Já nemám ani vybavení ani zkušenosti, abych se do výroby čehokoliv mohl pustit. Každopádně kdyby někdo s Magnifaxem I nebo II, které oba vypadají na uchycení šroubem mohl pomoci, byl bych vděčný za 2 informace:
- jaký rozměr šroubu je použit k uchycení přístroje na rameno, je to / byl by nahraditelný za 3/8 stativový šroub?
- kolik váží samotný přístroj?
Mám Magnifax 3 a ten je zhruba stejně těžký (s kondenzorem asi 6kg) jako ta Linhofka 13x18 i se zvětšovacím nástavcem (7kg). Takže úpravy posunu apod. by možná nemusely být potřebné. Pokud tedy Magnifax I nebo II nejsou podstatně lehčí, což ale podle fotek nečekám.
Jiná varianta je Magnifax 3, který mám, ale ten nemá šroub, nýbrž takový "hentononc" jako třeba Durst. Na ten se vyrábí tento adaptér. Tak si říkám, kdyby šlo udělat podobný adaptér na stojan Magnifaxu 3.
- Buď by to mohla být trubka jako tato a na uzavřeném konci by stačil otvor se závitem, na který bych upevnil něco jako Giottos 621 patici na Arca destičky.
- Nebo najít Magnifax 3 na součástky a upravit na adaptér tu střední část, která má už uchycení na stojan vyřešeno vč. možnosti otočení o 90°. Tam by asi šlo o to odříznout část držící dnes kondenzor a naopak přidat desku se závitem pro upevnění adaptéru na Arca destičky. Přikládám fotky této části Magnifaxu 3.
Adaptér kteréhokoliv typu by měl tu výhodu, že bych mohl zvětšovat normálně Magnifaxem a jen na velkoformát přehodit přístroj. Ale neznám nikoho, kdo by to dovedl kterékoliv z těch řešení vyrobit. Dává podle vás tahle cesta smysl?