk.cz/projekt-kufa810/

Dúfam, že zvedavosti zadosť :)


    • 5

    Fotka
    kolemjdouci
    20-bře 14 21:21:42

    fotka parádní, přeju ať se projektu KUFA daří

      • 1

    Bezva, zvědavost veliká, i když do tohoto formátu nemířím.  Testovací zátiší tam máte fajnové.

    Zvědavost jsi zvýšil také tím " a prečo KUFA fotí".  Myslel jsem, že se k tomu   prečo   "dozviem akúsi perličku z natáčania ..."  :)

      • 0

    mě by zajímalo jak děláte tu temnou atmosféru. Kolega KCTS (sorry je to blbě ale...) to má taky, jen mě to nějak nejde a nejde. Je to podexpozicí resp expozicí na spodní hraně, jinou senzibilitou (ortho vs panchro), kontrastním/měkkým voláním, zatažením při kontaktování nebo čím? Je pravda že zvětšuju a nekontaktím, ale stejně...

      • 0

    Pěkný snímek. Zmíněné otázky však nechápu. Proč - to vůbec nedává smysl. A jak - inu, jak to kdo chytí do ruk. A tys dobře chytil =D

      • 0

    Jendo - veľký prínos bude asi Fomatone (všimol som si, že aj HCST na to robí). A potom asi ten väčší kontrast pod zväčšovákom, v spojení s mäkším volaním + mäkkým svetlom. Tam by som to niekde hľadal.

     

    Konkrétne tento kúsok je modrocitlivý Kodak X-omat UV (RTG film), svetlo podvečerné zatiahnuté (=úplne difúzne), volané standom v Ilfotec HC. Podexponované (netušil som reálnu citlivosť filmu). Pridal som kontrast (okolo stupňa 4 z 5 na hlave), to vypálilo stolík do biela a zatiahlo spodky do čiernej.

     

    Stačí? Ak nie, pýtaj sa :)
     

      • 0

    Na takový námět ani jinčí papír použít nejde....pokud nechceš tónovat.

    Mě fomatone doporučil jkcz a jsem opravdu spokojený. Přiští týden si konečně objednám další balení a jen doufám, že bude kvalita stejná...prý se dost liší.

    Za ty dva měsíce co nemám peněz na papíry se mě tady nakupil pěkný štos planů, 8kinofilmů a jeden svitek. Sakra. Myslím, že vezmu zrovna dvě balení po 50ks + jedno Fomabrom variant. Páč né na všechno se fomatone hodí.

     

    Příjemný snímek a přeju ať kufa dobře slouží.

      • 0