Přejít na obsah


Fotka

výroba vopravdu velký kamery - zadání


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
396 odpovědí na toto téma

Anketa: Jakýmu formátu byste dali přednost? (72 uživatel(ů) vložilo hlas)

Jakýmu formátu byste dali přednost?

  1. 18x24 (7 hlasy [35.00%])

    Procento hlasů: 35.00%

  2. 24x30 (5 hlasy [25.00%])

    Procento hlasů: 25.00%

  3. 30x40 (6 hlasy [30.00%])

    Procento hlasů: 30.00%

  4. jinej (2 hlasy [10.00%])

    Procento hlasů: 10.00%

Hlasovat Návštěvníci nemohou hlasovat

#201 IngKarelCheval

IngKarelCheval

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 237 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 23 červen 2007 - 17:25:43

Nechci byt za rejpala, ale.... Prijde mi ze vetsina z vas nema prilis tuseni co to VF znamena, nekteri zrejme nikdy na zadny VF nefotili. To neni nic spatneho, ale je treba zchladit nadseni a zacit trosku odjinud.

Vetsina z chlapu pochopitelne bude horovat pro co nejvetsi rozmer. Rodak z Pribora by jim asi vysvetlil proc :wink: Ale pritom vhodne zvoleny rozmer je to nejdulezitejsi.

Jako dlouholety majitel VF bych si dovolil nadhodit par uvah ktere nekterym mozna prijdou vhod.

Ano, Foma je schopna udelat vcelku jakykoliv rozmer, i kdyz jednou rocne. Ale nejde jen o CB, ale i o barvu (byt si ted myslite ze ne), a hlavne o kazety. Fidelitky na 8*10 sezente ihned. 11*14 maximalne jednou rocne na ebay.com a to jeste dreveny. Coz tem kteri si mysli ze VF nebude tezsi nez 10kg nehraje do karet. Dal tu nekdo psal ze kazetu neni problem udelat a osadit ji sametkama. No tak to se plete. Vymena neni zrovna jednoducha, navic se ty spravne nedaji sehnat. Ale zpet k barve. Diaky a barevny filmy se na ebay daji sehnat. Cerstve prosle, nekdy i v expiracni dobe. Ja takhle koupil 8*10 za 100,-Kc kus, 4*5 po dvacetikorune. Vyvojku pro C41 a E6 koupite ve vetsim baleni a razem jste na velmi zajimave cene za film+vyvolani. Pravidelne to nesleduji, ale diak vetsi 8*10 jsem nevidel. A verte tomu ze az nejaky naexponovany uvidite tak ho budete chtit. Dalsi problem je zvetsovani. Ano, kontakt je kontakt, byt tady ctu az mysticke opisovani jeho kvality. Ale jednou se vam podari udelat neco co si zaslouzi vetsi format - a co potom? V republice zvetsite z max 8*10, jak je to venku nevim. Samotny zvetsovak koupit vyjimecne jde, ale za cca 1500euro.
Ale co povazuji za skoro nejdulezitejsi jsou skla. Jsou dva typy lidi co foti na VF. Jedni jen kvuli ostrosti, moznosti zvetseni a pouzivaji vzdy maximalni clonu a standarty v zakladni poloze. Druhej typ lidi vyuziva vsech moznosti naklonu standart (nebo d?) a tim jsme u jadra pudla. Pokud tady resite jakou konstrukci a chcete anglicana, tak nechapu proc v druhe casti textu pisete o tom ze naklon standart pouzijete vyjimecne, pokud vubec. Pro takove je jednoduche reseni. Nemec, sklo bez zaverky (beztak jede na max clonu), co nejvetsi negativ. Vysledek musi byt lehky a do 5000,- i se sklem a kazetou.
Podle toho co tady ctu mi ale prijde ze vetsina z vas chce anglicana. Tak si ti z vas kteri uvazujete o hejbani uvedomte ze kazdym posunem se rapidne zvetsuje kruh ktery musite vykreslit. Minimalne potrebujete sklo ktery udela o rozmer vic, v pripade 8*10 teda 11*14. A navic, jakykoliv posuny maj smysl s mensi hloubkou ostrosti, takze potrebujete sklo v zaverce. A pokud budete delat diaky tak tuplem. A sklo v zaverce ktery udela 11*14 neni levny, pokud nekdy budete mit stesti a sezenete ho za 10-12tis tak budete radi. A mit jedno sklo je docela opruz, ne? Nekdo tu psal o fresnelkach - neni treba. Nemam zrovna mlady oci a ostrim bez lupy a fresnelky. Prece jen 8*10 je dost televiza. Pokud jde o vahu, verte tomu ze na 20 a vic kg se dostanete velmi lehce, byt se to nezda.

VF znamena vymenu vseho. Koupite fotak, kazetu a sklo. Parada, foti to, mate radost. Je to lehky. Najednou zjistite ze jedno sklo je malo. Tak druhy, treti, dalsi kazeta. Potrebujete novou hlavu na stativ, ty na kino jsou zalostne malo. Vyvolavani - misky jsou opruz, chce to Jobo valec. Jak plynule valet? Chce to udelat desku, na ni kolecka a do nich to napasovat. Novej batoh je samozrejmost. Od Domke a spol ho nezaplatite, takze draha polovicka usije polstrovani na nejakej turistickej.
A najednou stojite uriceni 500 metru od auta, na zadech 30kg vcetne stativu a bez svaciny....

Chtel jsem jenom napsat, ze pokud si rikate "tohle a tohle nikdy potrebovat nebudu, barvu vubec, zvetsovani taky ne"... atd, tak premyslejte. S velkou pravdepodobnosti vam to jednou chybet bude. Pokud by stavba kamery stala cca 7000,- tak bych rekl no a co, postavim jinou, ale pokud uvazujete o 20tisicich, tak mi prijde smysluplnejsi koupit sklopku 8*10 na netu, do 30tis ji sezenete urcite, pokud mate kontakt v zamori tak i vyrazne levneji.

Doufam ze aspon nekdo pochopi co jsem chtel rict, pisu to tak jak mi to jde na mysl...
  • 0

#202 Anonymous

Anonymous
  • Guests
Reputace: 0

Publikováno 23 červen 2007 - 22:07:44

Zdravim :wink:

v podstate jste tu napsal vsechny me pochyby ktere se tykaji tech kteri nikdy s VF kamerou nedelali, diky :?:. V podstate o tom samem jsme se s Mamiakem bavili v patek, ted jen cekam co ostatni na Vas prispevek.

.D.
  • 0

#203 Eda

Eda

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 027 příspěvků(y)
Reputace: 18

Publikováno 23 červen 2007 - 23:15:17

Když jsem si přečetla příspěvek pana Chevala, tak jsem si řekla:

Tak, teď prohlédnou 8O všichni, co podlehli té úžasné euforii, kterou toto vlákno přímo rychlostí světla přineslo!

Současně jsem hned začala přemýšlet, jak to bude vlastně se mnou?
Ale, i když jsem VF viděla pouze za výlohou, nebo když mě jako děcko instalovali s medvídkem a dortem v ateliéru, musím říct, že jsem tuto výzvu brala tak, že když už velký formát, tak ať má pokud možno v rámci cenové relace, co nejvíc možností. Neříkám, že ze začátku využiji úplně všechno, co by aparát nabízel, zejména proto, že budu limitovaná prvním koupeným sklem. Ale nikde není psáno, že třeba za dva tři roky nekoupím další třeba lepší sklíčko, a že mezi tím nabudu s kamerkou více zkušeností.
Barva mě skutečně netrápí, fotím i teď v 99% na ČB, a to je barva v tomto formátu běžně dostupná.
Zvětšovák rovněž neřeším, i kdybych měla možnost koupě zvětšováku na VF, nemám ho kam dát – takže u kontaktů bych ráda začala a také skončila.
Rozhodně nechci, aby to byla kamerka, se kterou jenom VF začnu a pak budu pořizovat nějakou novou, ráda bych, aby to byla moje jediná VF kamerka, proto i ty požadavky na trošku hejblátek, bude-li to možné, která mohu, ale nemusím využívat - v tomto plně spoléhám :?: na naše velkoformátníky, aby odfiltrovali, co je vhodné, aby kamerka měla, a co už ne.
S tou váhou je opravdu problém, ale ještě ani nevíme, jaké budou rozměry kamerky a jakou váhu nakonec hodí :wink: . Pokud jde o sklíčka, ani teď obvykle nenosím všechny s sebou. Když někam jdu, vybírám si, které sklo si vezmu. S VF nebudu fotit každý den, ale opravdu půjdu pro konkrétní obrázek.
Tož to je tak zatím všechno, co mě k tomu napadlo.
  • 0

