Přejít na obsah


Fotka

Začátek na středoformátu


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
86 odpovědí na toto téma

#51 MrB14ck

MrB14ck

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 570 příspěvků(y)
  • LocationChotěšov (PJ)
Reputace: 119

Publikováno 3 únor 2012 - 19:50:05

já bych měl přímo tu 0.5-0.33 ale dost zasviněnou - umýt by to asi šlo - nepokoušel sem se o to :mrgreen:
  • 0

#52 ypres_bass

ypres_bass

    Obchodník zbožím prošlým

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice
Reputace: 51

Publikováno 3 únor 2012 - 20:50:41

Měla bych volné ty 0,5 - 1m kdyby jsi měl zájem.

no není ta Tereza úžasná?
:mrgreen:
  • 0

#53 Stříbrokaz

Stříbrokaz

    Tlampač (grafoman)

  • Předplatitel
  • 1 627 příspěvků(y)
  • LocationModřany
Reputace: 276

Publikováno 3 únor 2012 - 20:59:08

Ďakujem za rýchlu odpoveď, to si môžem sám vyrobiť pomaly makro! Len problém by bol zohnať ten 30mm závit, ten sa nedá tiež niekde vyrobiť? Už ste si ich niekto sami robili? Koľko môže stáť taká čočka +3D? Vďaka, som totiž na tom úplne tak isto ako boruvka, pred týždňom som vyfotil prvý film na flexe IV, doteraz som sa s ňou len tak maznal.. Vložený obrázek


Na Flexu si můžeš pořídit filtrovou redukci na M49 a šroubovat tam proxary a fitry podle libosti.
Fór tý předsádkový sady pro flexu ale je v optickém klínu na hledáčkový objektiv redukuje paralaxu (vidíš co fotíš, ne to nad foceným).
Pokud chceš tunit, tak si kup sadu, horní předsádka je skoro nenahraditelná, a dolní (snímací) si nech potáhnout MC vrstvou, nebo vyříznout z antireflexní brýlové čočky.
  • 1

#54 tess_red

tess_red

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 117 příspěvků(y)
  • LocationLitoměřice; občas Ludvíkov u Velké Bíteše
Reputace: 215

Publikováno 3 únor 2012 - 22:36:33


Měla bych volné ty 0,5 - 1m kdyby jsi měl zájem.

no není ta Tereza úžasná?
:mrgreen:


Hele Hujere, a kde mám ty švestičky z tvojí zahrádky? :) (PS: jen jsem nepochopila, proč jsem úžasná?)
  • 0

#55 kraken

kraken

    Admin pro věci politické, teologické a sociální

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 914 příspěvků(y)
  • LocationOstrata
Reputace: 197

Publikováno 3 únor 2012 - 23:12:22

Proč Terezko? No protože si !!! :mrgreen:
  • 1

#56 tess_red

tess_red

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 117 příspěvků(y)
  • LocationLitoměřice; občas Ludvíkov u Velké Bíteše
Reputace: 215

Publikováno 3 únor 2012 - 23:41:40

Proč Terezko? No protože si !!! :shock:


Se budu červenat. :shock: Mám asi dneska svátek, či co? :mrgreen: Díky Krakénku, se teď cítím hned nějak lépe na tom světě. :) :-P


Jinak k té předsádce, kdysi jsem měla Flexaret V., a už jsem myslela, že jsem všechno prodala a rozdala, ale po mé debordelizaci fotověcí jsem objevila tuto předsádku a jednu sl. clonu, která je ale odprejsknutá, tak by se musela asi nějak znova natřít.

