Inu, jak já to vidím
Jsme tu na webu zájemců o práci s klasickou tvorbou fotografie. K tomu pochopitelně a hlavně patří to finále - obraz přenesený na papíře. Osobně mám také řadu snímků na negativu, o kterých si mohu myslet, že by se mohly ucházet o nějaký ten týden v roce.
Ale negativ je jen část tohohle procesu. Když ho pošlu Tazovi, ať to nějak naskenuje, on to udělá tak jak to leží, do nějakých úprav se bude jako neautor obtížně trefovat. A výsledkem může být, že autor, když to uvidí v kalendáři, může mít řadu připomínek .. Na to, aby se výsledek předem konzultoval s autorem si myslím není čas a hlavně né Tazův.
Když pošlu hotovou fotku, kde jsem si to podle svých představ a schopností dopiplal, tam už se toho snad tolik při skenování černobílé fotky nepotento.
A nehledě k tomu, že by mi to připadlo nějak divné, prezentovat se polotovarem. Kalendář by měl být dle mého názoru sestaven z fotografií, které spatřily světlo z papíru nebo jiné podložky v některém z klasických procesů.
Tak to jen jeden názor - jak na to koukám já.
To je mimo jiné také důvod, proč ještě nejsem v seznamu. Mám to s tím zvětšováním nějak těžké

.