Přejít na obsah


Fotka

Krasnogorsk 3 16mm


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
29 odpovědí na toto téma

#1 Mastr123

Mastr123

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 31 březen 2019 - 20:29:18

Ahojte lidi. Mám takovou otázku. Mám Krasnogorsk-3 v původním stavu s brašnou, filtry apod. (v mé ruce natočen pouze jeden 30,5m film) Jaká je aktuální cena K3 třeba na našem trhu? V Česku jsou jen na prodej špatné K2. Brouzdal jsem na eBayi a na podobných platformách a zjistil jsem, že v mém stavu se prodává od 8.000. Je mi to líto nepoužívat a chtěl bych to někomu prodat, kdo by si toho vážil a používal šikovnou 16ku :-)


  • 0

#2 Clouds

Clouds

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 287 příspěvků(y)
Reputace: 21

Publikováno 1 duben 2019 - 13:43:35

Pokud přepsaný film z této kamery neskáče, obraz je klidný a nemusí se v postprodukci obraz stabilizovat, pokud je péro stále při síle, jak to má správně být:), reálná cena v našich luhách a hájích je okolo 3000 kč. Když je vše opravdu top stav, vč, příslušenství, filtrů, dá se okolo 3500 kč.  Ale je možné prodat i dráž, když někdo bude chtít kupovat na jistotu.


  • 0

#3 LukasHromek

LukasHromek

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 9 příspěvků(y)
  • LocationPrague
Reputace: 0

Publikováno 3 červen 2019 - 16:21:21

Rád jí koupím, mam v ledničce pár metříků Kodaku a je mi líto ho nevytočit :)

 

Kde je možné předání?


  • 0

#4 RED

RED

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 333 příspěvků(y)
  • LocationOSTRAVA
Reputace: 68

Publikováno 4 červen 2019 - 08:25:13

K2 je v pohode... problem se skakanim je uplne stejny jako u K3 ..  zalezi od kusu... akorat u K2 je treba mit ten s objektivem METEOR co je u K3


  • 0

#5 Nakadah

Nakadah

    Tlampač (grafoman)

  • Předplatitel
  • 1 127 příspěvků(y)
  • LocationOstrava
Reputace: 226

Publikováno 4 červen 2019 - 08:36:09

A Admiru16A Electric nechceš? Mě je k ničemu, na 16mm točit nikdy nebudu. Strojek jsem vyčistil, promazal, seřídil rychlost. Bohužel objektiv je zamlžený, ten jsem nechal jak je.


  • 0

#6 sokolvideo

sokolvideo

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 515 příspěvků(y)
  • LocationPrešov
Reputace: 203

Publikováno 4 červen 2019 - 08:54:02

Počúvaj Honzo, a to akú kameru máš? Admira 16A elektronik alebo Admira 16A1 elektronik, ak by si chcel, tak na A1 by som ti mohol poskytnúť objektív, ináč je to tá, ktoré má dva objektívy na otočnej doštičke.Objektívy medzi nimi nepasujú. A má kratšiu dosadaciu plochu, takže sa na ňu dali použiť len objektívy stavané na ňu, preto pri A1 prešli na inú dosadaciu plochu, je to v podstate Dmont, ak sa nemýlim, takže sa dali použiť objektívy pre tento štandard, nap. aj Bolexacke, Belieau a iných.


  • 0

#7 Nakadah

Nakadah

    Tlampač (grafoman)

  • Předplatitel
  • 1 127 příspěvků(y)
  • LocationOstrava
Reputace: 226

Publikováno 4 červen 2019 - 09:42:25

Admira 16A Electric, jeden objektiv. Openar 1,8/20. 16A1 je novější model.


  • 0

#8 Ivanovicz

Ivanovicz

    Nováček

  • Předplatitel
  • 381 příspěvků(y)
  • LocationLiberecko
Reputace: 76

Publikováno 4 červen 2019 - 10:59:35

Sokolvideo: Je to C-mount. Přírubová vzdálenost 17,5 mm. Jakou měla ta 16A0? Na 16A1 sháním širokáč (Largor), ale ten je celkem vzácný...