JJ, redukce na filtry 49mm je super, ale u těch předsádek je super právě to, že je tam kompenzovaná paralaxa, jak už psal Jenda1250.
  • 0

#57 Fomaman

Fomaman

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 12 příspěvků(y)
Reputace: 4

Publikováno 5 únor 2012 - 12:22:31

Prepáčte že odpovedám až tak neskoro ale bol som na víkende na chate kde nieje internet. Ja sa tak ešte popozerám po tých našich SK bazároch a keby som nenašiel tak sa ti ozvem Tereza :-P, velmi pekne ti ďakujem. Ešte jedna vec, to keď mám napríklad tú čočku na 0,5m, to musím mať automaticky 2, nie? Aj na horný aj dolný objektív, lebo tú "paralelu" to vás dajak nechápem ;-)
  • 0

#58 ypres_bass

ypres_bass

    Obchodník zbožím prošlým

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice
Reputace: 51

Publikováno 5 únor 2012 - 12:55:12

Ešte jedna vec, to keď mám napríklad tú čočku na 0,5m, to musím mať automaticky 2, nie? Aj na horný aj dolný objektív, lebo tú "paralelu" to vás dajak nechápem ;-)

Paralaxu Marku, Paralaxu...
jedná se o to že musíš mít synchronizované oba objektivy aby ti ten spodní nefotil něco co v hodním nevidíš
stejná věc je i u střelby, tam musíš mít paralaxu taky srovnanou aby ti to nestřílelo jinam než míříš
  • 2

#59 kraken

kraken

    Admin pro věci politické, teologické a sociální

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 914 příspěvků(y)
  • LocationOstrata
Reputace: 197

Publikováno 5 únor 2012 - 19:03:10

Krapet upřesním Ypresa. Ide v podstatě o to, že ty čočky - čočka (bože to je slovo) je v horní obroučce - hledačkový objektiv umístěna našikmo, čímž je docílena jakési, jak uvedl Ypres, synchonizace s objektivem spodním a vyrovnává se tím právě ta vzdálenost onou dvou objektivů.
Proto musí být horní obroučka Flexparu vycentovaná (bavím se flexparech na flexarety do řady V včetně). Tady musí horní vycentrovat tak, abys měl tečku proti tečce tj. tečka na hledáčkovém objektivu na tečce předsádky.
Na flexaretách od VI a VII jsou již na objektivech bajonety na které se flexpary umísťují a nemusíš takto nic centrovat.

Doufám, že sem to vysvětlil srozumitelně.
  • 1

#60 meCZoun

meCZoun

    Nováček

  • Předplatitel
  • 343 příspěvků(y)
  • LocationJihlava
Reputace: 49

Publikováno 11 únor 2012 - 15:44:10




Mám ju. Kúpil sem ju za litr ferneta, nechal ji u pana Blažka vyčistit a vyměnit matničku za mamijí. Je krááásnáááá, radost pohledět, radost si s ňú cvaknúúút, radost zakládat film.
Fotím sice standartem, ale 7 mám pro radost.

Jo zapomněl sem, nevyměním!!!! :sad:

Rozmysli si to. :-) :-) :-)



Tilberien: to už vypadá na mánii. Kolik těch Flexaret doma vlastně máš? :grin:


Flexaret není nikdá dost!
Dyť jsou tak krásný!!!


Pravdu díš..
  • 0

#61 meCZoun

meCZoun

    Nováček

  • Předplatitel
  • 343 příspěvků(y)
  • LocationJihlava
Reputace: 49

Publikováno 11 únor 2012 - 15:50:23

Krakene tie filtre či predsádky či čo to je, ktoré mi umožnia zaostriť už od 30cm, dá sa to zohnať aj na Flexaret IV? Ja by som ich hrooooozne chcel, na tie moje zátišia je ten 1 meter totiž veľmi vela...


Předsádkové čočky existují i na Flexarety s průměrem objektivu 30 mm (model II - Va). Ale tuším, že nemají hranol na odstranění paralaxy a chce to hodně štěstí při shánění...
  • 0

#62 jenda1250

jenda1250

    Hrabě kydoň

  • Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)
Reputace: 400

Publikováno 11 únor 2012 - 17:17:36


Krakene tie filtre či predsádky či čo to je, ktoré mi umožnia zaostriť už od 30cm, dá sa to zohnať aj na Flexaret IV? Ja by som ich hrooooozne chcel, na tie moje zátišia je ten 1 meter totiž veľmi vela...


Předsádkové čočky existují i na Flexarety s průměrem objektivu 30 mm (model II - Va). Ale tuším, že nemají hranol na odstranění paralaxy a chce to hodně štěstí při shánění...


ale to víš že mají i s hranolem... před pár dny jsem o tom zrovna psal...
  • 0

#63 Janko

Janko

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 303 příspěvků(y)
  • LocationChlumek, Velké Meziříčí, Žďár nad Sázavou
Reputace: 21

Publikováno 12 únor 2012 - 12:25:53



Krakene tie filtre či predsádky či čo to je, ktoré mi umožnia zaostriť už od 30cm, dá sa to zohnať aj na Flexaret IV? Ja by som ich hrooooozne chcel, na tie moje zátišia je ten 1 meter totiž veľmi vela...


Předsádkové čočky existují i na Flexarety s průměrem objektivu 30 mm (model II - Va). Ale tuším, že nemají hranol na odstranění paralaxy a chce to hodně štěstí při shánění...


ale to víš že mají i s hranolem... před pár dny jsem o tom zrovna psal...


Takže, jestli to dobře chápu, tak by měly mít všechny předsádkové nasazovací čočky na Flexaret nějakou bílou tečku? Na těch mých jsou pouze nápisy Meopra a na druhé straně 0,33-0,5m (fí) 30.
Poradíte mi prosím, jak ty předsádky mám nasadit korektně?
  • 0

#64 hidejoshi

hidejoshi

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 741 příspěvků(y)
  • Location49°49'35.080"N, 12°36'21.379"E
Reputace: 434

Publikováno 12 únor 2012 - 12:47:18

Moje jí nemají a proto prostě paralaxu odhadnu. Mám IVa a myslím že jsem se ještě nějak extra nesekl.
  • 0

#65 jenda1250

jenda1250

    Hrabě kydoň

  • Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)
Reputace: 400

Publikováno 12 únor 2012 - 13:21:48

ta vlevo se nasazuje na snímací objektiv a ta vpravo na hledáčkovej tečkou nahoru. Pokud jsou k dispozici jenom dvě "snímací" předsádky, je samozřejmě možný ji mít i na hledáčku. nepřesnost tam je, dá se s tím určitě žít.

Přiložený soubor (y)


  • 1

#66 Janko

Janko

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 303 příspěvků(y)
  • LocationChlumek, Velké Meziříčí, Žďár nad Sázavou
Reputace: 21

Publikováno 12 únor 2012 - 13:43:00

Aha, tak to mám dvě snímací. Děkuji za osvětu :o
  • 0

#67 Grain

Grain

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 263 příspěvků(y)
Reputace: 33

Publikováno 15 leden 2013 - 18:20:06

Tak jsem udělal všechno zas přesně naopak. Nasadil jsem hledáčkový Flexpar na snímací a vypadalo to, že to tak má logiku. Ale nemá. Je to přesně naopak. Fotky jsou z Flexarety V ostrý, ale pořád nějak dumám o tom ostření. I když čučím přes lupu a mám Flexpar a chci zaostřit na těch cca 30 cm, nikdy to není ostrý tak, abych přečetl třeba psaní na fóru na temnokomoře. Už jsem to tu psal, že je těžký popisovat slovy ostrost, ale nějak mi to nepřijde normální, že ve Flexaretě nejde s lupou zaostřit tak jako třeba zvětšovákem na papír. Mám nějakou chybu, nebo to tak prostě je?
  • 0

#68 Grain

Grain

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 263 příspěvků(y)
Reputace: 33

Publikováno 15 leden 2013 - 18:25:22

Nejvíc zaostřím asi tak:

Přiložený soubor (y)

