Přejít na obsah

Fotka

Př ležitostné koupě

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
13 odpovědí na toto téma

#1 achernar

achernar

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1,241 příspěvků(y)
Reputace: 504

Publikováno 5 December 2025 - 19:05:39

Pokud by vás to někoho zajímalo, byl jsem dneska u Škody a mají tam svitkové filmy Ilford Delta 100 a XP2 expirované v listopadu 2024 s výraznou slevou, tedy 160 Kč za kus. Normálně odmítám v tomhle formátu cokoli, co není čtyřstovka, ale za tyhle peníze jsem těch delt pár vzal.
  • 1

#2 PetrL

PetrL

Nováček

• Předplatitel
  • 144 příspěvků(y)
  • LocationMokropsy
Reputace: 88

Publikováno 7 December 2025 - 12:36:53

Díky,

koukám, že to nabízejí i v e-shopu:

https://www.fotoskod...ce-cerven-2021/

https://www.fotoskod...expirace-10-24/

• 0

#3 ElJetelicek

ElJetelicek

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 274 příspěvků(y)
Reputace: 122

Publikováno 9 December 2025 - 07:10:30

Pro mě tedy spíš ne. Když to porovnám s cenou za čerstvý materiál v jiném nejmenovaném obchodě, už to není tak výrazná sleva. V tom samém obchodě v létě měli sotva měsíc prošlé(05/2025) svitky TMAX400 za 180,-/ks.

Ovšem ve Fotoškoda mají už delší dobu až podivně nízkou cenu na čerstvé Ilford Delta 100 v kinofilmu. Myslím, že pro příznivce malého formátu to stojí za zvážení. ;-)

• 0

#4 achernar

achernar

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1,241 příspěvků(y)

Publikováno 9 December 2025 - 09:28:37

OK, to já takový přehled nemám, chodím si prostě kupovat nové filmy tam, kde jsem po léta zvyklý, tak jsem samozřejmě rád za podobné informace. Nic nezjišťuju a nemám moc příležitost dostat se někam jinam jen tak se podívat, jako jsem to dělával kdysi. Samozřejmě mi to chybí, takovéto pokukování po ostatních, co mají na krku za foťák a nějaký ten hovor k věci mezi vitrínami. I proto jsem založil tohle vlákno, aby se podobné zprávy o dobrých příležitostech ke koupi dostaly i k ostatním. V ideálním případě aby to nebyl “nejmenovaný obchod”, ale něco konkrétního a včas. Nemyslím to nijak ironicky, opravdu.
P.S. T-Max 400 pod dvě stovky? Tak toho bych koupil tolik, kolik bych si zrovna mohl dovolit.
  • 0

#5 ElJetelicek

ElJetelicek

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 274 příspěvků(y)
Reputace: 122

Publikováno 9 December 2025 - 09:42:55

OK, to já takový přehled nemám, chodím si prostě kupovat nové filmy tam, kde jsem po léta zvyklý, tak jsem samozřejmě rád za podobné informace. Nic nezjišťuju a nemám moc příležitost dostat se někam jinam jen tak se podívat, jako jsem to dělával kdysi. Samozřejmě mi to chybí, takovéto pokukování po ostatních, co mají na krku za foťák a nějaký ten hovor k věci mezi vitrínami. I proto jsem založil tohle vlákno, aby se podobné zprávy o dobrých příležitostech ke koupi dostaly i k ostatním. V ideálním případě aby to nebyl “nejmenovaný obchod”, ale něco konkrétního a včas. Nemyslím to nijak ironicky, opravdu.
P.S. T-Max 400 pod dvě stovky? Tak toho bych koupil tolik, kolik bych si zrovna mohl dovolit.

Rozumím a souhlasím.

S tím TMAXem jsem naložill právě tak, jak píšeš. :)

• 0

#6 back2trees

back2trees

Nováček

• Předplatitel
  • 58 příspěvků(y)
  • Locationseverní Čechy
Reputace: 20

Publikováno 11 December 2025 - 18:57:19

Včera jsem v tom nejmenovaném obchodě byl a mam pocit že tam ten TMAX pořád ještě mají.

• 0

#7 achernar

achernar

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1,241 příspěvků(y)

Publikováno 11 December 2025 - 22:22:33

A nemůžete už někdo konečně ten obchod jmenovat?
  • 0

#8 beluna

beluna

Nováček

• Předplatitel
  • 206 příspěvků(y)
  • LocationPraha, Pardubice
Reputace: 64

Publikováno 11 December 2025 - 23:03:14

Že by?

https://www.befoto.cz/cb-negativy-2/

• 0

#9 achernar

achernar

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1,241 příspěvků(y)

Publikováno 12 December 2025 - 07:46:59

Díky! Ale koukám, že tam za tuhle cenu mají T max 100 a ne čtyřstovku.
  • 0

#10 Notorius

Notorius

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 892 příspěvků(y)
Reputace: 42

Publikováno 12 December 2025 - 11:08:06

Díky! Ale koukám, že tam za tuhle cenu mají T max 100 a ne čtyřstovku.

HA! Ale to taky není za tu cenu vůbec špatné! Pro nějakého krajináře, ne moc prošlý TMAX100 je za tu cenu výborná volba. Popřemýšlím. :) Ježíšek to jistí. :-D

• 0

#11 achernar

achernar

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1,241 příspěvků(y)

Publikováno 12 December 2025 - 15:34:59

To určitě, je to skvělý film, jen má takový specifický charakter, nikdy jsem si to neoblíbil. Je to jako když uděláš digitální fotku a převedeš ji na BW. Vlastně jsem to chvíli povídal jen na velký formát a párkrát jsem měl kinofilm, střední nikdy.
  • 0

#12 back2trees

back2trees

Nováček

• Předplatitel
  • 58 příspěvků(y)
  • Locationseverní Čechy
Reputace: 20

Publikováno 12 December 2025 - 21:27:07

Aha, tak to možná byla stovka. Při čekání jsem na něj koukal ale podrobnosti neukládal do paměti...

• 0

#13 achernar

achernar

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1,241 příspěvků(y)

Publikováno 12 December 2025 - 22:28:20

Čtyřstovku mám moc rád, to je fantastický film. Vždy pro mě byl jediným rovnocenným dublérem za Tri-X. Obzvlášť ve středním formátu a 4 x 5. Takové řekněme dělené první místo, přičemž druhé nechávám volné.
  • 1

#14 oteccasu

oteccasu

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 3,262 příspěvků(y)
  • LocationTrutnov
Reputace: 1,149

Publikováno 13 December 2025 - 20:59:59

Nebudu otvírat nové vlákno. Padá mi tady prach na fomu kino v metráži pro knihovny. Citlivost cca 2DIN. Tedy skoro nic. Někomu by se mohl hodit na testování objektivů. Jinak o něm nevím nic, jen že se používal pro ofocování textů. Já jej nevyužiju.

• 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 1 návětěvníků, 0 anonymních