Přejít na obsah


Fotka

Fomapan 400 push na 3200, jde to vubec vyvolat?


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
10 odpovědí na toto téma

#1 Kriplator

Kriplator

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 2 únor 2024 - 15:58:44

Zdravím,

Nedávno jsem pushoval fomapan 400 na 3200. Když jsem se předem díval na výsledky na googlu, myslel jsem si že to pujde, ale ted jsem četl že je problém vyvolat fomu 400 pushlou na 1600. Pujde mi to vyvolat ve Fomadonu R09 1:50? Jestli ano, tak kolik minut?

Předem díky za odpověd.


  • 0

#2 iuliuzz

iuliuzz

    Nováček

  • Předplatitel
  • 416 příspěvků(y)
  • LocationBítovany
Reputace: 203

Publikováno 2 únor 2024 - 17:05:31

Problém je vyvolat Fomapan 400 na 400;)
  • 3

#3 danz

danz

    Nováček

  • Předplatitel
  • 429 příspěvků(y)
  • LocationHavířov / Karviná
Reputace: 191

Publikováno 2 únor 2024 - 17:11:47

Tak já mám třeba poslední dobou velmi oblíbenou kombinaci Fomapan 400 ve svitku 120 @ 800 v Rodinalu 1+50.

Fomapan 400 @ 3200 (svitek) jsem zkoušel, vyvoláváno také v Rodinalu 1+50 (cílem bylo získat na svitku co největší zrno, pořád to nesplnilo moje očekávání...). Anekdoticky píšu i způsob vyvolávání (fakt jsem to cíle mršil ...): Rodinal 1+50, teplota vývojky 27C, doba vyvolávání 26 minut.

Přikládám digitální contact sheet pro velmi hrubou ilustraci (obrázky přímo ze skeneru) a také náhled ze skeneru k jednomu záběru.

Přiložený soubor (y)


  • 1

#4 iuliuzz

iuliuzz

    Nováček

  • Předplatitel
  • 416 příspěvků(y)
  • LocationBítovany
Reputace: 203

Publikováno 2 únor 2024 - 19:11:03

Já to viděl a našel by to i kolega Kriplátor, kdyby se aspoň trošku, trošičku snažil hledat. Možná takové dotazy radši nechávat úplně bez odpovědi..
  • -1

#5 KAT

KAT

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 37 příspěvků(y)
  • LocationOstrava
Reputace: 27

Publikováno 3 únor 2024 - 10:33:01

Je treba nebat se toho a zkouset :) Na 3200 nevim, na 1600 to odzkousene mam, viz ukazka. Volani si nepamatuju, ale bylo to tusim v Xtolu.

Přiložený soubor (y)


  • 0

#6 achernar

achernar

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 033 příspěvků(y)
Reputace: 357

Publikováno 3 únor 2024 - 13:31:18

Já vám nevím, lidi. Samozřejmě chápu ten postoj “nejdřív googlím a pak se ptám”, na druhé straně jsme tu krucipísek na fotografickém fóru a připadá mi daleko smysluplnější se rovnou zeptat a hovořit s lidmi, kteří třeba mají konkrétní osobní zkušenost, když je to tady beztak polomrtvé. Buďme rádi, že se tu něco řeší. Osobně radši odpovídám i na stupidní začátečnické dotazy, než abych tu marně koukal na 10 let staré příspěvky a dávno mrtvá vlákna.
  • 6

#7 iuliuzz

iuliuzz

    Nováček

  • Předplatitel
  • 416 příspěvků(y)
  • LocationBítovany
Reputace: 203

Publikováno 3 únor 2024 - 16:19:02

Proti gustu..


  • 0

#8 Luboszz

Luboszz

    Tlampač (grafoman)

  • Předplatitel
  • 1 609 příspěvků(y)
Reputace: 87

Publikováno 3 únor 2024 - 17:08:08

Já vám nevím, lidi. Samozřejmě chápu ten postoj “nejdřív googlím a pak se ptám”, na druhé straně jsme tu krucipísek na fotografickém fóru a připadá mi daleko smysluplnější se rovnou zeptat a hovořit s lidmi, kteří třeba mají konkrétní osobní zkušenost, když je to tady beztak polomrtvé. Buďme rádi, že se tu něco řeší. Osobně radši odpovídám i na stupidní začátečnické dotazy, než abych tu marně koukal na 10 let staré příspěvky a dávno mrtvá vlákna.

Na netu je víc serveru který o tomhle mluví nejen temná.Na těch starých vláknech je spousty věcí který platí stále a platit budou dál.Proč by ty vlákna měly být mrtvá?


  • 0

#9 achernar

achernar

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 033 příspěvků(y)
Reputace: 357

Publikováno 3 únor 2024 - 17:13:58

Jak říkám, chápu to. Ale v obchodě se taky radši zeptám prodavače, než abych sám hledal v regálech. Krom toho, že se to tak dozvím rychleji, ještě promluvím s živým člověkem.
  • 1

#10 Luboszz

Luboszz

    Tlampač (grafoman)

  • Předplatitel
  • 1 609 příspěvků(y)
Reputace: 87

Publikováno 3 únor 2024 - 17:27:52

Any toughts on this fomapan 400 pushed till 3200- SSD rodinal 1-100 60 min - r-Darkroom

Třeba tady není to sice v Češtině fotky vypadají dobře.


  • 0

#11 RHx

RHx

    Hrabě kydoň

  • Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 5 699 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 386

Publikováno 5 únor 2024 - 18:20:44

Zdravím,

Nedávno jsem pushoval fomapan 400 na 3200. Když jsem se předem díval na výsledky na googlu, myslel jsem si že to pujde, ale ted jsem četl že je problém vyvolat fomu 400 pushlou na 1600. Pujde mi to vyvolat ve Fomadonu R09 1:50? Jestli ano, tak kolik minut?

Předem díky za odpověd.

otázkou je, zda "pushoval" znamená podexponoval -3ev a nyní hledám řešení, nebo jestli už máš nějaké výsledky s vlastními zkušenostmi

je li to první případ, aby se dalo spolehnout na výsledek, musel bys použít stejný způsob měření expozice, jako lidé z různých ukázek na sítí

např. v místnosti se vyhlédne nějaká střední hladina osvětlení a tam změří dopadající světlo  - a těmi hodnotami se pracuje v celé místnosti (já  jsem třeba měříval odražené světlo od dlaně a přidal nějakou korekci)

následně vlivem zdrojů světel, stínů, stěn apod. to někdy vyjde blíž k lepšímu - krytější, jindy horší, ale plus mínus dostaneš dobrý a opakovatelný výsledek

jestli někdo vystaví skeny fomy 400 vyvolané na 3200, tak to nemá moc velkou hodnotu, dokud to sám nevyzkoušíš - nezměříš, nevyvoláš a neprohlédneš svůj výsledek, nicméně se nalezené ukázky dají použít, jako vodítko, ale je to padesát na padesát, že z toho nic moc nevyleze

jinak dnes je to drahá sranda, ale trix 400 na 1600 bez problému s nějakým doporučeným návodem z krabičky u fomy 400 bych to tak nadějně neviděl


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 0 návštěvníků, 0 anonymních