Certo Dolina II naťahovanie filmu?
Publikováno 24 srpen 2021 - 11:07:09
Môj problém je, že po založení skúšobného starého filmu a po navinuti filmu na jedno políčko, už ďalej nemôžem natiahnuť film na ďaľší snímok. Ako to je v tomto fotoaparáte, jeje to nejako spojené s uzávierkou? Zdá sa mi že nie. Keď povytiahnem navinovacie koliesko do polohy že chcem natiahnuť film naspäť do kazety tak všetko sa točí voľné tak ako má.
Je na to nejaký fígeľ?
Publikováno 24 srpen 2021 - 12:42:45
Pod převíjecím točítkem (vzadu) je takové táhlo, které je třeba po každé expozici posunout doleva, tím odblokujete doraz.
Publikováno 24 srpen 2021 - 13:05:04
Pod převíjecím točítkem (vzadu) je takové táhlo, které je třeba po každé expozici posunout doleva, tím odblokujete doraz.
Ďakujem za odpoved. Myslíte toto tiahli ako je na foto? Ak to mám povytiahnute, ani tak nemôžem pretočiť na ďalší snímok.
Publikováno 24 srpen 2021 - 13:06:19
Přiložený soubor (y)
Publikováno 24 srpen 2021 - 13:26:47
Ne, tenhle. Já nejdřív myslel, že máte poválečnou verzi, tam je to vzadu
Přiložený soubor (y)
Publikováno 24 srpen 2021 - 13:59:50
Ne, tenhle. Já nejdřív myslel, že máte poválečnou verzi, tam je to vzadu
Ďakujem za radu,
Už mi to funguje, ak tomu dobre rozumiem tak to mám takto: tým okrúhlym tlacitkom sa dá hýbať doľava a doprava-tymto pohybom nastavujem počítadlo snímkov na nulu, keď to mám nastavené tým tiahlom viacej vľavo to okrúhle tlačítko zaaretujem.
Keď natiahnem film na jeden snímok, odfotim, a potom STLACENIM dnu, toho okrúhleho tlačítka uvolnim prečítanie filmu a môžem natiahnuť film na ďaľší snímok.
:0)
0 uživatel(ů) prochází toto téma
0 členů, 0 návštěvníků, 0 anonymních