Přejít na obsah




- - - - -

Dobré vyhlídky



Autorská práva

Úšovický

Dobré vyhlídky

Fomabrom 112C/ Tetenal Ekubrom


    • 3

    Máš holt dobré oko, je to podle mě dokonalé (opět až na ty bílé flíčky). Při focení použit žlutý filtr kvůli obloze nebo bez filtru?

      • 0

    Máš holt dobré oko, je to podle mě dokonalé (opět až na ty bílé flíčky). Při focení použit žlutý filtr kvůli obloze nebo bez filtru?

    Díky... Tohle je také jedna z prvních fotek, co jsem na RB67 udělal... Ten kontrast zvedám v oblacích oranžovým filtrem, ale jinak skoro nesundavám žlutozelený. Ten mám snad na všech sklech... :-)

      • 0

    Kolego, asi máš nějaký bordel ve vodě pro konečné praní filmů. Budeš li chtít ty tečky vyretušovat tak se docela potrápíš. A pokud, jak vidím, fotky vypínáš lze z nouze retušovat i anilinkama. Ale pokud netrefíš dobře odstín okolí tak už se těžko bude napravovat, neboť ta barva, se na rozdíl od orig. retušovacích, do papíru vsákne. Tolik mé zkušenosti :-)

      • 1

    Kolego, asi máš nějaký bordel ve vodě pro konečné praní filmů. Budeš li chtít ty tečky vyretušovat tak se docela potrápíš. A pokud, jak vidím, fotky vypínáš lze z nouze retušovat i anilinkama. Ale pokud netrefíš dobře odstín okolí tak už se těžko bude napravovat, neboť ta barva, se na rozdíl od orig. retušovacích, do papíru vsákne. Tolik mé zkušenosti :smile:

    Hned co se dostanu k nějakým penězům, tak pořídím cosi jako filtr. Musí se něco takového vyrábět, ne? Po pravdě ale plánuji vyměnit celý domovní vodní řád. To by mělo také pomoci. Na novějších negativech je to už lepší, ale ty první z před tří let (z koupelny) jsou na tom špatně. Ta skrumáž v pravo nahoře se objevuje pravidelně. Nikdo neví co s tím. Možná pomohou nová záda k RB67, možná jiný 65mm sklo (127mm a 250mm to nedělá) ... Nevím. 

    Anilinky jsou ošemetné. Už jsem se koukal na retušovací nářadí. Asi mne to nemine. 

      • 0

    Retušovací barvičky jsem sháněl po celé Praze, už se moc nedělají. Nakonec jsem svůj problém vyřešil jinak - neměl jsem bordel na negativu ale na sklech, vyřešily ho rámečky - ale obchod co barvy na fotografickou retuš vede jsem sehnal. Akorát je mají dost mastné... Zlatá loď na Platýzu u Národní třídy www.zlatalod.cz

    Držím palečky, boj s bordelem je boj na dlouhou trať :(

      • 1
    Ony nebyly nikdy laciné, ale jeden nákup vystačil na celý život :smile:
    Mrknul jsem na ten odkaz, ale žádné retušovací barvy pro fotografie jsem tam neviděl. Ale ty čínské, špičaté štětce jsou výborné. Jeden mám ještě po tátovi. A jak pojedu do Prahy tak si ještě pro jeden zajdu :smile:
      • 1