Přejít na obsah


Fotka
- - - - -

Meopta Admira A8II - něco málo o opravě


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
Žádné odpovědi

#1 Nakadah

Nakadah

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 147 příspěvků(y)
  • LocationOstrava
Reputace: 234

Publikováno 21 červenec 2020 - 12:47:29

Dovolil jsem si spáchat trochu delší video s opravou kamery Meopta Admira 8IIa.

 

https://youtu.be/gm6xXZaak0w

 

Jen doplním pár poznatků, které ve videu nezazněly:

 

- brzdící kožený špalík regulátoru po vyčistění povrchu a odmaštění zakápnout kapkou oleje a otřít. Suchý brzdící špalík způsobuje pazvuky za chodu a při spuštění kamery strojek otáčkami vyletí asi na vteřinu chodu nad nastavenou frekvenci, než se ustálí.

 

- mazivo na pružinu se plně osvědčilo to co se používá na SDS vrtáky. (něco takového - https://www.interfor...i-45g-sds-narex) Dokonce je už možno pružinu plně natáhnout až na mechanický doraz ozubeného mechanismu (15 plných otáček křídlem a nebo-li 30x půl otáčka). To s pružinou s vyschlým mazivem nebylo možné a dokonce ani u vyčistěné buď namazené olejem a nebo vazelínou G-1/3.

 

- seřízení rychlosti jsem nakonec udělal pomocí laserového otáčkoměru přímo na závěrku s nasazeným filmem. Bez filmu jede mechanismus lehounce rychleji (1-2FPS+ při nastavených 18FPS).

 

Na závěr - není to nic co by šikovný člověk doma nezvládnul, jen ze skládání pružiny celkem dost bolí prsty. A pokud se vám z pod prstů namazaná pružina vyvlíkne, tak vás trochu sešvihá.


  • 2




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 0 návštěvníků, 0 anonymních