Přejít na obsah


- - - - -

Seznam obchodů, kde se dá dobře pořídit fotomateriál



Zde ve stručném souhrnu naleznete seznam obchodů, kde je dnes možné nakoupit chemii, papíry, filmy a další temnokomornický materiál. Seznam jsem sestavil ze stejně pojmenovaného vlákna ve zdejším foru. Jako článek to zde publikuji ve víře, že bude mít větší "trvanlivost" a bude snáze dohledatelný, než stará diskuse. V komentářích pod článkem máte prostor seznam doplňovat. První na řadě jsou v seznamu internetové obchody, protože vyjdou levněji.Internetové obchody
  • www.nakoukni.cz/fotos: Filmy mají skoro všechny, papíry a chemii jen Foma. Ochotné a bleskové jednání, spolehlivost. Nad 3000,- Kč bez DPH doprava zdarma. Uvedené ceny („Cena B“) bez DPH. Bez živnosťáku navíc 8% daň (ale neměl by být problém napsat to na nějakého kamaráda-živnostníka). Sídlo je v Předměřicích nad Labem u Hradce Králové, možno vyzvednout i osobně (po předchozím objednání, skladem je toho minimum a vždy je lépe si ověřit, než tam pojedete).
  • www.domus-ag.cz/: Zajímavé ceny.
  • www.ringfoto.cz
  • www.lightq.cz
  • www.photorevue.cz
  • www.fotoskoda.cz/eObchod
  • www.fomaobchod.cz

Kamenné obchody

Praha
  • FotoŠkoda: v Praze 1, Vodičkova 37.

Brno
  • Obchod na Pekařské: dole na Pekařské, vpravo asi 30 metrů před úvozem. Zapadlý obchůdek, ale pro komoru je tam celkem dost výběr, filmy v ledničce, dá se i objednat.
  • Foto Antik: Mendlovo náměstí 17, sežene se základní chemie (mívají na skladě ID-11) a papíry (Foma, Ilford).

Hradec Králové
  • značková prodejna Foma, Gočárova třída: Filmy, papíry a chemie výhradně značky Foma, částečně i něco z příslušenství do komory, navíc je zde malá fotogalerie s pravidelnými výstavami.

Ostrava
  • fotoobchod v pasáži Vesmír: Filmy (hodně druhů vč. svitků), papíry (nejspíš pouze Foma, ale snad všechny formáty), chemie (asi jen Fomácká), komorní příslušenství (to je ale dražší - Hama apod. - samý plast) a pak vše, co se ve fotoobchodech prodává.
  • obchod na Masarykáči: na rohu hned naproti vchodu do Lasa, mají zajímavý výběr filmů (nevím, jak svitky, ale myslím, že taky), fotochemii zejména Ilford (od Fomy jen něco), papíry buď vůbec nebo něco možná od Ilfordu.
  • "Kamrlík fotografie" pana Vavříka: na Hulváckem kopci, je to bazar, kde je i lednička s filmy, svitek i kino, nějaké planfilmy, obvykle Ilfordy a Fomy, to samé v konfekční chemii a v papírech Foma, případně nějaké levné Ilfordy z výprodejů, no a hlavně si tam s ním člověk může pokecat...

Kalmir

  • 0


45 Comments

Zdravím,

 

můžete poradit nějaké antiky a bazary v Praze kde se vyskytujou i klasicke fotoaparaty? Mám tu jeden v ulici v Jirečkovy a pak znám jen Škodu a Pazderu. Za tipy děkuju.

    • 0
Fotka
Drevorubec
21-led 15 17:55:01

Bazárek v Jirečkově, jestli je to ten co si myslím, bych k nákupu fotoaparátu rozhodně nedoporučoval.

    • 0

No já si tam odsud odnesl Kieva se strženym transportem, ktery ted slouzi jako dekorace. Jinak bych tam spis kupoval neco do sbirky na opravu, ale na na "kup a foť".