#204 Mamiak

Mamiak

    Hrabě kydoň

  • Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 4 416 příspěvků(y)
Reputace: 258

Publikováno 23 červen 2007 - 23:19:43

děkuju karloj za víc než trefný připomínky i náměty k zamyšlení a danymu za vodpověď, která by byla zhruba i mou vodpovědí. k velice podobnejm závěrům sme vopravdu v pátek po pátym pivu 8) dospěli taky

z mýho pohledu se v týhle chvíli jako rozumný nabízej v podstatě dvě varianty, ke kterejm to všechno logicky směřuje:

tou první je "spadnout" s formátem vo číslo níž na stále krásnejch 18x24, což koneckonců taky spousta lidí chtěla - při zachování posunový varianty a slušný dostupnosti kazet, skel, planfilmů i baťohů... a nebo

jít do varianty dvě, která se přiznam, je v tuhle chvíli možná tak akorát mym soukromym plánem a to sice "poskočit" ještě vo číslo vejš na 30x40 v německym modelu...

... tady vycházim z toho, že zvětšovat v žádnym případě nechci a nepotřebuju, posuny používam minimálně a u vf práce mi k tomu když tak už bude bohatě stačit mejch "skromnejch" 13x18. jednoduchá, německá - skladnější kamera by byla při tomhle kravskym superformátu jen výhodou a kloboučkový vobjektivy bych si s pomocí vodborníků stavěl z brejlovejch skel sám - souvisí to i s mejma námětama...

věci na takhle veliký formáty nejsou zas tak úplně nesehnatelný, v tomhle jedinym možná s karlem úplně nesouhlasim a ani cena nemusí bejt vždycky taková, ale komplikace to samozřejmě je, to jo...

já touhle cestou stejně pudu, protože už jí spoustu let plánuju tak jako tak, takže když se někdo přidá, věc mi to možná usnadní, urychlí a zpříjemní, páč nová kamera je nová kamera... a jestli ne, tak já se podřídim a pudu s váma teďka i do toho menšího formátu, páč krabic neni nikdy dost :wink: :?:
  • 0

#205 Golfista

Golfista

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 630 příspěvků(y)
Reputace: 101

Publikováno 24 červen 2007 - 08:32:13

Já bych byl jenom rád pokud se upraví formát kamery na 18x24. Také jsem pro něj původně hlasoval.
Dělat kameru bez psychické podpory zkušenějších je pro mne nereálné a proto jsem chtěl využít téhle možnosti a jít do toho. Už od začátku jsem nebyl rozhodnut na 100 procent, ale zkusit to chci v každém případě (dost také záleží na ceně). Pak, když bych poznal, že to není pro mne to pravý vořechový a stejně bych raději sáhl po kinu, tak jsem si vědom, že vyhozené peníze ani čas by to nebyly. Byla by to velká zkušenost a prodat takový foťák snad nebude problém. I když prodávat něco, co jste dělali sami, nebo máte k tomu podobný vztah je hrozně těžký. Už jsem jednou něco podobného zažil.
Proto si nechávam čas na rozmyšlení až bude hotov prototyp.

Ale učarovalo mi to hodně... 8O
  • 0

#206 Eda

Eda

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 027 příspěvků(y)
Reputace: 18

Publikováno 24 červen 2007 - 10:34:24

Abych se přiznala, tak mě k rozhodnutí, že by to stálo za to do VF jít, přitáhl právě formát 24x30 s tím, že pokud bude redukce 18x24, budu využívat menšího formátu, než přijdu k nějakému lepšímu sklu.

U prvního hlasování jsem volila jiné - protože by se mi líbil rozměr 20x25, ale nepochybně by byl mnohem větší problém splašit k tomu filmy, proto byl formát 24x30 pro mě vhodným řešením.

Nejsem si jistá, jestli mi 18x24 bude stačit, mám teď na stole 2 fotky jedna cca 18x24 - ta není špatná, ale když vedle položím 24x30 - ten větší obrázek mě přitahuje nějak víc. A když si ještě představím, že je to kontakt :?: :!:


No, rozhodně mám o čem přemýšlet a uvidíme, co na to otatní :wink: .
  • 0

#207 Karel2Kouril

Karel2Kouril

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 842 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 25 červen 2007 - 11:27:17

Zajímavé, co tady přes ten víkend přibylo, zní to rozumně.

Mně to vychází celkem asi takto: chci (nebo postupně budu chtít) aspoň dvě krabice - malou a VELKOU.
Tu první 4x5 se spoustou pohybů a složitelnou na velikost korespondenčního lístku. To hádám půjde při troše snahy koupit z ýbeje i se sklama. K tomu zvětšovák (k sehnání asi tamtéž, ale problém s transportem) a ke zvětšováku temnici (to by mohl být za pár let dost problém), cena hádám(!) tak kolem evorpské tisícovky, možná víc, za "základní variantu" (=sestava se kterou už budu moct vyrobit zvětšeninu), následné rozšiřování skelného parku snad taky půjde ustát...

No a pak krabici na kontakty, o které se tady teď bavíme. Když si představím, že to první mám (nebo budu mít), tak od té velké velké kamery už asi příliš nechci, vpodstatě jen světlotěsnost, možnost zaostřit a pár kazet. Nějaký závěrky a podobný koniny už si u tohoto stroje můžu odpustit :wink:
Cena při troše štěstí výrazně menší než u předchozí sestavy(Mamiaku?).

Do 18x24 se spoustou pohybů se mi ve světle prozření až tak moc nechce - buď nevyužiju ty pohyby, nebo si budu muset vzít hypotéku na objektivy a zvětšovák - pochybuju, že by to totiž bylo levnější jak pro 4x5, spíš hádám, že o dost dražší...

Takže jo Mamiaku, němec, 30x40, kloboučkový objektiv(y), co nejjednodušší, nejlehčí, nejskladnější, nejlevnější...
Jestli na to neseženu batoh, jmenuju tě nosičem :wink:
  • 0

#208 Mamiak

Mamiak

    Hrabě kydoň

  • Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 4 416 příspěvků(y)
Reputace: 258

Publikováno 25 červen 2007 - 11:34:13

ses voženil, ne? máš manželku, ta tě bude provázet v dobrym i zlym, s velkym i malym... mně nech na pokoji :wink: :wink: :D
  • 0

#209 Karel2Kouril

Karel2Kouril

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 842 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 25 červen 2007 - 11:44:32

Doprovázet bude, to jo, ale nevím jak by se tvářila na krabici větší jak 30x40, teda, vím :wink:
  • 0

#210 Karel2Kouril

Karel2Kouril

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 842 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 25 červen 2007 - 20:17:48

Jak jsem předpokládal, žena prohlásila, že mě vezme do jedné ruky, foťák se stativem do druhé a Mamiaka za krk i s celou jeho výbavou :wink:

Jinak by to hádám chtělo nějaký odhad cen jednotlivých verzí(30x40 a 18x24), dost lidí se ještě nevyjádřilo. To co v tomto směru naznačil IngKarelCheval znělo docela nadějně (z mého pohledu :wink: ).
  • 0

#211 Anonymous

Anonymous
  • Guests
Reputace: 0

Publikováno 25 červen 2007 - 21:04:24

vzhledem k tomu ze jeste nemame masinku na to aby si ji prohlidl pan stavitel tak ti cenu rekne asi jen cikanka a bude ji hadat z tve ruky :wink:)
  • 0

#212 Eda

Eda

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 027 příspěvků(y)
Reputace: 18

Publikováno 25 červen 2007 - 21:13:34

Klucííí, těch 30x40 se mi zdá velký jak kráva, to už by bylo na zádech větší jak já...a jak se vůbec takový obří filmy vyvolávají a kontakty archivují?
A taky by mě zajímalo, jak se s takovýma mašinkama němec či angličan fotí na výšku?

