Přejít na obsah




- - - - -

Důl Lazy (uzavřen v říjnu 2019)

zvětšování napínání papírovka papírová fotka horizon slintačka

Důl Lazy (uzavřen v říjnu 2019)

První seanci v komoře jsem věnoval dvou snímkům z HORIZONU 202. Udělal jsem každý 4x na 30x40cm.
Jsem na začátku a učím se. Vše trvalo neskutečně dlouho - jen příprava negativu pro zvětšování cca 30minut - kontrola prachových částic filatelistickou lupou a následné čištění a toto se opakovalo vícekrát, než jsem dosáhnul svého. Ale největší škola bude pro mě naučit se lokálně nadržovat (ve Photoshopu local dodge and burn je pohoda, když se můžete vrátit mnoho kroků zpět a dělat to znovu a znovu a vidíte hned výsledek). Ale praxí a zkoušením, stříháním různých tvarů stínítek se mi to časem snad podaří dělat, tak jak bych chtěl. No a pak praní barytů je taky stať sama pro sebe, jakože peru každou fotku cca 1 hodinu v dostatečném množství vody, na závěr pak ještě 5 minutová lázeň v nové čisté vodě - cca 8 litrů.

Fomabrom tvrdé gradace 30x40cm, volaný v Tetenal Eukobrom 1+9 20°C, fotka na snímku je mokrá, čerstvě připlácnuta na sklo.

(Jsem zvědav, zda fotka půjde zítra odříznout a sundat ze skla, jestli lepidlo ze slintačky nezateklo pod okraj fotky anebo naopak, zda páska fotku udrží na skle do úplného uschnutí. V tomto už mám určitý systém, tak uvidím, zda bude opět fungovat.)


    • 2

    hezký

      • 0
    Fotka
    daliborwalk
    18-říj 20 19:05:26

    hezký


    Děkuji
      • 0