    • 0

A co bazar Nekázanka, tam už fotooddělení nemají? Jinak něco málo analogového bývalo k vidění i ve 3k foto.

    • 0

Děkuji za typy, doporučil bych ještě www.befoto.cz

    • 1

Děkuji za typy, doporučil bych ještě www.befoto.cz

 

tak jsem se včera nudil a porovnal si ceny svitků mezi škodovkou a béfotem... u některých kousků až zarážející... hoši od městský ze sedmičky jsou sice rychlí, ale ve Vodičkově jsou rychlejší, takže není o čem.. :)  

    • 0
Fotka
ektothermic
17-úno 15 21:23:22

Zdravím. Vedel by mi niekto poradiť, kde nakupovať filmy za rozumnú cenu na slovensku?

    • 0

www.scart.sk

.

odporucujem, kupujem tam skoro vsetok material

 

Zdravím. Vedel by mi niekto poradiť, kde nakupovať filmy za rozumnú cenu na slovensku?

    • 1

Zdravím, temnokomornici!  :-)

 

objednáva niekto materiál z macodirect.de? 

pozerám ceny, sortiment faaajn, ceny celkom dobré, ..10ks Kodak  Ektar za 69 €, alebo jeden za 7,20.-

na sk cca 8,90 - 9,90 ...

 

doprava na cz/sk cca 12€ / 330Kč, prva registracia 5€ zlava...

 

...zeby sme spojili objednavky?  Trnava, Galanta, Sered a okolie?

    • 0
Fotka
Mlok1327332595
17-kvě 17 12:46:11

befoto.cz nakupuju tam skoro vse :)

    • 0

aj ja beriem z befota - dokonca Foma sortiment majú niekedy aj lacnejší ako na Foma.cz. Fajn sortiment, hlavne čb, ústretový prístup.

    • 0
Fotka
Mlok1327332595
16-čen 17 08:20:20

Presne tak :) befoto je bomba. A kdyz se potkate s panem majitelem tak je sranda, je to vtipalek. Kdyz pristoupite na jeho hru s vtipkama dobre se pobavite :) A ostatni kolegove maji zkusenosti s filmovou fotkou. S jednim z personalu jsme si jednou povidali o hranicich FP4 filmu, kam se nam ho podarilo napushovat :D

    • -1

Poridit na BeFoto se dobre da. Jen si majitel ziskal me nesympatie, kdyz jsem mu navrhl, aby zmenil popis ramu "Hama Chicago", kde uvadel, ze ram ma vyrezanou paspartu. K memu zklamani ram prisel s pouhym vyrazanym listem bileho papiru. Asi za tu cenu jsem poradnou paspartu ocekavat nemel, coz porad nic nemeni na faktu, ze (dle meho nazoru) v popisu produktu 'pasparta' nema co delat.. I kdyz tato mylna informace treba pochazi od vyrobce, pocitam, ze solidni prodejce by se takovym "marketingovym trikum" mel vyhnout. Ram i bez pasparty je pro mne dobry kauf, a tak hned jsem psal, ze nejde mi o reklamaci, jen pro upresneni popisu pro jine zakazniky. Co mi vadilo, ze pan z Be foto dosti se mnou bojoval a slovickaril. Usudte sami:

 

[muj text]

Ram prodavate jako "s paspartou". Neni to bohuzel pravda, ram obsahuje pouze narezany list papiru, nikoliv paspartu (pod pojmem pasparta predstavuji si par mm tlustou desku, nejcasteji vyrezanou pod uhlem). Doporucuji popis upravit aby odpovidal skutecnosti.

 

[jeho odpoved]

Co se týká pasparty – je na to více názorů, ale kdybych postupoval i dle níže uvedené definice („vyříznutý materiál“ ……  „obvykle karton“) , tak pravdu máme

 

Pasparta je vyříznutý materiál, obvykle karton, do jehož výřezu se vkládá obraz, kresba nebo fotografie. Spolu s obrazem se poté obvykle vloží do rámu a zasklí. Název pochází z francouzského Passe-partout.

