Přejít na obsah

Fotka

Těsnění fotoaparátu

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3 odpovědí na toto téma

#1 RHx

RHx

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 5 738 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 401

Publikováno 24 listopad 2024 - 20:21:46

občas čtu, že někdo řeší těsnění dvířek, větší komory apod. a to mi připomíná technické pěny se samolepkou, nebo bez ní - můj obor

pěny můžou být různě vysoké (tak od 1 mm), různé tvrdosti, jdou řezat ručně, laserem, svařovat k sobě teplem (ohřejete plíšek - nahřejete dosedací plošky a spojíte - drží ihned - jako ppr trubky například)

použitelná nejmenší šířka takového pásku - těžko říct - s trochou trpělivosti se skalpelem i 1,5 mm

také je možno uříznout 2 mm a tahem ztenčit a zároveň lepit - vyzkoušet 

nehodí se asi na všechno těsnění kolem fotografických přístrojů, ale kdyby někdo potřeboval, tak soukromou zprávou, nebo mailem, pěny jsou poddajné, rády se vymačknou dle potřeby a drží dlouho

Přiložený soubor  tesneni_lepici.jpg   161,58K   3 Počet stažení

pochopitelně takové kousky pár dm čtverečných jsou za poštovné, nebo hašlerku, záleží na předání

• 8

#2 Spachal

Spachal

Nováček

• Předplatitel
  • 14 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 26 listopad 2024 - 11:26:48

Zdravím, nabídku najisto využiji a zdarma to být nemusí, už jsem měl v plánu podobné těsnění objednat ze zahraničí. Zjistím potřebnou výšku (pro Kiev-88) a ozvu se soukromě.

• 0

#3 RHx

RHx

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 5 738 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 401

Publikováno 26 listopad 2024 - 17:39:19

klidně napiš adresu, můžu poslat vzorky 1-3 mm, něco jsem připravil, než jsem dal to oznámení

s tak tenkými materiály běžně nepracujeme, ale mám na to postup - prostě to sjedu frézou na plochu  a výšku těsnění mám podle zadání od 1 mm

jinak obecně kdybych chtěl znát výšku těsnění, tak do štěrbiny dám materiál, co se může zmačknout

zavřu víko, počkám, vyndám, dívám se a měřím v místě stisku-deformace kolik to vychází

kousek připočtu a mám tu výšku těsnění plus mínus

jediný co hrozí je příliš vysoké těsnění a opakování s těsněním slabším - odlepování - to by po chvilce mělo jít dobře, jinak ta samolepka drží velmi na většině materiálů a po delší době už pěnu odtrhneš, ale ta lepící vrstva bude pracnější

• 1

#4 Spachal

Spachal

Nováček

• Předplatitel
  • 14 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 28 listopad 2024 - 11:08:05

Zdravím a děkuji, poslal jsem SZ. 
S tou výškou to bude asi nutné opravdu laborovat, těsnění v případě Kiev-88 utěsňuje kovovou planžetu, takže je namáhané nejen přítlakem, ale i frikcí. Pokud by to někoho zajímalo, zde je video týkající se výměny: 

https://www.youtube.com/watch?v=Bg4Zb7QiCis

• 0

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 0 návštěvníků, 0 anonymních