Páni, len jeden taký dotaz, čo sa stane, ak nepoužijem po C41 stabilizátor, nemám totiž formalin. Konečne som sa dokopal k tomu, že som si navážil C41.
C41 doma míchaná
Started By
Netolish
, 18-úno 08 20:27:02
58 odpovědí na toto téma
Publikováno 7 srpen 2012 - 14:48:54
Publikováno 7 srpen 2012 - 22:14:12
Pán Sokol a Vám už došla CD-4?
Publikováno 7 srpen 2012 - 22:15:10
Stať sa nestane nič, pokiaľ máte záujem, tak Vám do 5l kanistra rozrobím originál stabilizátor Kodak Flexicolor na C-41. Stabilizovať môžete aj neskôr.
Publikováno 7 srpen 2012 - 22:49:50
A jeje, ja som si až teraz uvedomil, že som tam dal tu CD3 od teba , no nič to, smola a díky za upozornenie a za ponuku. Stačí mi pol litra, napíš mi mail, čo za to. a dohodneme stretnutie.
Publikováno 8 srpen 2012 - 10:35:49
No tak s CD-3 to pôjde, ale výsledok bude dosť nekontrastný, zrnitý a farebne posunutý, ale za pokus to stojí
Za pol litra nič nechcem, odlejem Vám z môjho, 5 litrov je dosť veľa pre jedného na rýchle spracovanie, tak aspoň sa to skôr minie.
Publikováno 8 srpen 2012 - 10:37:09
Len ešte pripomínam, že pri stabilizácii vybrať film z cievky a stabilizovať v inej nádobe! Stabilizátor obsahuje látky, ktoré môžu reagovať s farbotvornou vývojkou.
Publikováno 8 srpen 2012 - 20:54:33
To jako fakt? Vždyť před stabilizací musí proběhnout finální praní a to neberu v potaz stopku a blix. Kde by se by se vzala v tanku vývojka? Nebo stačí jen stopové množství?
Co provádí vzájemná reakce stabilizátoru z CD za efekty?
#58 Snek
Publikováno 8 srpen 2012 - 23:41:42
sklen, v 8 srpen 2012 - 20:54:33, napsal/a:
To jako fakt? Vždyť před stabilizací musí proběhnout finální praní a to neberu v potaz stopku a blix. Kde by se by se vzala v tanku vývojka? Nebo stačí jen stopové množství?
neudělá to nic, ani nemůže. Toto byly od pana kolegy zprávy rádia Jerevan, jež je nutno brát s rezervou. Tím se do pana kolegy nechci nijak navážet, snad netřeba dementovat všechny podobné nesmysly. Nic, naordinuji si opět pár měsíců zde pauzu, osmičkářské dotazy mailem na adresu v profilu prosím...
Publikováno 9 srpen 2012 - 05:55:12
Řekl bych, že feromarcin to myslel spíš tak, že případný zbytek stabilizátoru "reaguje" s vývojkou při dalším kole vyvolávání.
Z mých zkušeností to vadí minimálně proto, že stabilizátor (aspoň ten můj..) dost pění. Když pak blbě vymyješ cívky a vývojnici, tak v dalším kole napění vývojka
Z mých zkušeností to vadí minimálně proto, že stabilizátor (aspoň ten můj..) dost pění. Když pak blbě vymyješ cívky a vývojnici, tak v dalším kole napění vývojka
0 uživatel(ů) prochází toto téma
0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních