Vcera u reky Tutoko se mi konecne udelalo slusne pocasi a zkusil jsem hvezdne drahy, mesic celou noc nevysel. HP5, Flexa na ISO 11 a to same v tachi + SA 75/8 @ f/16 a case 3h. Doufam, ze tam neco bude. Kdyz to z flexy nevyjde, tak zkusim plan trochu natahnout na vyssi iso. Nebyl to ale stejny zaber, flexa na jih (pri trose stesti by tam mohl byt stred otaceni nebo velmi blizko - kontrola dle kompasu) a druhy zaber na sever, behem tri hodin mi Orion krasne opsal oblouk snad v ramci zaberu. A to jsem to tak nai nechtel, proste jsem zakomponoval na okolni hory za svetla a o pul druhe rano (budik me opulnoci nevzbudil) to zpustil, po trech hodinach zavrel.
Vsiml jsem si ale, ze krajina je pouhym okem rozpoznatelna, tma jako v pytli rozhodne nebyla, byl jsem schopen se otevrenou krajinou bezpecne pohybovat (i bez brejli!) a co vic rozlisit jednoptlive kopce nejenom od oblohy, ale i jeden od druheho (nemluve o snehovych polil na vrcholcich), les, reku a kameni. Jsem napnutej jak ksandy jestli to umi rozpoznat i film pri takovy clone.
Jak resite rosu? tady byla jako "prase", ze mam mokry spacak, mokrou celtu, vlhkost je az ve svetliku u flexy atd. Doufam, ze se mi nezamlzil objektiv.
Kraken: jsem napnut jestli tam nejakou tu hvezdu budes mit. Hypnogen: nahodou to nevypada zle, jenom to straci vypovidaci hodnotu kvuli te zari nad ostravou... ale pokus dobry, a hodne zdaru pri dalsim pokusniceni.
snad brzy budu mit moznost filmy vyvolat (casovy horizont cirka 14 dni az tri tydny, doufam), tak poreferuju jak mam cisty negativy