Přejít na obsah


Fotka

kabelová spoušť na EOS 30


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
17 odpovědí na toto téma

#1 Golfista

Golfista

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 618 příspěvků(y)
Reputace: 90

Publikováno 28 srpen 2007 - 19:49:55

Ví někdo jak je zapojen konektor kabelové spouště na tom EOS-u 30? U 500N-ka to vím a funguje mi bezvadně, ale u 30-ky ta samá spoušť nefunguje.
  • 0

#2 petr22

petr22

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 823 příspěvků(y)
Reputace: 4

Publikováno 28 srpen 2007 - 20:22:12

Myslim ze takhle:

http://www.covington...nonRelease.html
  • 0

#3 Golfista

Golfista

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 618 příspěvků(y)
Reputace: 90

Publikováno 28 srpen 2007 - 20:24:06

Díky, je to blbý, ale tomu nerozumím.
  • 0

#4 Golfista

Golfista

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 618 příspěvků(y)
Reputace: 90

Publikováno 28 srpen 2007 - 20:25:13

Jo a podle obrázku je to stejný jako u EOS 500 a s tím to nemluví.
  • 0

#5 petr22

petr22

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 823 příspěvků(y)
Reputace: 4

Publikováno 28 srpen 2007 - 20:56:53

Ten kabel je shodnej pro EOS 30, 33, 300, 300V, 300D, 350D, 400D a 50.
  • 0

#6 petr22

petr22

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 823 příspěvků(y)
Reputace: 4

Publikováno 28 srpen 2007 - 21:02:58

EOS 30 i EOS 500N maji shodny konektor



T3 connectors.

The first EOS cameras, the 600 series, did not ship with shutter release sockets but had optional handgrips (GR-20 handgrips) which had plugs for shutter releases of the T3 variety. Several other EOS models of the late 80s and early 90s - notably the 1, 1N and 5/A2/A2E - shipped with T3 connectors built in. A few - notably the Elan/100, the 10/10s and the Rebel/1000 line - lacked support for any kind of wired shutter release at all.

T3 connectors are a proprietary electrical connector and are not supported by anyone but Canon. And sadly they’re fiddly and annoying to deal with, especially if you’re trying to fit a shutter release to your camera in the dark, as they’re tricky to thread on.

Cameras which have T3 connectors:

T90, EOS 650, 620, 630/600, (all EOS 600 series cameras require the GR-20 grip) 750, 850, 1, RT, 5/A2/A2E, 1N, 1NRS.

T3 accessories:

Remote Switch 60-T3 (or RS-60T3). A simple wired remote with a 60 cm cord.

Extension Cord ET-1000T3. A 10 metre (33 foot) extension cord for T3 releases.

Cable Release Adapter T3. A device with a switch on the end of a short length of cable which adapts old-style mechanical shutter releases to all EOS cameras with T3 wired connectors.

Remote Switch Adapter T3. An adapter cable for adapting old-style Canon TM-1 shutter releases (the kind used on really old manual-focus FD mount cameras) to T3-equipped cameras.

Wireless Controller Set LC-3. A staggeringly expensive wireless infrared shutter release system for T3-equipped cameras, consisting of a separate transmitter and receiver. 100 metre range.

2.5 mm miniplugs.

Most midrange EOS cameras since the mid 90s and consumer EOS cameras since the late 90s come with standard 2.5mm (3/32" in the USA) audio three-connector sockets for remote shutter releases. These connectors, named “E3” by Canon, are handy since they’re commonly available and thus homemade shutter releases (see below) can easily be made. You can also make an extension cord for this type of connector as well - just get a headset extension cord for a cellular phone which uses 2.5mm stereo plugs. The downside is that the tiny plugs are a little fragile and do not lock, which means they can come unplugged easily by mistake.

Cameras which use 2.5mm miniplugs:

EOS 50/50E/55/Elan II/IIE, EOS 30/33/7/Elan 7/Elan 7E, EOS 30V/33V/7S/Elan 7N/Elan 7EN, EOS 500/Rebel X/XS/Kiss, EOS 500N/Rebel G/New Kiss, EOS 5000/888, EOS 3000N, 66, Rebel XS N, EOS 300/Rebel 2000/Kiss III, Kiss IIIL, EOS 300V/Rebel Ti/Kiss 5, IX, IX 7, IX Lite, EOS 300D/Digital Rebel/Kiss Digital, EOS 350D/Digital Rebel XT/Kiss N Digital.

2.5mm miniplug accessories:

Remote Switch RS60-E3. A simple wired remote with a 60 cm cord. Two position button with optional lock feature for long exposure (bulb) photos. Note that there is a minor naming inconsistency between the RS60-E3 and its sibling, the RS-80N3.
  • 0

#7 kraken

kraken

    Admin pro věci politické, teologické a sociální

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 914 příspěvků(y)
  • LocationOstrata
Reputace: 196

Publikováno 29 srpen 2007 - 08:07:50

Ha!!!!!!! A aků rečú jste včil hovoril? Niene to po Americku???? Tak to máte bohouské šťastie!!!!
  • 0

#8 termitxx

termitxx

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 163 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 29 srpen 2007 - 15:25:53

Vložený obrázek
  • 0

#9 termitxx

termitxx

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 163 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 29 srpen 2007 - 15:31:47

Na to ale potřebujěš specální dvoupolohový spínač jako na foťáku.Já jsem ho nesehnal, tak jsem nastálo propojil AFko s tím GNDéčkem a spoušť se ovládá samotným spínačem.Nevíhodu to má tu, že okamžitě po připojení na fotoaparát začne zaostřovat a nefunguje bulb.Mě ale tyhle věci vůbec nevadí, bo stejně AF skla moc nepoužívám nebo AF vypnu.Namísto bulbu dám několikanásobnou expozici s příslušným časem.Ale co bych taky chtěl za 10Kč?
  • 0

#10 Golfista

Golfista

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 618 příspěvků(y)
Reputace: 90

Publikováno 29 srpen 2007 - 17:04:02

Já to mám udělaný (prý) ze spínače na stahování oken baworáků. Je dvjpolohový a funguje perfektně s EOS 500-kou. Ale když jsem tu spoušť chtel použít na 30-ku tak to neostřilo a ani nefotilo.
Proto jsem se ptal na zapojení. Zdálo se mi že pro tyto dva foťáky je odlišné. Pak si ale neumím vysvětlit proč, když je stejné, (to zapojení) mi to s jedním jde a s druhým ne.
  • 0

#11 Pavel_P

Pavel_P

    Hrabě kydoň

  • Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)
Reputace: 472

Publikováno 29 srpen 2007 - 17:19:24

Dal bych dvě tlačítka, jedním ostříš, druhým odpaluješ. Proč to zesložiťovat.
  • 0

#12 Golfista

Golfista

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 618 příspěvků(y)
Reputace: 90

Publikováno 29 srpen 2007 - 17:36:44

Dal bych dvě tlačítka, jedním ostříš, druhým odpaluješ. Proč to zesložiťovat.


Protože namáčknutím zaostřím a úplným domáčknutím vyfotím. Tak to je na foťáku a mé dělaná spoušti taky. Složitější to opravdu není. spíš naprosto stejný.
  • 0

#13 termitxx

termitxx

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 163 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 29 srpen 2007 - 19:08:07

No jo dvě tlačítka.A čím budu držet cigaretu, při několikaminutové expozici? :!: :? :)
  • 0

#14 jenda1250

jenda1250

    Hrabě kydoň

  • Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)
Reputace: 401

Publikováno 29 srpen 2007 - 19:11:59

Tak by to taky mohl být trochu jiný konektor. minimálně třiapůlky stereo jsem už viděl v několika provedeních, které navzájem kdoví-jak neseděly. Zasunout je až na doraz někdy vyžadovalo větší než malou sílu, při nezacvaknutí zase nekontaktil středovej kontakt.
  • 0

#15 termitxx

termitxx

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 163 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 29 srpen 2007 - 19:12:09

Protože ty tlačítka musí být zmáčknuta obě, aby se spustila závěrka.
  • 0

#16 termitxx

termitxx

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 163 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 29 srpen 2007 - 19:17:04

Tady jsem vyhrábl nějaký návod, který je trochu odlišný:
http://www.pokusy.ch...ata/RS-60E3.htm
  • 0

#17 Pavel_P

Pavel_P

    Hrabě kydoň

  • Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)
Reputace: 472

Publikováno 29 srpen 2007 - 20:00:00

Tak já myslel, že není tak obtížné zmáčknout ty tlačítka obě najednou, žejo, ale když už to musíte mít takhle tak pro dva spínače třeba tak:
Vložený obrázek

Použít třeba mikrospínače, důležítý je přepínací kontakt. S1 zaostří, S2 vyfotí.
  • 0

#18 Pavel_P

Pavel_P

    Hrabě kydoň

  • Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)
Reputace: 472

Publikováno 29 srpen 2007 - 20:15:02

S2 může být samo normální spínač, třeba i s aretací a máte vyřešený i ten bulb.
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 0 návštěvníků, 0 anonymních