  • Přiložený soubor  za.jpg   72,54K   122 Počet stažení

  • 0

#69 jenda1250

jenda1250

    Hrabě kydoň

  • Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)
Reputace: 400

Publikováno 15 leden 2013 - 18:43:48

nemůžu najít předsádku 0.33~0.5, mám po ruce jenom 0.5~1m a s lupou přečtu na netbooku všechno. Nepozoruju přímým porovnáním nějaký dramatický rozdíl v ostrosti původní a nové (Mamiya) matnice, jen v jemnosti detailů a světlosti + viditelnost rohů. Tak bych řekl, že někde musí být chyba. Asi by pomohlo, kdyby se na ni někdo podíval a porovnal s jiným kusem (teda nepomohlo, ale mohlo by se to rozklíčovat).
  • 0

#70 Grain

Grain

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 263 příspěvků(y)
Reputace: 33

Publikováno 15 leden 2013 - 18:50:46

Tak to bude něco blbě. Pokud nepozoruješ mezi Mamiyou a Flexaretou rozdíl, je to jasný. Vím jak vypadá ostření v Sixu, určitě bude podobný jako všude jinde a to se nedá naprosto srovnávat. Kurňa! A to jsem koupil u Škody, že tam bude záruka že je to v cajku, Vysypal jsem za ní 1200 a koná se velký prd!
  • 0

#71 Milosx

Milosx

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 234 příspěvků(y)
Reputace: 35

Publikováno 15 leden 2013 - 19:16:34

No ja čo mám Flexaret tak ten zaostruje cez lupu priam nádherne.
Napadá ma jedno, že či nemáš otočenú matnicu matným hore. Predsa len má tá matnica nejakú hrúbku a posunutie matného povrchu (kde sa vytvára obraz) aj len o tú hrúbku samotného sklíčka môže spraviť toto :neutral:
  • 0

#72 Grain

Grain

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 263 příspěvků(y)
Reputace: 33

Publikováno 15 leden 2013 - 19:29:07

Matnice obrácená není, ale vypadá to, že je ze spodu řádně zašpiněná, nebo už stářím zhnědla. Dám ji na opravu, protože časy chodí výborně a fotky ostrý dělá, takže nechám asi vyměnit matnici.
  • 0

#73 berraneck

berraneck

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 172 příspěvků(y)
  • LocationPraha/Vsetín
Reputace: 221

Publikováno 15 leden 2013 - 22:01:59

Kurňa! A to jsem koupil u Škody, že tam bude záruka že je to v cajku, Vysypal jsem za ní 1200 a koná se velký prd!

to je omyl, bazar u škody (stejně jako jakýkoliv jiný bazar) je něco jak autobazar - příjemné prostředí, ale musíš myslet na to, že to není charita, ale obchod. takže koukat pod kapotu, vybírat pečlivě a v případě pochybností nechat být. zatim sem tak nekoupil bezvadné zboží.
  • 0

#74 Girmy

Girmy

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 676 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 146

Publikováno 15 leden 2013 - 22:54:11

Já mám osobně tedy se Škodou jen dobrou zkušenost a to díky pánům Maštalířům, kteří se tam o ty prodávané (teda alespoň o ty, co jsem koupil) krásně postarali a vše chodí jak má. Dokonce i P-SIX, což už je co říci, když na něj nynější majitel stále fotí 13 políček bez jakéhokoliv problému ;-).

Jinak co se týká výměny matnice, tak doporučuji Vladíkův článek ;-): http://www.temnakomo...jsi-matnice-r81
Sám už jsem si koupil matnici z RZ a chystám se na celkovou renovaci :).
  • 0

#75 Grain

Grain

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 263 příspěvků(y)
Reputace: 33

Publikováno 16 leden 2013 - 04:46:12

Vůbec se mi to od začátku se středoformátem s.re. Six mi políčka překrývá jak vzteklý, ale jako naschvál jen když fotím naostro, pokud provádím čtverečkový test, sází tam třináct políček jak vyšitých. Ale jak vyběhnu do terénu, po čtvrtým obrázku už cítím, že převíjení zabírá až někde od půlky. Když pak zas dělám čtverečkový test, šlape jak hodinky. Na prášky. Tak jsem si řek, prdlajs, koupím Flexaretu a zas krom toho ostření jsou na negativech svislý světelný šmouhy. Po konzultaci s p. Ulmanem mi sdělil, že někudy do komory vniká světlo:(( Klidně bych i ještě zainvestoval dle mých finančních možností třeba do Kieva 88, ale docela se bojím, že by mě to vyšplouchlo zase jinde:DDD No nějaký řešení najdu.
  • 0

#76 pepafotograf

pepafotograf

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 760 příspěvků(y)
  • LocationJablůnka 397
Reputace: 319

Publikováno 16 leden 2013 - 05:00:29

Mamiya je Mamiya a určitě bych já osobně do Kieva nešel! /Vlastní měsíční zkušenost/,zainvestuj do poměrně cenově dostupné 645-ky Maminy a bude klid! Je s tím radost pracovat a když člověk fotí to na čem mu už záleží-tak to chce už spolehlivější stroj! Zbavíš se tak neustálého "pokusnictví" a budeš skutečně fotit.Mluvím z vlastní,třicetileté zkušenosti a praxe...
  • 0

#77 Grain

Grain

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 263 příspěvků(y)
Reputace: 33

Publikováno 16 leden 2013 - 05:38:22

Beru na vědomí, takhle bych se z toho fakt asi nevymotal.
  • 0

#78 Backgramond

Backgramond

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 8 příspěvků(y)
  • LocationČeský Těšín
Reputace: 0

Publikováno 10 březen 2013 - 21:59:30

Prosím o radu, jsem z Českého Těšína (cca 35km od Ostravy) a začínám s Flexaretou. Kdysi jsem s taťkou vyvolával fotky a mám jeho zvětšovák apod. Zkušenost je i z focení 35mm kinofilmu. Ale problém je s vyvoláním filmu a pak fotek. Zatím jsem jen dával do labů a potřeboval bych poradit. Kde v okolí Ostravy najdu kvalitní lab na 35mm čb kinofilm a svitkový film. Nejlépe vyvolávání fotek starou chemickou cestou ne tisk na moderní tiskárně (ale to není podmínka). Hledám jelikož zatím toho mám hodně a ještě se učit doma vyvolávat by už bylo náročné. Děkuji za rady
  • 0

#79 LuzJi

LuzJi

    Tlampač (grafoman)

  • Předplatitel
  • 2 024 příspěvků(y)
  • LocationTábor
Reputace: 654

Publikováno 10 březen 2013 - 22:17:50

Když už, tak než lab bych zkoušel najít nějakou dobrou duši, která by byla ochotná v tom pomoci.
A nejlépe, že by Ti ukázala při prvním vyvolávání, že zrovna tahle činnost v celém procesu patří mezi ty časově méně náročné.
Tedy pokud jsem pochopil, zvětšování na papír už bys dělal sám. No a vyvolat si negativ je ve srovnání s tím výrazně časově snadnější. Takže ve výsledku si myslím, že si to vyvolávat budeš pak stejně sám ... ;)
  • 0

#80 taz

taz

    Tlampač (grafoman)

  • Administrators
  • 1 250 příspěvků(y)
  • LocationZittau
Reputace: 208

Publikováno 10 březen 2013 - 22:29:52

Mrkni taky na mapu jestli neni temnokomorník poblíž.
http://www.temnakomora.cz/membermap/
  • 0

#81 Backgramond

Backgramond

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 8 příspěvků(y)
  • LocationČeský Těšín
Reputace: 0

Publikováno 10 březen 2013 - 23:09:18

No já myslel i na papír. Ono pročteno o vyvolání filmu mám hodně tak myslím, že to složité nebude :-)
Na mapku jsem koukal a právě nevím jestli jen tak můžu někoho oslovit. Proto nechci otravovat a rád bych někoho kdo to dělá za peníze a já byl prozatím taky spokojený :-)
Dík moc
  • 0

#82 ToFF

ToFF

    Tlampač (grafoman)

  • Moderátoři
  • 1 377 příspěvků(y)
  • LocationTak někde mezi Plzní a Ostravou
Reputace: 89

Publikováno 11 březen 2013 - 07:54:39

Doporučuju konzultaci u pana Vavříka v Kamrlíku fotografie / Ostrava. On by měl mít přehled kdo co kde dělá.
Případnou konzultaci ohledně postupu bych poskytl, ale tak nějak jsem málo doma. :sad:
  • 0

#83 Backgramond

Backgramond

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 8 příspěvků(y)
  • LocationČeský Těšín
Reputace: 0

Publikováno 11 březen 2013 - 09:04:53

A mohl bych poprosit na něj nějaký kontakt ať elektronický tak telefonický. Děkuji
  • 0

#84 LuzJi

LuzJi

    Tlampač (grafoman)

  • Předplatitel
  • 2 024 příspěvků(y)
  • LocationTábor
Reputace: 654

Publikováno 11 březen 2013 - 09:28:38

Netřeba v tom hledat nějaké tajnosti - stačí napsat do vyhledávače kamrlík fotografie nebo ještě jednodušeji kamrlik.cz
  • 0

#85 dubraro

dubraro

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 446 příspěvků(y)
  • LocationHavířov
Reputace: 290

Publikováno 12 březen 2013 - 10:05:29

Prosím o radu, jsem z Českého Těšína (cca 35km od Ostravy) a začínám s Flexaretou. Kdysi jsem s taťkou vyvolával fotky a mám jeho zvětšovák apod. Zkušenost je i z focení 35mm kinofilmu. Ale problém je s vyvoláním filmu a pak fotek. Zatím jsem jen dával do labů a potřeboval bych poradit. Kde v okolí Ostravy najdu kvalitní lab na 35mm čb kinofilm a svitkový film. Nejlépe vyvolávání fotek starou chemickou cestou ne tisk na moderní tiskárně (ale to není podmínka). Hledám jelikož zatím toho mám hodně a ještě se učit doma vyvolávat by už bylo náročné. Děkuji za rady

Nejlepší lab na čb filmy najdeš ve vlastní koupelně či kuchyni. Jestli chceš ukázku vyvolání filmů, můžeš se stavit u mne v Havířově.
  • 0

#86 taz

taz

    Tlampač (grafoman)

  • Administrators
  • 1 250 příspěvků(y)
  • LocationZittau
Reputace: 208

Publikováno 12 březen 2013 - 10:13:33

No já myslel i na papír. Ono pročteno o vyvolání filmu mám hodně tak myslím, že to složité nebude :smile:
Na mapku jsem koukal a právě nevím jestli jen tak můžu někoho oslovit. Proto nechci otravovat a rád bych někoho kdo to dělá za peníze a já byl prozatím taky spokojený :smile:
Dík moc


Spíš tu najdeš trpělivého temnokomorníka co ti vše ukáže a povede tě při prvních pokusech, než někoho kdo by ti to za peníze volal.
  • 0

#87 Backgramond

Backgramond

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 8 příspěvků(y)
  • LocationČeský Těšín
Reputace: 0

Publikováno 16 březen 2013 - 17:55:44

D


Prosím o radu, jsem z Českého Těšína (cca 35km od Ostravy) a začínám s Flexaretou. Kdysi jsem s taťkou vyvolával fotky a mám jeho zvětšovák apod. Zkušenost je i z focení 35mm kinofilmu. Ale problém je s vyvoláním filmu a pak fotek. Zatím jsem jen dával do labů a potřeboval bych poradit. Kde v okolí Ostravy najdu kvalitní lab na 35mm čb kinofilm a svitkový film. Nejlépe vyvolávání fotek starou chemickou cestou ne tisk na moderní tiskárně (ale to není podmínka). Hledám jelikož zatím toho mám hodně a ještě se učit doma vyvolávat by už bylo náročné. Děkuji za rady

Nejlepší lab na čb filmy najdeš ve vlastní koupelně či kuchyni. Jestli chceš ukázku vyvolání filmů, můžeš se stavit u mne v Havířově.

toho bych rád využil...jak bychom se mohli domluvit?
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 0 návštěvníků, 0 anonymních