Na Flexaretu V se závěrkou Prontor SVS jsem nafotil první film, vše při focení vypadalo Ok, ale na filmu po vyvolání je jen 6 políček. Dalších 6 je prázdných. Chybí první 3, pak 2 jsou, pak zase 3 chybí, poslední 4 jsou v pořádku. Evidentně vynechávala závěrka. Ale při focení se nedělo nic zvláštního.
Když jsem zkoušel jestli vše funguje bez filmu s otevřenými zády, tak se zdálo, že to nejsem schopen znovu vyvolat a vše funguje. Pak jsem si ale všiml, že když spoušť nedomáčknu úplně naplno, tak sice v závěrce cvakne, ale neotevře se. Při natažení je cítit, že se závěrka opět natahuje. Ale i bez natažení druhé zmáčknutí spoustě až nadoraz závěrku otevře.
Obětuju ještě jeden film a zkusím se soustředit na mačkání spouště až nadoraz. Ale nenapadá zde někoho, jestli je tohle normální chování, nebo je to chyba, případně závažnější problém?
Flexaret V a problém závěrky/spouště
Started By
Kilgore
, 26-Sep 25 20:45:16
3 odpovědí na toto téma
Publikováno 26 September 2025 - 20:45:16
Publikováno 26 September 2025 - 22:41:30
Myslím, že jsou lamely závěrky částečně slepené, což bývá obvyklá závada
Publikováno 27 September 2025 - 19:25:13
Myslím, že jsou lamely závěrky částečně slepené, což bývá obvyklá závada
Děkuju. Na další test už jsem se radši vykašlal, spíš Flexaret vrátím ať si to vyřeší někdo jiný
Publikováno 27 September 2025 - 19:37:25
Jakože se teprve rozhodujete o koupi? Jinak ta závada je poměrně snadno odstranitelná, kdyź tak napište
0 uživatel(ů) prochází toto téma
0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních