Přejít na obsah


Fotka

Kino FOMA 135-36 NSIG

foma kinofilm 135 NSIG

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
19 odpovědí na toto téma

#1 Chain

Chain

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 38 příspěvků(y)
  • LocationTřebíč
Reputace: 4

Publikováno 7 December 2015 - 09:37:28

Foma má v akci teď nějaký nepodarek "NSIG"

 

http://fomaobchod.cz...0217]?ItemIdx=2

 

Chápu to správně, že tomu nic není, akorát to nemá čísla? Jestli to třeba už někdo zkoušel nebo tak. Koupil bych jich pakl do ledničky, za ty prachy.


  • 0

#2 Notorius

Notorius

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 742 příspěvků(y)
Reputace: 220

Publikováno 7 December 2015 - 09:42:26

Foma má v akci teď nějaký nepodarek "NSIG"

 

http://fomaobchod.cz...0217]?ItemIdx=2

 

Chápu to správně, že tomu nic není, akorát to nemá čísla? Jestli to třeba už někdo zkoušel nebo tak. Koupil bych jich pakl do ledničky, za ty prachy.

Ta "akce" trvá už docela dlouho. :-) Je to vyzkoušeno, bez problému.


  • 0

#3 Zirafka

Zirafka

    Nováček

  • Předplatitel
  • 342 příspěvků(y)
  • LocationSeverní čechy
Reputace: 27

Publikováno 7 December 2015 - 10:10:00

Mohu potvrdit, že těm filmům nic není, mají jen čísla snímků, chybí na nich popis filmu v horním části. Jinak jsou to úplně normální filmy. Kupuji je s oblibou, protože jsou ty popisky k ničemu nepotřebuji :)


  • 0

#4 Bob van Sikorski

Bob van Sikorski

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 520 příspěvků(y)
  • LocationPoděbrady
Reputace: 91

Publikováno 7 December 2015 - 10:21:35

Též potvrzuji, že NSIG je sympatický způsob jak levně přijít k plnohodnotnému F100 v kinu.


  • 0

#5 samusko

samusko

    Nováček

  • Předplatitel
  • 494 příspěvků(y)
Reputace: 150

Publikováno 7 December 2015 - 10:55:33

a niekedy na jeden film nafotite aj 38-40 policok :)

 

vcera som si kupil 50ks na vianoce.


  • 0

#6 salo

salo

    Dost toho nakecá

  • Předplatitel
  • 992 příspěvků(y)
  • LocationZnojmo
Reputace: 162

Publikováno 7 December 2015 - 12:00:23

Jestli to jsou jenom filmy z nějaké nepodařené várky, tak tímhle tempem odběru za chvíli dojdou :-)

Nebo myslíte, že se jedná o trvalou položku sortimentu Fomy?


  • 0

#7 Cepo

Cepo

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 69 příspěvků(y)
Reputace: 21

Publikováno 12 December 2015 - 13:28:29

Ja som tiež nafotil zatiaľ asi 4 kusy týchto nesignovaných bez akýchkoľvek problémov. Stáli ma skoro polovičnú cenu.


  • 0

#8 Chain

Chain

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 38 příspěvků(y)
  • LocationTřebíč
Reputace: 4

Publikováno 22 December 2015 - 21:50:08

A mame po akci :-\
  • 0

#9 ladinek

ladinek

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 438 příspěvků(y)
Reputace: 79

Publikováno 22 December 2015 - 21:53:13

Už cca dva týdny zpět.


  • 0

#10 iggi

iggi

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 5 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 31 January 2017 - 20:17:15

A maju filmy Fomapan ten DX kod? Aj tieto nepodarky?
  • 0

#11 belco

belco

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 93 příspěvků(y)
  • LocationPartizánske, SK
Reputace: 5

Publikováno 31 January 2017 - 21:54:49

Na Fome som nikdy DX kod nevidel. Podla mna to na kino vobec nepouzivaju.


  • 0

#12 PauIie

PauIie

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 174 příspěvků(y)
  • LocationBratislava DNV
Reputace: 51

Publikováno 31 January 2017 - 23:14:17

Na Fome som nikdy DX kod nevidel. Podla mna to na kino vobec nepouzivaju.

Zopár Foma kinofilmov s DX mám ešte v mrazáku. Pravdou ale je, že expirovali v 2013-tom. Nové kúpené cca pred 2 mesiacmi sú už bez kódov.

Přiložený soubor (y)


  • 0

#13 Luboszz

Luboszz

    Tlampač (grafoman)

  • Předplatitel
  • 1,045 příspěvků(y)
Reputace: 124

Publikováno 1 February 2017 - 11:16:52

Mám rok propadnutí 2017 a 2018 mají DX kod.Co se pamatuju foma nepoužívala DX na starý typy jako F17,F21 dinu atd.Jak přesli na  iso začali tam dávat DX.Není to nějaká vada z výroby?


