Už delší dobu přemýšlím, že začnu s pinhole focením, jen tak pro zábavu. Jenže nejsem žádnej chemik, spíš ajťák. Takže by mě zajímalo, na co fotit (médium), aby kolem toho nebylo moc kádinek, míchání, louhování apod. Chápu, že jsem asi na špatném fóru

Přemýšlel jsem nad instantními filmy do těch novodobých polaroidů, ale tam se pohybujeme v cenách přes 20kč za fotku velikosti vizitky. To mi přijde moc, takže mi zbývá film/fotopapír. Nechci ale vyvolávat ve fotolabu. Taky je pro mně lepší vyndat a zandat papír/film, než vyrábět do pinholu nějaký převíjecí mechanismus na kinofilmy (ale klidně si film potmě doma nastříhám).
Představuju si to asi takhle: venku je hezky, vezmu stativ, pinhole a krabici papírů. Vložím papír, udělám fotku krajiny (je mi jedno, jestli budu exponovat půl vteřiny nebo 10 minut), strčím papír zpátky do krabičky. Po několika fotkách dojdu domů, vykoupu papír ve vodě, a zůstanou mi fotky, co vydrží.
Je mi jasné, takhle jednoduše to nepůjde, spíš mi prosím poraďte, z čeho slevit v rámci kompromisů. Jestli bude výsledek na fotopapíře nebo filmu je mi jedno, stejně tak, jestli bude barevný, černobílý nebo žlutohnědý, negativ nebo pozitiv. Jde o to, aby bylo co nejmíň práce s vyvoláváním - ideálně na jedno ponoření. Až zjistím, že mě to baví, třeba začnu se složitějšími experimenty.
Poslední možnost pro mě je čistě ajťácká, a sice použít jako médium webkameru bez čočky (promítat obraz na holý senzor) a ukládat to do notebooku, ale z toho se ztrácí kouzlo analogu.