Přejít na obsah


Fotka

Svitek v metráži Foma 100 (TK100) pro rok 2023


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
Žádné odpovědi

#1 oteccasu

oteccasu

    Hrabě kydoň

  • Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3 095 příspěvků(y)
  • LocationTrutnov
Reputace: 1 079

Publikováno 19 leden 2023 - 13:45:44

Podařilo se mi zajistit dalších 600m svitkového filmu od Fomy. Tedy opět Foma 100. Tedy zase budu motat filmy převážně po 25m, což je 30 filmů 120.

        Na rozdíl od minula netrvám na 25m, ale mohu namotat jakékoliv množství. Doprava a obal i vnitřní papír je pro všechny délky stejný. Max. nábal bude 50m. Větší se mi zdají nevhodné. Prostě se dohodneme.

       Cena zůstává stejná, i když Foma dost podražila běžnou produkci. Tedy 1850 Kč za 30filmů. =cca 61,7 Korun. Což myslím stojí za trochu práce se naučit motat film do papíru. - Věřte nic to není!!!!

       Výhodou je možnost namotání si pouze poloviční film, tedy jen pro 6 snímku místo 12 např. u Flexaretu.  Motání 220 je samozřejmě možné a dost se využívá, ale to už chce kerpánek zručnosti a doporučují přípravek na kolmost. I když někteří motači tvrdí, že 220 se  motá naprosto báječně. --- Na letním setkání ukážeme, jak motání 120, 60(zatím název pro poloviční filmy) a 220.

       Film je čerstvý, tedy doporučená doby skladování jsou 4 roky. Zároveň nám technolog nedoporučil dávat filmy do mrazáku a do ledničky, stejně, jak to nedoporučuje u listových filmů. ( jedná se o zvýšení vnitřní vlhkosti uvnitř obalu při snížení teploty).-- Zatím se nic nikomu nestalo, ale pro jistotu na tuto okolnost upozorňuji. 

       Nepodařilo se mi zajistit plechové dózy ve vánočním výprodeji a dávat za pixlu 90 Kč se mi nechce. Tak hledal jiný způsob balení. Vyčuchal jsem, že se dají objednat kelímky na barvu pro autolakýrnýky v černé barvě. Sice nejsou o moc levnější, ale zase budou vždy k dispozici. 

       Mrzí mě, že jste si nevšimli čísel na vnitřním papíru. Tam jsou na boku malá čísílka označující kolik metrů filmu zbývá do konce roličky. Dost mě dalo práci testování, zda nedojde k prokopírování čísel do antihalačky. Tak si laskavě všímejte kolik Vám ještě zbývá, neb budu v číslování  pokračovat, jelikož se mi zdají značky fajn. 

       Co se týče ceny, tak jsem na ni hrdý, ale další film bude o cca 20% dražší. 

Někteří měli zájem o kulatá čela cívek, někteří zase o osmihran. Další nápad je nedávat vůbec cívku. Tak nevím jak vyhovět všem. 

      Budete-li mít nějakou připomínku rád ji uvítám. 

 

 

Přiložený soubor (y)


  • 5




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 0 návštěvníků, 0 anonymních