Teda to mě mrzí, jestli se nepůjde do tý 24x30- už jsem si na tu myšlenku hodně zvykla, a ještě když tady dany vylepil toho wýznera :wink:
  • 0

#213 Karel2Kouril

Karel2Kouril

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 842 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 25 červen 2007 - 21:22:27

Dany, to mi samo došlo :wink: jen hádám co se skrývá za tím +- mlčením. Minulý týden jsem machroval s tím, že napíšu do NTM jestli by nám nepůjčili kameru nebo plány a nedostal se k tomu, teď to skoro vypadá jako dobrý tah (hádám, že mail/telefonát typu "chtěli bychom půjčit VF ale moc nevíme jakého typu" by je asi příliš nepřesvědčil). Klidně se jim furt ozvat můžu, ale nechal bych to (sám za sebe) až tak za 14 dní - teď v sobotu jedu na týden do francouzska a do té doby ještě musím vyprodukovat oslavný plakát na téma nedozírných možností NMR, což už samo o sobě představuje nelehký boj s mou leností...
  • 0

#214 Luda76

Luda76

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 268 příspěvků(y)
Reputace: 3

Publikováno 25 červen 2007 - 21:24:30

Takovej planfilm se vola v neckach :wink:
  • 0

#215 Mamiak

Mamiak

    Hrabě kydoň

  • Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 4 416 příspěvků(y)
Reputace: 258

Publikováno 26 červen 2007 - 08:56:38

postup bude následující:

1) definitivní vodsouhlasení typu a formátu

2) nalezení, zapůjčení mustru

3) vodhad ceny

4) závazný vobjednávky, záloha
  • 0

#216 Foxtrot

Foxtrot

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 22 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 0

Publikováno 26 červen 2007 - 09:35:14

Dany, to mi samo došlo :wink: jen hádám co se skrývá za tím +- mlčením. Minulý týden jsem machroval s tím, že napíšu do NTM jestli by nám nepůjčili kameru nebo plány a nedostal se k tomu, teď to skoro vypadá jako dobrý tah (hádám, že mail/telefonát typu "chtěli bychom půjčit VF ale moc nevíme jakého typu" by je asi příliš nepřesvědčil). Klidně se jim furt ozvat můžu, ale nechal bych to (sám za sebe) až tak za 14 dní - teď v sobotu jedu na týden do francouzska a do té doby ještě musím vyprodukovat oslavný plakát na téma nedozírných možností NMR, což už samo o sobě představuje nelehký boj s mou leností...


Jen bych rád upozornil, že NTM je v současné době v rekonstrukci a momentálně veřejnosti uzavřené. Ale to by snad nebyl takový problém, pokud narazíme na ochotného zapáleného člověka. Taky bych možná mohl trochu přispět v jednání, protože tam znám jednoho člověka. Třeba by nám to pomohl domluvit. Nemůžu to teď slíbit, ale myslím, že to hodně zvyšuje naše šance. Potřeboval bych ale vědět co vlastně chceme. Jestli byste měli zájem, tak mi dejte vědět.

Ondřej
  • 0

#217 Eda

Eda

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 027 příspěvků(y)
Reputace: 18

Publikováno 26 červen 2007 - 09:42:17

Foxtrot:
Co vlastně chceme? Toť problém momentálně největší :wink:
  • 0

#218 Eda

Eda

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 027 příspěvků(y)
Reputace: 18

Publikováno 26 červen 2007 - 09:57:36

sakriš, taky bych si to občas po sobě mohla přečíst :wink:
  • 0

#219 kodl

kodl

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 302 příspěvků(y)
  • LocationBratislava
Reputace: 24

Publikováno 26 červen 2007 - 09:59:33

sakriš, taky bych si to občas po sobě mohla přečíst :wink:


Nebo pozadat Predsedu o korekturu :wink:
  • 0

#220 Mamiak

Mamiak

    Hrabě kydoň

  • Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 4 416 příspěvků(y)
Reputace: 258

Publikováno 26 červen 2007 - 10:45:00

aktuálně:

podařilo se získat několik kontaktů na různý majitele a sběratele vf komor. budu (eme) je postupně vobjíždět, prohlížet, vybírat, žádat vo zapučení...

slušný výsledky se dají čekat tak do tří týdnů, měsíce. průběžně se budete dozvídat

pokud kdokoliv něco zajmavýho vobjevíte, dejte vědět

dobrá zpráva na závěr - možná by byl i zdroj starejch kloboučkovejch skel... :wink:
  • 0

#221 jkcz

jkcz

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 728 příspěvků(y)
  • LocationValašské království
Reputace: 177

Publikováno 26 červen 2007 - 11:17:08

Jeste me napadla jedna vec, nac neco prekreslovat, vymyslet a potom nekdy v urcitem okamziku stavby zjistit, ze je to slepa vetev. Navrhnul bych zkontaktovat pana Simlika, predlozit objednavku na nejakych 8 VF kamer a to by bylo, aby nedal nejakou rozumnou cenu. Navic u nej je to jistota, ze to bude slapat jak hodinky(kamerku 8x10 ma od nej napr. K.Kuklik).
Volal jsem mu, ale nebere telefony. Pravdepodobne jsem se zrovna trefil do obdobi, kdy neni v republice (jezdi jako pruvodce s cestovkou). Takze jedine pockat do podzimu. Ale zrejme jste uz prilis "nadrzeni", co :wink:
  • 0

#222 Mamiak

Mamiak

    Hrabě kydoň

  • Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 4 416 příspěvků(y)
Reputace: 258

Publikováno 26 červen 2007 - 11:22:26

no, minimálně bysme mohli do podzima vědět, jestli náhodou třeba nebudeme mít kamerku za polovinu i po slevě :wink:
  • 0

#223 Eda

Eda

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 027 příspěvků(y)
Reputace: 18

Publikováno 26 červen 2007 - 12:13:50

jkzc: a co to je za typ ta kamerka 8x10 co má pan Kuklik?
  • 0

#224 jkcz

jkcz

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 728 příspěvků(y)
  • LocationValašské království
Reputace: 177

Publikováno 26 červen 2007 - 12:18:59

Prubezne ho budu zkouset shanet, ale obavam se, ze to je pres leto marnost.
Tady je trocha inspirace
http://www.southbris...f/CU-Patent.pdf

To Eda:Konstrukcne nevim, jen si pamatuju na nejake starsi cislo fotografie magacinu, kde K.Kuklik psal o sve kamerce 8x10, kterou mu prave pan Simlik skladal. Jestli je to ta, se kterou je zobrazeny na www.ceskydrevak.cz, to nevim.
  • 0

#225 Eda

Eda

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 027 příspěvků(y)
Reputace: 18

Publikováno 26 červen 2007 - 12:35:28

jkcz: moc dikec!
  • 0

#226 bzencak

bzencak

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 993 příspěvků(y)
Reputace: 487

Publikováno 26 červen 2007 - 18:34:33

Pan Kuklík s kamerkou od pana Šimlíka.
  • 0

#227 Eda

Eda

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 027 příspěvků(y)
Reputace: 18

Publikováno 26 červen 2007 - 18:42:32

bzencak : ta kamerka vypadá parádně a je vidět, že pan Kuklík je na ni náležitě hrdý, a jak se o ni pěkně majetnicky opírá - špica :)
  • 0

#228 bzencak

bzencak

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 993 příspěvků(y)
Reputace: 487

Publikováno 26 červen 2007 - 18:45:19

jkcz: Snad bude k zastižení na mobilu nebo odpoví na E-mail. http://www.abc.cz/Fi....aspx?Id=115138
  • 0

#229 Luda76

Luda76

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 268 příspěvků(y)
Reputace: 3

Publikováno 26 červen 2007 - 20:23:55

Mamiyak
dobrá zpráva na závěr - možná by byl i zdroj starejch kloboučkovejch skel...


Kolik tak by kostovalo jedno sklicko na zatisi? Netusim ale kolik mm by bylo nej. Asi tak jako 100mm na kino??? Na RB mam 180mm a je to +- slusny :)
  • 0

#230 Mamiak

Mamiak

    Hrabě kydoň

  • Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 4 416 příspěvků(y)
Reputace: 258

Publikováno 26 červen 2007 - 21:30:55

zatim nevim. vydržte. pravej velkoformátník se pozná podle toho, že je trpělivej a nikam nespěchá :)
  • 1

#231 Karel2Kouril

Karel2Kouril

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 842 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 26 červen 2007 - 22:18:06

Tyjo, Luďku, 100 mm na kino bude na 30x40 ohnisko tak zhruba metr, a zátišíčka - asi nebudeš ostřit na nekonečno, to hodí docela obstojný výtahy (jakože ti možná nebude stačit jeden stativ :) ).
Ještě že s tím chci fotit hlavně krajiny a +- záklďákem 8)
  • 0

#232 Anonymous

Anonymous
  • Guests
Reputace: 0

Publikováno 26 červen 2007 - 22:58:31

Mamiyak
dobrá zpráva na závěr - možná by byl i zdroj starejch kloboučkovejch skel...


Kolik tak by kostovalo jedno sklicko na zatisi? Netusim ale kolik mm by bylo nej. Asi tak jako 100mm na kino??? Na RB mam 180mm a je to +- slusny :)


http://www.largeform...s/LF8x10in.html
  • 0

#233 jkcz

jkcz

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 728 příspěvků(y)
  • LocationValašské království
Reputace: 177

Publikováno 27 červen 2007 - 06:07:28

jkcz: Snad bude k zastižení na mobilu nebo odpoví na E-mail. http://www.abc.cz/Fi....aspx?Id=115138

Diky za ten odkaz, ja na neho mam jen mobil, ktery ale vcera nebral. Tak jdu zkusit mejla.
  • 0

#234 Luda76

Luda76

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 268 příspěvků(y)
Reputace: 3

Publikováno 27 červen 2007 - 07:24:07

Dik Dany.
Sem se ale radne vylekal. To sou cisla :)
  • 0

#235 Anonymous

Anonymous
  • Guests
Reputace: 0

Publikováno 28 červen 2007 - 11:40:32

Tak protoze nemuzu nic sehnat na pujceni, rozhodl jsem se koupit tuhle nadheru.
http://i15.ebayimg.c...6/4d/b37b_3.JPG

Z niz by ta stavba 24x30 mohla byt resitelna :)

Drzte palec ebay to jisti.
  • 0

#236 IngKarelCheval

IngKarelCheval

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 237 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 28 červen 2007 - 11:46:19

To je Wisnerka, co? No, lepsi by byl nejakej Dorfik.
  • 0

#237 Anonymous

Anonymous
  • Guests
Reputace: 0

Publikováno 28 červen 2007 - 11:49:57

To je Wisnerka, co? No, lepsi by byl nejakej Dorfik.


NJ je, kdyz ja na ne trpim :)

Jeden Deardorff tam je docela sem ho zvazoval ale pro mne ten Wisner je spica, navic jeden z lidi kteri mne fotograficky nejvice ovlivnili na ni fotil dlouha leta.

http://i16.ebayimg.c...6/47/6f8d_3.JPG
  • 0

#238 Mamiak

Mamiak

    Hrabě kydoň

  • Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 4 416 příspěvků(y)
Reputace: 258

Publikováno 28 červen 2007 - 12:05:48

dany: to vypadá hodně dobře, kdy ti ta aukce končí? - chtěl sem se už vo víkendu vypravit za těma sběratelema... tak ať nejedu zbytečně, jestli už bude mustr... co je to za formát?
  • 1

#239 Mamiak

Mamiak

    Hrabě kydoň

  • Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 4 416 příspěvků(y)
Reputace: 258

Publikováno 28 červen 2007 - 12:07:38

ten wýzner navíc vypadá hodně dřevěně, což je pro naši výrobu výhodný - lacinější
  • 1

#240 Eda

Eda

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 027 příspěvků(y)
Reputace: 18

Publikováno 28 červen 2007 - 13:37:03

já jsem věděla, že se nakonec rozhodnete pro "vzor wýzner"....úplně mi spadl kámen se srdce :)
  • 0

#241 jkcz

jkcz

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 728 příspěvků(y)
  • LocationValašské království
Reputace: 177

Publikováno 29 červen 2007 - 06:05:31

Ozval se pan Simlik. Do poloviny srpna je mimo republiku. Jak prijede muzeme zacit jednani na nejvyssi urovni. :)
  • 0

#242 Eda

Eda

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 027 příspěvků(y)
Reputace: 18

Publikováno 3 červenec 2007 - 23:18:42

tady jsem vobjevila taky pěkný kamerky, alespoň na pokoukání :wink:
http://www.lotusview...ica_8x10_e.html
  • 0

#243 Eda

Eda

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 027 příspěvků(y)
Reputace: 18

Publikováno 3 červenec 2007 - 23:22:30

a toto je zajímavý 8O
http://www.lotusview...ica_8x20_e.html
  • 0

#244 Mamiak

Mamiak

    Hrabě kydoň

  • Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 4 416 příspěvků(y)
Reputace: 258

Publikováno 3 červenec 2007 - 23:22:43

je to ve vodkazech. ty ceny sou taky celkem poučný - pokud by někomu připadaly vodhady na naši kamerku jakože moc :wink: ale je pravda, že rakousko je země bez průmyslový tradice :) :D :lol:
  • 1

#245 jkcz

jkcz

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 728 příspěvků(y)
  • LocationValašské království
Reputace: 177

Publikováno 17 červenec 2007 - 09:45:14

Nevíte, za kolik se dá koupit závěrka Copal 3 ? Dostal jsem nabídku s tím, ať nadhodím cenu. Nerad bych majitele ošidil a zase na druhou stranu nechci zbytečně přeplácet. Je fungl nová, jen zkušebně osazená sklem.
(Copal 3 = postupná příprava pro 18x24 :) )
  • 0

#246 Anonymous

Anonymous
  • Guests
Reputace: 0

Publikováno 17 červenec 2007 - 11:27:52

na ebay 150-250$ zalezi na stavu a klice :)
  • 0

#247 Eda

Eda

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 027 příspěvků(y)
Reputace: 18

Publikováno 6 srpen 2007 - 13:00:06

Chlapi a jakpak je to daleko s naší VF kamerkou?
Ale asi teď bude okurová sezóna, což? :(
  • 0

#248 jkcz

jkcz

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 728 příspěvků(y)
  • LocationValašské království
Reputace: 177

Publikováno 6 srpen 2007 - 15:35:19

z mé strany platí, co jsem psal naposled - jsem mailem domluveny s panem Simlikem, ze az se objevi doma (v polovine srpna), tak ze zacneme o veci diskutovat. Takze jeste chvili bude klid.
  • 0

#249 Mamiak

Mamiak

    Hrabě kydoň

  • Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 4 416 příspěvků(y)
Reputace: 258

Publikováno 6 srpen 2007 - 17:15:56

já už mam sehnaný vobjektivy, jeden dokonce i na pohyby (!) co to vykreslej a čekam kameru. tu mam domluvenou taky i když německou, tak se bude dát použít buďto jako mustrová pro vostatní a nebo kdyby ste trvali na těch anglánech, tak si ji necham na 24x30 a pudu s vostatníma ještě do hejblíkový, kterou nakonec asi přece jenom předpokládam vo číslo menší :(
  • 1

#250 Eda

Eda

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 027 příspěvků(y)
Reputace: 18

Publikováno 6 srpen 2007 - 17:36:32

mamiak: ty už máš vobjektivy? 8O , to seš teda rychlík :(
já u těch vobjektivů zatím nevím, po kterých se mám vlastně koukat?!

Menší hejblací kamerku ne, plís... přijde mi, že cenově vyjde hejblací kamerka na stejno, velká či malá, a tak by bylo škoda jít do menší

Rozhod. je pak cena objektivů, to je jasný - ale víc jak dva mít stejně nebudu, byl by z toho pak jen zmatek a třeba rok-dva musím vystačit s jedním, než bude na druhej
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 0 návštěvníků, 0 anonymních