 

Je to pro mne takove okecavani, jako kdyz soused v 21.30 v sobotu seka travnik a rika, ze vse je ok, pac nocni klid zacina od 22.. :-)

Jinak pardon za vylevani zalu.. :-)

    • -3

Zdravím, temnokomornici!  :smile:

 

objednáva niekto materiál z macodirect.de? 

pozerám ceny, sortiment faaajn, ceny celkom dobré, ..10ks Kodak  Ektar za 69 €, alebo jeden za 7,20.-

na sk cca 8,90 - 9,90 ...

 

doprava na cz/sk cca 12€ / 330Kč, prva registracia 5€ zlava...

 

...zeby sme spojili objednavky?  Trnava, Galanta, Sered a okolie?

Nepoznas nahodou darkroom.sk a ich eshop darkroomshop.sk ? Su v Trnave a vyzera, ze to je tmava komora na prenajom a maju aj eshop ale stranka pyta heslo. Poslal som mail ale zatial neodpovedali. Nepozas ich?

    • 0

U nas stoji Ektar 100 135-36 rovnych 8€. Po zdrazovani.

10ks za 69€ + 12€ mi nepride az take uzasne. I ked sa spoji viacero fotochtivych, cena nebude to, preco sa v macodirect nakupuje.
Zo skusenosti viem, ze pre koho je 0,10€ rozdielu na filme vela, 10ks si ich rozhodne nekupi. Ale ak ano (teda nema proble schosnit 40 Ektarov), a dotycny je ochotny si na filmy i pockat, daju sa filmy zohnat za cca 2/3 uvedenej ceny....

    • 0
Fotka
Mlok1327332595
19-čen 17 12:27:26

lola : hmm stane se asi no, to me mrzi, ja zatim problem nemel nikdy, a nakupuju tam tak 3x do mesice uz par let. Ale je to asi i o nalade cloveka zrovna, jako obcas se jim stanou mensi maloobchodni kiksiky roztomily, ale nic co bych jim neodpusitl.

 

Narozdil od fotoskoda ze kterejch mam pupinky jen to slysim, doma se zenou jsme zavedli pojmenovani skodaprirazka (rozumej temer vse temnokomornickyho s prirazkou 10% a vice...), nehlede o predrazenem bazaru a par zkusenostech kdy zamerne a vedome prodali poskozeny kus za vyssi cenu (ale to je na delsi povidani a patri to jinam).

    • 0

By ma zaujimalo z kolkych percent prirazky by sa dalo tak vyzit. Hm.

    • 0

 

rozumej temer vse temnokomornickyho s prirazkou 10% a vice

 

a ty mas aku prirazku na svoju pracu ???

    • 0
Fotka
Motorbiker
19-čen 17 23:30:56

10% prirazka je krasna vec, zejmena na tak malem trhu, jakym je CR. Tak male prirazky snad nedosahuji ani v USA, v nekolikasetmilionovem trhu.

 

Dobre, me zivi troj az tricetinasobna prirazka, takze je muj pohled trochu ovlivnen, ale stejne, nejsem podnikatel, jsem zamestnanec a porad chapu, proc nemuze mit obchod vyrobek za tovarni cenu. Vyrobek, ktery navic cili na malicky segment malickeho trhu.

    • 0
Fotka
Mlok1327332595
20-čen 17 05:50:34

no, ja myslel prirazku oproti cenam za ktere se to da sehnat treba u befoto nebo jinde, ne prodejni prirazku na zbozi. Pardon, proste mam i osobni duvody pro antipatie vuci tomuto obchodu

    • 0
Fotka
NeonKnight
20-čen 17 07:04:53

no, ja myslel prirazku oproti cenam za ktere se to da sehnat treba u befoto nebo jinde, ne prodejni prirazku na zbozi. Pardon, proste mam i osobni duvody pro antipatie vuci tomuto obchodu

Nájem za prostory bude řádově jinde než v Befotu. Ale chápu, že člověk může mít špatnou zkušenost. Já mám jednu takovou právě v Befotu. :-)

    • 1

Mám to podobně jako Mlok. Nevidím důvod proč bych měl kupovat u Škody, když můžu jinde lépe.

