Přejít na obsah


Fotka

Magnifax 3a, Meochrom, aneb proč to moc nefunguje?


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
9 odpovědí na toto téma

#1 Chain

Chain

    Nováček

  • Předplatitel
  • 30 příspěvků(y)
  • LocationTřebíč
Reputace: 3

Publikováno 15 prosinec 2017 - 12:51:58

Zdravím všechny dobré duše.

Hodlaje zkusit konečně MG papíry, pořídil jsem si barevnou hlavu s mezikusem, mám to jako tady na obrázku:

 

 

Muj magnifax

 

Jen je to nějaké nevyladěné. Jednak mi vychází moc velké časy - na odcloněný objektiv 20s mi přijde moc.

Taky to dost vinětuje teda. 

A nemám k té hlavě ani manuál, na celých internetech už prostě není k nalezení.

Nemůže to být tím, že nemám v tom velkém šuplíku nic? (na opemusu tam bejvalo takový pískovaný sklo).

(do toho malýho šuplíku zboku mám jakési přídavné filtry, to snad bude ok)

Nebo to prostě je takovej krám a mám jít cestou MG filtrů? Tohle vypadalo tak pohodlně a zatím s tím nejsem schopen udělat ani pořádnou fotku na obyč. papíry.

Všem děkuji za cenné rady k této sestavě.


  • 0

#2 anry44

anry44

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 374 příspěvků(y)
Reputace: 12

Publikováno 15 prosinec 2017 - 18:15:28

Tak tuto sestavu mám moře let a žádný problém.Velký šuplík je na MG filtry.Jaké přídavné filtry?Do malýho šuple dávám někdy šedý filtr,když jsou moc krátký časy.


  • 0

#3 RHx

RHx

    Hrabě kydoň

  • Předplatitel
  • 5 358 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 292

Publikováno 16 prosinec 2017 - 09:54:29

taky mám hlavu meochrom, používám jako lampičku a nemá nd filtr, ta tvoje asi má, knoflík vpravo, jestli jeho fungování pracuje  správně, případně jestli je tam osazená správná žárovka, dá se proměřit odběr i když předpokládám jsi to měl rozdělané a prohlížel

-

taky mámna půdě mg 3 a ta hlava tam byla původně nějak nabastlená, použil jsem to asi dvakrát, co si vybavuju, tak s tím nešlo rovnoměrně usvítit víc, než kinofilm, ale už je to moře let  a pár týdnů po tom jsem sehnal mg 4 a přešel na filtry, což mi vyhovuje víc

 

jestli ti to pomůže nevím


  • 0

#4 anry44

anry44

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 374 příspěvků(y)
Reputace: 12

Publikováno 16 prosinec 2017 - 17:36:05

nemá šedý filtr.Knoflík vpravo? Poloha vlevo, filtry zapnuty a vpravo vypnuty.Je tam halogenka 12V/100W.


  • 0

#5 duuri

duuri

    Nováček

  • Předplatitel
  • 409 příspěvků(y)
  • LocationBratislava, SK
Reputace: 83

Publikováno 17 prosinec 2017 - 13:42:33

Mam tuto hlavu na opemuse Va. .Pridavne filtre su aby sa dali dosiahnut hranicne hodnoty. Grade 00 a 4.5..


  • 0

#6 Chain

Chain

    Nováček

  • Předplatitel
  • 30 příspěvků(y)
  • LocationTřebíč
Reputace: 3

Publikováno 19 prosinec 2017 - 23:04:23

Halogen tam je 100W. Přesto je to bludicka. Na vypnutou filtraci mám čas 30s. Kolik by to bylo kdybych zaclonil a dal tam filtr? Mám hodiny jen do minuty :/
Jak s tím může někdo dělat to pořád nechápu.
  • 0

#7 Chain

Chain

    Nováček

  • Předplatitel
  • 30 příspěvků(y)
  • LocationTřebíč
Reputace: 3

Publikováno 19 prosinec 2017 - 23:07:03

Je tam přesně:
OSRAM GLX
64627 XENOPHOT
12V 100W

Nevím jestli je to ta pravá, návod nemám
  • 0

#8 duuri

duuri

    Nováček

  • Předplatitel
  • 409 příspěvků(y)
  • LocationBratislava, SK
Reputace: 83

Publikováno 20 prosinec 2017 - 06:59:16

ja som to prerobil na iny typ ziarovky a 50w, funguje:) a nemam teda problem s dlhym casom ked nechcem :) nemas tam nejaky iny problem ? kondenzor alebo podobne?


  • 0

#9 maaca

maaca

    Nováček

  • Předplatitel
  • 101 příspěvků(y)
Reputace: 6

Publikováno 20 prosinec 2017 - 12:12:17

Je tam přesně:
OSRAM GLX
64627 XENOPHOT
12V 100W

Nevím jestli je to ta pravá, návod nemám

 

Tohle by mělo fungovat.

 

Nějak mi tu chybí pár informací.

Jaký formát filmu zvětšuješ, na jak velký papír? Jaký máš objektiv (ohnisková vzdálenost, světelnost)? Máš tam míchací komoru, kondenzor, nebo oboje (a máš to pro správný formát)? Jaký používáš papír?


  • 0

#10 iuliuzz

iuliuzz

    Nováček

  • Předplatitel
  • 33 příspěvků(y)
  • LocationBítovany
Reputace: 1

Publikováno 21 prosinec 2017 - 01:59:57

Míchací komora je součástí barevné hlavy Meochrom, kroutítko slouží jen k vyřazení filtrů, ne jako ND filtr. Napiš, jaký tam máš kondenzor (číslo; jsou tam obě čočky?) a jaké je ohnisko objektivu - to k vinětaci. Někdo tu před lety psal, že rozmontoval hlavu a zjistil, že ty filtry jsou silně znečištěné, stejnětak můžou být znečištěné čočky kondenzoru.


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 0 návštěvníků, 0 anonymních