anry44, on 25 Jan 2018 - 07:48, said:
Tak tento typ mi taky přišel,ale já si nechal nejdřív poslat foto a tak jsem věděl do čeho jdu.Používám papíry do 24x30 a to mi vyhovuje.Poslali mi taky barevný prospekt a tam je vyobrazen origo Ahel marge 3.Ten co mi přišel je typ L.Na "íbeji" je v nabídkách veden jako Meopta,ale meopta to není.
Já si taky nechal poslat foto, ale z fotky jsem opravdu nemohl poznat, že šavle nepůjde posunout až úplně doleva. Pokud je to "funkce" a ne chyba, proč by byl na pravítku vyznačen roh 24/30?
Podle mě to někdo dával dohromady ze zbytků a nepřemýšlel nad funkčností. A taky jsem chtěl používat maximálně 24x30 papíry, ale takhle nemůžu osvítit co největší plochu.
Pentaxista, on 25 Jan 2018 - 06:37, said:
Já mám stejný Ahel Marge rozměru 30x40 a stejná věc. Také jsem na to koukal jako vyoraná myš... Pravdou ale je, že okraj na fotce být musí - jednak k přidržení papíru a u barytů se hodí, protože na něco se slintací páska nalepit musí, že... Výrobce by to ale měl uvést ve specifikaci.
Okraj by se právě měl nastavovat šavlemi, takhle je minimální levý okraj asi 3,5 cm (pokud počítám od zarážky pro papír), což je dost, jsem zvyklý dělat okraje 0,5 nebo 1 cm.