Jen pro ukázku zmiňované „mimomarže“:

BéFoto – FP4+ = 129,- / Fotoškoda – FP4+ = 175,-

BéFoto – ID-11 1l = 165,- / Fotoškoda – ID-11 1l = 210,-

Tam už je „přirážka na nájem a platy zaměstnanců“ +/- 30 %...

    • 1

Na některé knihy má "přirážku" nad 80%.......

    • 1

To je jasny, ze Fotoskoda je nejdrazsi obchod. Zase.. je prijemne se v jejich palaci fotokramu jednou za cas projit. Maji spousty (vstricnych) zamestnancu, jsou rozlezli do vsech odvetvi - ne vsechna asi jsou pro ne tak ziskova, a tak asi musi byt dotovana jinymi.. to je cena za snahu nabizet siroky sortiment.

Nakupuji tam jen velmi sporadicky, kdyz nevim co presne chci a chci si vybrat z co nejvetsi nabidky (ramy, albumy). Anebo last-minute nakup filmu cestou z hlavaku na letiste. Take tusim spadaji pod akce "den bez postovneho", coz u maleho nakupu muze byt vyhodne.

Jo, jeji bazar je divna vec a moc bych tomu neduveroval, jsou lepsi mista.

Na maily zatim odpovidali, nelhali mi, neodpalkovali mne.. coz o Be photo za sebe nemuzu rici.. ;-)

Tot jen me zkusenosti. Kdyz jejich zverejnovanim plivu do neciho chramu, pardon.. :-)

    • 0
Fotka
Mlok1327332595
20-čen 17 15:35:56

V poho ja jsem tolerantni na nazory a zkusenosti ostatnich :) Jo mam taky rad u skody to prostredi, ale proste moje zkusenost s tiskama (s ICC profilama a kalibraci) byla katastrofalni :( bohuzel jsem parkrat kvuli rychlosti byl nucen tisknout tam, ne u sveho dvorniho tiskare, zvladnout v bile s cernym textem naruzovele hrany textu a bilou do zelena chce talent (jedna z rady chyb) a hadani se o reklamaci (zakazka za 30k pro klienta meho), no peklo, bohuzel opakovana spatna zkusenost a par zkusenosti z bazaru, ktere nechci rozebirat abych se nerozcilil :D

 

A ano chapu ze najem je drazsi, tomu rozumim, ale 80% prirazka na knihy fakt je :) a jak pise KIM, to je presne ono. Navic ted potrebuju filtry Cokin Z na Mamiyi skoda je ma, 910 kc, psal jsem Bruskovi z befota, jestil mi je sezene, do hodiny odpoved ze jasna, za 3 dny ze je pro me ma za 725kc. 
 

A ceny za expres tisky jsou taky vtipny 100% prirazka :D jednou se mi jejich byvaly zamestnanec na pivu "prokecl" ze to ze tisk trva 3 dny je kec, pry 99% delaj behem smeny, ale zdrzuji to bokem, a vyrizuji za dele aby pry presvedcili lidi aby si priplatili za prirazku, ktera je jaksi ponekud chucpe. Toho typka vyhodili kdyz omylem dal uvedomeni o realizaci zakazky drive, bohuzel tomu samemu zakaznikovi ktery si za x dalsich zakazek priplatil (onech 100%) :D

 

 

Jasne rad podporim podnikatele nekdy v necem vyssi cenou kdyz mu preju existenci, ale pro me je ten koho chci podporit be foto  :)

    • 0