Přejít na obsah


Fotka

DIA promitacka


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
5 odpovědí na toto téma

#1 shovax

shovax

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 55 příspěvků(y)
Reputace: 13

Publikováno 19 listopad 2019 - 19:54:41

Ahoj vsem,

 

chystam se zacit delat diaky, asi hlavne cb, protoze mam metraze tolik, ze to nikdy nespotrebuji. Narazim ale na problem s ostrenim v promitackach.

Mam dve, a obe trpi tim, ze pokazde se ramecek s diakem nedostava do stejne polohy uvnitr promitacky. Bud je tam nakrivo, nebo misto pro uchyceni ramecku ma vuli, takze obcas je vic vepredu, nebo vzadu, poprip. sikmo.

polsky Diapol automat - prumerna kvalita obrazu, starsi, trochu se seka, ma ale ostreni pomoci ovladace, takze t trochu resi problem.

druhy je Meopta Vario 5500, promitacka s kruhovym zasobnikem (mam dokonce 3, vyrazene s jednoho planetaria). K tomu mam vice objektivu (lepsi nez diapol),a  je svetelnejsi. Takze radeji bych pozival tento, ale kdyz ramecky padaji dovnitr tak se prave ulozi uplne nahodne. Ostrit se musi rucne, a vemi tezce.

Ma nekdo zkusensti s tu promitackou, jestli lze neco udelat, aby ramecky vzdy padaly stejne?

Prip. mate zkusenosti s jinyma, a mohlibyste nejakou doporucit?


  • 0

#2 Luboszz

Luboszz

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 985 příspěvků(y)
Reputace: 128

Publikováno 19 listopad 2019 - 21:04:30

Ne všechny rámečky se hodí do všech promítaček.Třeba ty hodně slabý jsou určený jenom pro některý typy promítače a rádi se zasekávaj..Další věc teplem se film lehce prohne a musí se doostřovat.Lepší je určitě na dálkový ovládání kde člověk nemusí nemusí být přímo u toho a koukat do slinýho světla který z toho jde.Já měl léta Prakticu 150A a fungovala bez problémů.


  • 0

#3 sokolvideo

sokolvideo

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 284 příspěvků(y)
  • LocationPrešov
Reputace: 164

Publikováno 20 listopad 2019 - 08:46:54

Existujú premietačky s automatickým ostrením, ktoré tieto problémy odstraňujú a obrázky sú stále ostré. Ja mám Reflektu Diamator AF a tu problém nie je.


  • 0

#4 salo

salo

    Dost toho nakecá

  • Předplatitel
  • 927 příspěvků(y)
  • LocationZnojmo
Reputace: 146

Publikováno 22 leden 2020 - 13:01:30

Pratele, jedna stredoformatova promitacka je k dispozici za odvoz: https://vsezaodvoz.c...ozitivu-medirex. Nevahejte!
Tusim ne to ta, co byla pouzita na Compucvrkotu.
  • 0

#5 Luboszz

Luboszz

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 985 příspěvků(y)
Reputace: 128

Publikováno 22 leden 2020 - 15:36:02

Ne samotnou je potřeba vzít to i s plátnem.

Pratele, jedna stredoformatova promitacka je k dispozici za odvoz: https://vsezaodvoz.c...ozitivu-medirex. Nevahejte!
Tusim ne to ta, co byla pouzita na Compucvrkotu.


  • 0

#6 sokolvideo

sokolvideo

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 284 příspěvků(y)
  • LocationPrešov
Reputace: 164

Publikováno 22 leden 2020 - 19:26:26

Treba brať bez rozmýšľania.


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 0 návštěvníků, 0 anonymních