  • 0

#9 sokolvideo

sokolvideo

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 515 příspěvků(y)
  • LocationPrešov
Reputace: 203

Publikováno 4 červen 2019 - 11:24:32

A-čka má priemer M25x0,75/1´´ a dosadaciu vzdialenosť 11,2 mm, A1 má priemer 1´´x1/32´´ M25 s dosadacou vzdialenosťou 17,52 mm, podľa normy C-mount, sorry, ospravedlňujem sa za zlé označenie.


  • 0

#10 cvrki55

cvrki55

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 5 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 31 leden 2021 - 23:40:02

Zdravíčko,
Rád by som sa opýtal. Som u 16mm začiatočník, práve som si zaobstaral Krasnogorsk 3 a nieje mi úplne jasná jedna vec. Film KODAK Vision3 250D/7207 16 mm/30,5 m môžem do kamery zakladať aj za tlmeného svetla? Alebo je potrebná úplná tma? Dočítal som sa totiž že tento film by mal byť na akýchsi denných cievkach (daylight spool) ale predsa len niesom si istý a rád sa nechám poučiť od profíkov ;) vďaka za každú radu
  • 0

#11 sokolvideo

sokolvideo

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 515 příspěvků(y)
  • LocationPrešov
Reputace: 203

Publikováno 1 únor 2021 - 07:57:38

Film na dennej cievke znamená, že je chránený pred znehodnotením filmu svetlom a môže sa zakladať do kamery na svetle, Samozrejme je lepšie, keď ho založíš niekde v tieni, nie na priamom slniečku, nemusíš to robiť v tmavej komore. Na začiatku a aj na konci filmu sa ti znehodnotí jeden až jeden a pol metra filmu. Po založení filmu spusti kameru na cca 20 sekúnd  a môžeš pokojne točiť. Ak vyberieš film v tme, ušetriš tak meter filmu, ak si to vyvoláš sám. V labáku počítajú s tým, že koniec filmu sa pri vyberaní z kamery osvetlil a do stroja to zakladajú na svetle. Zakladanie filmu do tejto kamery v tme by si asi nezvládol, je to dosť komplikované aj na svetle, doporučujem si to skúsiť s kúskom starého filmu.


  • 0

#12 cvrki55

cvrki55

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 5 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 1 únor 2021 - 21:01:12

Film na dennej cievke znamená, že je chránený pred znehodnotením filmu svetlom a môže sa zakladať do kamery na svetle, Samozrejme je lepšie, keď ho založíš niekde v tieni, nie na priamom slniečku, nemusíš to robiť v tmavej komore. Na začiatku a aj na konci filmu sa ti znehodnotí jeden až jeden a pol metra filmu. Po založení filmu spusti kameru na cca 20 sekúnd  a môžeš pokojne točiť. Ak vyberieš film v tme, ušetriš tak meter filmu, ak si to vyvoláš sám. V labáku počítajú s tým, že koniec filmu sa pri vyberaní z kamery osvetlil a do stroja to zakladajú na svetle. Zakladanie filmu do tejto kamery v tme by si asi nezvládol, je to dosť komplikované aj na svetle, doporučujem si to skúsiť s kúskom starého filmu.


Ďakujem za radu, veľmi ste mi pomohli. Ešte pre upresnenie.... Rovnako aj film od Fomy aj od Kodaku môžem zakladať v tieni? Alebo len tie od Kodaku.... Teda konkrétne Kodak Vision 3
  • 0

#13 sokolvideo

sokolvideo

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 515 příspěvků(y)
  • LocationPrešov
Reputace: 203

Publikováno 1 únor 2021 - 21:25:36

Je úplne jedno, od ak=ho výrobcu film je. Všetky filmy na tzv. dennej cievke je možne zakladať na svetle za rovnakých podmienok.


  • 0

#14 cvrki55

cvrki55

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 5 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 1 únor 2021 - 21:47:46

Áno rozumiem avšak.... Kde zistím či je daný film na dennej cievke? Ani pri jednom z filmov to totižto nenachádzam.

KODAK:
https://www.fotoskod...7-16-mm-30-5-m/

FOMA:

https://www.fotoskod...sed-substitutes
  • 0

#15 sokolvideo

sokolvideo

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 515 příspěvků(y)
  • LocationPrešov
Reputace: 203

Publikováno 2 únor 2021 - 09:20:18

Všetky filmy, určené pre filmové kamery o dĺžke 30,5 metra sú na tzv dennej cievke. Filmy väčších dĺžok 60, 120, 300 metrov a pod. už nemusia byť (a zväčša nie sú) na cievkach, len na stredovkách. Ak na krabici s filmom nie je výrazne napísane "otvoriť len v tmavej komore" po ang. myslím "open only darkroom room" tak je na dennej cievke. Ak neveríš, otvor si krabicu v tmavej komore alebo rukáve a skontroluj si, či je na cievke alebo nie.


  • 0

#16 sokolvideo

sokolvideo

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 515 příspěvků(y)
  • LocationPrešov
Reputace: 203

Publikováno 2 únor 2021 - 09:23:24

P.S. len taká poznámka k popisu Kodaku u Škodu, chcel by som vidieť toho, kto natočí pri frekvencii 24 obrázkov za sekundu na 30 metrov filmu 5 minút záznamu.


  • 1

#17 huf

huf

    Nováček

  • Banned
  • Pip
  • 79 příspěvků(y)
Reputace: -57

Publikováno 2 únor 2021 - 17:44:16

Ještě bacha na ten čas odmotání filmu již založeného v kameře, kdyby jsi odvinul těch cca 20 vteřin při frekvenci 24 obr při délce filmu 30m, moc filmu by ti v kemře už nezůstalo:)) Stačí 2-3 vteřiny.


  • 0

#18 PetoG

PetoG

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 249 příspěvků(y)
  • LocationTrebišov (SK)
Reputace: 37

Publikováno 3 únor 2021 - 08:25:27

Sokol asi chcel napísať 20 obrázkov.
  • 0

#19 sokolvideo

sokolvideo

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 515 příspěvků(y)
  • LocationPrešov
Reputace: 203

Publikováno 3 únor 2021 - 09:51:28

Po založení filmu a zatvorení kamery potrebuješ odvinúť, aby si mal istotu cca1,5 metra filmu minimálne. Za sekundu prejde pri frekvencii 24 obr/sek 17,6 cm filmu, teda za desať sek je to 176 cm. Tých dvadsať sekúnd sa doporučuje ako 100% istota, že prvý záber už nebude osvetlený.

Neviem, ako je to u filmov teraz, ale viem z vlastnej skúsenosti, že filmy ORWO, či už čb alebo farebné mali na cievke v skutočnosti 33 metrov filmu, aby po osvetlení koncov filmu bolo reálne tých cca 30 metrov čistého filmu. Kým som ešte točil na 16mm viac, tak som robil to, že som na začiatok filmu nalepil cca 2 metre osvetleného na na čierno vyvolaného filmu, takže pri zakladaní som neosvetlil ani kúsok filmu, maximálne tých cca 20 cm, potrebných na manipuláciu pri lepení. Tak som na každej cievke ušetril cca 3 metre filmu. Predpokladom na to je samozrejme vyvolanie filmu doma, lebo v labákoch, ako som už spomínal, filmy zakladajú pri svetle, takže každopádne ten začiatok a koniec osvetlia. U Fomy to bolo len tých "poctivých" 30,5 metra, u ostatných neviem, lebo som ich robil z dlhších metráži, väčšinou 120 metrov..


  • 0

#20 huf

huf

    Nováček

  • Banned
  • Pip
  • 79 příspěvků(y)
Reputace: -57

Publikováno 3 únor 2021 - 14:56:28

Každopádně cca 2,5 minuty 16mm/ 24obr.vt je strašně drahá záležitost:))


  • 0

#21 sokolvideo

sokolvideo

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 515 příspěvků(y)
  • LocationPrešov
Reputace: 203

Publikováno 3 únor 2021 - 19:27:28

Tak s týmto 100% súhlasím, 16mm bola pre amatérov vždy drahá, preto sa u amatérov tak rozšírila 8mm, neskôr Super8.


  • 0

#22 cvrki55

cvrki55

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 5 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 3 únor 2021 - 21:42:38

Dobre ďakujem páni za všetky nové info. Chystám sa na prvý "ozajstný" krátkometrážny amatérsky film na 16tke. Takže vďaka za každú info a pravdepodobne Vás budem ešte kontaktovať ak sa vyskytnú nejaké komplikácie. Ešte ma napadla jedna vec. Možno to bude znieť ako banalita, ale ako na K3 zistím že mi skončil film?
  • 0

#23 Ivanovicz

Ivanovicz

    Nováček

  • Předplatitel
  • 381 příspěvků(y)
  • LocationLiberecko
Reputace: 76

Publikováno 3 únor 2021 - 22:06:25

Na počitadle bude "0", slovy nula. Výhoda u Krasnogorsku, že má dotykové počitadlo, takže ukazuje, co skutečně na cívce ještě je. Jen je potřeba zkontrolovat, jestli ukazuje při prázdné cívce skutečně tu nulu, může to být po letech ujeté.

Jinak se podle mě trochu i změní zvuk té kamery, když v ní přestane probíhat film, ale na to si musí člověk vypěstovat sluchový cit.


  • 1

#24 huf

huf

    Nováček

  • Banned
  • Pip
  • 79 příspěvků(y)
Reputace: -57

Publikováno 4 únor 2021 - 16:54:08

Jo, jde to slyšet až dojde film, zvuk je plošší a tišší, drapák už nehrne film. Ano, s tím počítadlem tak nějak po sovětsky - metr sem, metr tam.


  • 0

#25 cvrki55

cvrki55

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 5 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 6 únor 2021 - 09:22:12

Tak kamera mi dnes došla, sú nejaké veci ktoré by som mal skontrolovať? Motor beží konzistentne, tak isto komora sa zdá byť čistá, fps sa mení podľa otočenia kolieska tak ako sa má. Jediný problém je optika :D v objektíve prebieha hotová hubárska sezóna. S tým si ale už nejako dám rady. Je ešte niečo čo by som mohol na kamere pred založením filmu skontrolovať?
  • 0

#26 huf

huf

    Nováček

  • Banned
  • Pip
  • 79 příspěvků(y)
Reputace: -57

Publikováno 7 únor 2021 - 16:50:32

Už zbývá jen zvyknout si na blikající obraz v hledáčku:)


  • 0

#27 Sajmonus

Sajmonus

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 73 příspěvků(y)
Reputace: 2

Publikováno 14 květen 2022 - 10:08:26

Ahoj. Koupil jsem kameru Krasnogorsk 3 a mám problém se zakládáním filmu. Film se vždy sekne na prostředníkem drapáku. První zoubky bez problému sunou film pod přítlačnou desku, ta se začne ihned klepat a film se většinou zastaví. Když ji sundám film se rozběhne. Pokud film protáhnu až směrem ke sběrné cívce tak znovu prostřední zoubky bez problému posunují, ale film se každých pár Cm zasekne pod přítlačnou deskou a nejede. Často pak film vytáhnu i s přervanou perforací viz foto. Pošlu ještě video ze zakládání.
  • 0

#28 Sajmonus

Sajmonus

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 73 příspěvků(y)
Reputace: 2

Publikováno 14 květen 2022 - 10:08:51

Foto

Přiložený soubor (y)


  • 0

#29 Sajmonus

Sajmonus

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 73 příspěvků(y)
Reputace: 2

Publikováno 14 květen 2022 - 11:48:07

https://1drv.ms/v/s!AgP-5TzbTdVz5WuB5vgCqpHtCleJ - Odkaz na video. Natočil jsem cely proces zakládání. Mám podezření že nějaká pružinka prostě příliš tlačí na přítlačnou desku a ta poté na film.
  • 0

#30 Nakadah

Nakadah

    Tlampač (grafoman)

  • Předplatitel
  • 1 127 příspěvků(y)
  • LocationOstrava
Reputace: 226

Publikováno 14 květen 2022 - 21:30:01

No bez nasazeného krytu, neodjedou ty plastové zobáky co rovnají dráhu filmu pro zavádění. Stiskni ten čudl s plochou hlavou než to pustíš. Ty plastové "háky" musí odjet do stran a uvolnit film.


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 0 návštěvníků, 0 anonymních