  • -1

#14 sokolvideo

sokolvideo

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,396 příspěvků(y)
  • LocationPrešov
Reputace: 183

Publikováno 1 February 2017 - 16:22:30

Skôr nedostatok kaziet s DX kodom, ktoré si Foma nevie vyrobiť, a preto ich musí dovážať, a tým by cena filmu stúpla. Bez DX kodu si ich vyrobiť vedia a tak to balia do nich. U 100 ASA to problém nie je, lebo všetky fotoaparáty, ktoré majú čítanie DX kodu u kaziet bez neho automaticky nastavia na 100ASA. Mám to vyskúšané dokonca aj na kazetách z plastu, v ktorých kedysi dodávala filmy ORWO.

 Foma kedysi dodávala filmy s DX. Mám napríklad filmy Fomacolor, ktoré kedysi Foma robila pre TESCO (záruka končila 11/2009), a tie majú DX. Zaujímavé na tom je, že kazeta je celá čierna len s kódom a na tom je len papierová nálepka s popiskou Foma, určite to bol dovoz. Ja som ich vo výpredaji kúpil asi 50ks, ako som písal filmy sú šrot, zlatá Svema, len boli za cenu 5,- Ks, takže mám perfektné kazety na metráž, filmy používam ako zavádzacie pásy.


  • 0

#15 Luboszz

Luboszz

    Tlampač (grafoman)

  • Předplatitel
  • 1,045 příspěvků(y)
Reputace: 124

Publikováno 1 February 2017 - 17:29:49

Mě pokud krabička nemá DX tak vzezu do ručního nastavení a nastavím dle potřeby.DX se nechá namalovat a nalepit na kazetu.Psal jsem do fomy tak čekám co mě odpovědí?


  • 0

#16 iggi

iggi

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 5 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 1 February 2017 - 17:35:12

Mne sa nastavit neda - pentax p3n
  • 0

#17 blue

blue

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 79 příspěvků(y)
Reputace: 17

Publikováno 1 February 2017 - 18:18:28

Iggi, Googľe mi na dotaz "pentax p3n no dx" vratil toto:

The camera automatically detects the ISO from the DX coding on the canister and defaults to 100 if the canister isn't coded.

 

Ako písal Sokolvideo, keď fotoaparát nenačíta DX kód, nastaví ISO 100.


  • 0

#18 sokolvideo

sokolvideo

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,396 příspěvků(y)
  • LocationPrešov
Reputace: 183

Publikováno 1 February 2017 - 18:46:08

DX kód na kovovú kazetu je možne jednoducho vyrobiť oškrábaním laku podľa inej kazety. Alebo ešte jednoduchšie, preložiť do inej kazety s DX kódom. Odstrihnúť jazýček na filme, prilepiť ho ku koncu filmu v použitej kazete s DX kódom, v tme pretočiť a urobiť zakladací jazýček, alebo nalepiť kúsok filmu v dĺžke troch políčok, a vystrihnúť jazýček. Tým získate tri až štyri políčka na filme. Takto to robím na filmoch, ktoré si plním z metráže.


  • 0

#19 ziki

ziki

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 70 příspěvků(y)
Reputace: 18

Publikováno 1 February 2017 - 19:55:12

Co si pamatuju, tak Foma mívala na kinofilmových kazetkách DX kódy, pak ale přišla krize a nedostatek kazetek a DX kódy byly jen na Fomapanech 200. Mimochodem v jiném vlákně jsem tu i zveřejňoval mail z Fomy na můj dotaz ohledně absence DX kódů. U filmů, co mám v lednici nebo v šuplíku s exspirací 2016/2017, tak jen F200 mají DX kód, F100 a F400 jsou bez DX kódu. Ale naštěstí jsou kazetky kovové, takže není problém seškrábnout trochou laku a DX kód si vytvořit. 


  • 0

#20 Motorbiker

Motorbiker

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,092 příspěvků(y)
  • LocationNa kopci u Jantarové stezky, v zatáčce po cestě do Vídně
Reputace: 221

Publikováno 2 February 2017 - 00:30:49

Co si pamatuju, tak Foma mívala na kinofilmových kazetkách DX kódy, pak ale přišla krize a nedostatek kazetek a DX kódy byly jen na Fomapanech 200. Mimochodem v jiném vlákně jsem tu i zveřejňoval mail z Fomy na můj dotaz ohledně absence DX kódů. U filmů, co mám v lednici nebo v šuplíku s exspirací 2016/2017, tak jen F200 mají DX kód, F100 a F400 jsou bez DX kódu. Ale naštěstí jsou kazetky kovové, takže není problém seškrábnout trochou laku a DX kód si vytvořit. 

 

 

Ja mam jeste spoustu foma 100, prodavanych za 40kc (rok, dva zpatky), protoze nemaji DX kod.

 

Nebo pouzit plech z jedne kazety a obmotat tim tu druhou.


  • 0





Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:foma, kinofilm, 135, NSIG

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních