Přejít na obsah




Kostlivec ve skříni, macro 9x12cm scan negativu

velkoformát makro rodinal stand 9x12

Kostlivec ve skříni, macro 9x12cm scan negativu

První pokus o makrofotografii s velkoformátem, příliš nevynikne snaha o zaostření na stoličku. Aparát z bazaru, doma jen vyčištěn, naolejován (vychlemtal toho docela dost, kůže byla jako papír), sametka provizorně doplněna a objektiv odplísněn, kazety z pozůstalosti po pradědovi, podle nich byl také aparát pořízen, stále relativně funkční. Kdo by věděl, čím nahradit sametky, co se rozpadají, budu rád za radu.


    • 0

    Fotka
    hidejoshi
    13-dub 14 16:38:59

    pěkná čelist.. Lze použít těsnící pásku do dveří.... S chlupy.

      • 0
    Fotka
    Motorbiker
    13-dub 14 18:50:15

    Paska do dveří. Vyzkouším, díky.

      • 0
    Fotka
    jenda1250
    13-dub 14 21:01:34

    vidět to je, po rozkliknutí.

     

    dobrý, začínat s VF a rovnou detaily, to chce odvahu. Taky jsem dneska udělal jednu "zubatou" expozici, ani ne 1:1, nakonec jsem zaostřil tak nějak odhadem protože to přesně lupou nešlo (nebylo nic vidět), a to nebylo ani moc přítmí, expozice šla změřit krásně, jenže na f/16 mi vyšel čas okolo 15s, + korekce měchu 2EV, to je 1minuta + šwára = 10minut jsem držel šíbr vedle objektivu jako clonu proti parazitnímu světlu, výsledek ale vypadá docela schopně. Až na pár ďubek a chlupů. Tady to ale ani nebude vadit.

      • 0
    Fotka
    Motorbiker
    13-dub 14 21:25:00

    Já zkusil nejdřív park, ale něco jsem pokazil a na negativech zůstala skvrna, jako by neuschly. Tak jsem si vyrobil sušící stojánky, ale venku už byla tma, vytáhl jsem tedy kostlivce ze skříně, nasvítil lampou, clona asi 22, čas půl sekundy (měla být čtvrtina, ale přidal jsemje to foma 100), vlastně jen abych si otestoval proces v plastimatce. Tak nějak se mi právě VF na detaily zdá nejvhodnější, ty negativy tohohle formátu vypadají tou velikostí nádherně, ještě vychytat jak se dělají kontakty a bude to.

      • 0