Dobrý den,
opravdu není žádná možnost jak rozpoznat, zda se na kinofilm fotilo či ne bez toho, aby se vyvolal?
Děkuji za odpověď.
Publikováno 6 květen 2015 - 13:37:56
Dobrý den,
opravdu není žádná možnost jak rozpoznat, zda se na kinofilm fotilo či ne bez toho, aby se vyvolal?
Děkuji za odpověď.
Publikováno 6 květen 2015 - 14:29:40
jistě
třeba si nafocený popsat fixou
Publikováno 6 květen 2015 - 14:33:46
Stav filmu nejlépe pozná jen vývojka
Já osobně filmy při zpětném převíjení zatahuji až do kazety a tak mám jasno. Na popisování nemám nikdy čas
Jinak řešení tu již padlo, také mne napadlo, v temné komoře odmotat kus filmu, tento ustřihnout a pak vyvolat. Jistě, zkazí se trocha materiálu, ale je to jen trocha, ne celý film. A osobně si myslím, že je lepší vyvolat prázdný film, pak se dá použít jako bezva záložka do knihy, hlavně ten barevný, než zničit dvoje focení.
Publikováno 6 květen 2015 - 15:54:18
Žirafka má pravdu, istota je istota.
Publikováno 6 květen 2015 - 16:29:05
Občas to jde poznat z ohnutí zaváděcího jazyku filmu, ale je to dost foťák od foťáku různý, jen tak z voleje bych to netipnul. Takže asi vyvolat, v případě čistýho otřít slzu a přidat na seznam zkaženýho materiálu. Zvykni si po přetočení jazyk utrhnout a už to nespleteš.
Publikováno 6 květen 2015 - 16:40:36
já jazýček lámu:)
Publikováno 6 květen 2015 - 16:59:46
Ja nafoteni film vtiahnem uplne do kazetky. Niektore filmy su totoiz na cirych podlozkach, ktore vedu svetlo cez vystrceny jazycek hlboko do kazetky.
Ano, ked si ho kupim, jazycek je vystrceny. Nuz ked sa postavim chrbtom k slnku a vrham tien na vkladany film, robim to rychlo, nesetrim na prvych troch polickach, uspesne sa vyhyba problemom. Ked film vyberam z aparatu, robim to rovnako zodpovedne, ale vtiahnuty film je vyhodou. Vyhodou aj v rozlisovani, ci je film nafoteny.
Film tak, ci tak patri pred i po pouziti naspat do plastoveho kontainera. Je to ochrana pred prachom a pred (ehm-ehm) tabakom vsadepritomnym... Uz som s tym skoncil. Aj objetivy su vdacnejsie.
0 členů, 1 návštěvníků, 0 anonymních