Pokusím se popsat svůj problém. Doufám, že vás svými "odbornými výrazy" příliš nezmatu, kdyžtak mi to odpusťte

Zakoupil jsem Zenit 11 z aukra za pár korun. Bohužel bez záruky. Při otevření krytu jsem zjistil, že má jakoby vypadlou záclonku spouště napůl ven z té díry v masce (jak je páska záclonky zakončená takovým kovovým lemem - tak ten jednou stranou trčel ven z masky a byl tam tak zaseknutý). Tak jsem ten konec vzal a opatrně jsem ho zastrčil zpět za masku. Načež záclonka zajela dovnitř a už jsem ji od té doby neviděl

myslíte, že by se to dalo nějak opravit, nebo nemá cenu se v tom vrtat?
ono to vypadá, že v celém mechanismu spouště je něco v nepořádku. možná by to mohlo být právě tou vyvlečenou záclonkou či co. při porobnějším zkoumání jsem zjistil, že při namáčknut by se asi měla přivřít "iris" na nastavené clonové číslo, sklopit to zrcadlo uvnitř, a při domáčkutí se odkryje záclonka. ale záclonka ani zrcadlo se nehýbou pouze ta irisová clona. předpokládám, že má nezávislý mechanismus na těch dvou ostatních.
nevím, jestli je z mého popisu tady zřejmé o jakou závadu by mohlo jít, ale třeba to někdo znáte.
díky za názory.