Přejít na obsah

Fotka
- - - - -

Stativ Meopta

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
7 odpovědí na toto téma

#1 vejfuk

vejfuk

Nováček

• Předplatitel
  • 468 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 133

Publikováno 20 May 2021 - 20:06:48

Koupil sem u Pazdery levně starej stativ od Meopty (jak jinak) kterej mi konečně ladí ke starým sklopkám a kterej má jednu vadu na kráse - chybí mu na jedný noze šroubovací bodec. Ani by mě to tak nehlodalo kdyby ty bodce nebyly zatahovací což je supr. A i když vim že ptát se je úplná blbost a šanse je nulová, zeptat se prostě musim - neválí se to u někoho čirou náhodou? (já vím že né). Zatim sem to vyřešil hezky po česku.

Přiložený soubor (y)

• 0

#2 Phill

Phill

Nováček

• Předplatitel
  • 134 příspěvků(y)
  • LocationJihlava
Reputace: 13

Publikováno 20 May 2021 - 21:08:12

Já ho mám mnoho let, a čeká na renovaci až jednou bude čas :). Teď vypadá trochu zanedbaně ale nožičky mu nechybí a je stejnej. Vyměnil bych ho asi za nějakou podobnou zbytečnost.

Přiložený soubor (y)

• 0

#3 RHx

RHx

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 5,864 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 447

Publikováno 24 January 2026 - 09:33:41

kdyby měl někdo náhodou starý stativ meopta s dvoucestnou hlavou, třeba jako na obrázku výše, primárně mi jde jen o tu hlavu, může být i samozřejmě jiná značka, tak tu hlavu bych potřeboval na jeden strojní projekt

odměnu nepochybně domluvíme - v nz se jistě najde po dvaceti létech všelikého hromadění něco zajímavého, nebo i peníze

díík

ideální hlava je třeba tahle

Přiložený soubor  hlava.jpg   20.62K   2 Počet stažení

• 0

#4 Notorius

Notorius

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 892 příspěvků(y)
Reputace: 42

Publikováno 24 January 2026 - 09:55:07

kdyby měl někdo náhodou starý stativ meopta s dvoucestnou hlavou, třeba jako na obrázku výše, primárně mi jde jen o tu hlavu, může být i samozřejmě jiná značka, tak tu hlavu bych potřeboval na jeden strojní projekt

odměnu nepochybně domluvíme - v nz se jistě najde po dvaceti létech všelikého hromadění něco zajímavého, nebo i peníze

díík

ideální hlava je třeba tahle

attachicon.gifhlava.jpg

Radime, mám! Ozvi se na tel. kdyžtak.

• 0

#5 oteccasu

oteccasu

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 3,262 příspěvků(y)
  • LocationTrutnov
Reputace: 1,149

Publikováno 24 January 2026 - 13:15:35

Jsem rád, že někdo otevřel téma s našim užitečným harampádím. On bazárek nefunguje léta. Budu se zbavovat většiny mašinek a nechám si jen jednu. Tak kam bychom mohli mazlíky vystavit?

• 0

#6 RHx

RHx

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 5,864 příspěvků(y)
  • LocationHK

Publikováno 24 January 2026 - 22:10:39

Radime, mám! Ozvi se na tel. kdyžtak.

jojo použiju poštovního holuba!

-

otče, mýlíš se - nejde o vyprázdnění skladu, či redukci zásob, jen o stativovou hlavu, jejíž potencíál jsem právě dnes objevil

pokud torzo stativu, nebo i  jen ještě jednu hlavu někdo má, rád se jí ujmu

letmý pohled do mrazáku ukazuje například několik neopanů 1600 a hle prodávají se 28-80 euro uff

tak bych nějakej za to dal nebo dohodou

• 0

#7 Notorius

Notorius

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 892 příspěvků(y)
Reputace: 42

Publikováno 25 January 2026 - 12:15:58

Jsem rád, že někdo otevřel téma s našim užitečným harampádím. On bazárek nefunguje léta. Budu se zbavovat většiny mašinek a nechám si jen jednu. Tak kam bychom mohli mazlíky vystavit?

Romane, tohle je vlákno o stativech Meopta. Na prodej svých věcí si laskavě buď založ vlastní nebo najdi jiné vhodné vlákno.

• 0

#8 RHx

RHx

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 5,864 příspěvků(y)
  • LocationHK

Publikováno 28 January 2026 - 10:14:23

ještě vám ukážu, co jsem s první hlavou udělal

snad mi inženýři odpustí, pokrátil jsem ovládací páku, to je jen nějaká hlazenka a taky převrtal závity pro uchycení horní destičky z m3 na m6, tady bych vývojáře káral, materiálu tam je dost a mohli to udělat rovnou při výrobě, dále jsem pohyblivé části pečlivě zakryl, aby se tam nesypalo kovové smetí

výsledkem je hlava na ručním brusném systému, která jde bez obtíží vrátit k původnímu účelu

těchto systémů k broušení nožů i jinačích nástrojů je mnoho, jeden jsem si inspirován předním výrobcem zhotovil a na obtažení nože hoblíku, nůžek všech druhů, nebo obecně mohutných čepelí mám právě ten doplněk se stativovou hlavou a masivní aluminiovou deskou

brusič profesionál jistě namítne, že v této ukázce chybí fixace vodoroviny brusného kamene vůči rovině ostří, ano měl by pravdu, takový prvek je ještě ve vývoji, resp. při jemném obtažení se bez ní obejdete

poptávka trvá, víc hlav víc ví - víc možností kolem jemného ubírání kdejakého břitu

Přiložený soubor  podium.jpg   152.56K   1 Počet stažení

• 1

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních