Jak čistit plastové láhve?
Publikováno 7 March 2008 - 22:58:26
Publikováno 8 March 2008 - 10:16:58
Publikováno 8 March 2008 - 10:36:56
Někdy jí používám ,ale mám obyčejné plastové láhve od destilky,takže tam to jde snadno.
Anebo holt po nějaké době láhve vyhodit a začít používat nové.
Já se tak vytrestal stěma harmonikama od Škody.
Ne a ne je vyčistit-tak letěly do popelnice...
Publikováno 8 March 2008 - 13:41:24
Publikováno 8 March 2008 - 14:19:51
Pravdou ovšem je, že tuhle jsem narazil na vynikající kanystry od vývojky a ustalovače pro RTG. Jsou konstruované tak, že při vylévání obsahu nežbluňkají. Kanystry od vývojky se mi podařilo vymýt vcelku bez problémů, od ustalovače se jaksi furt nedaří... Po snad dvacáté výměně vody a několikadenním odstátí furt ta potvora smrdí ustalovačem...
Publikováno 8 March 2008 - 14:20:09
Zkus kyselinu solnou (chlorovodíkovou). Koncentraci volím podle míry špinavosti. Doporučil mi to pan Jelen z filmového labu na Barrandově. Čistí tím i průběhové stroje kde je milion různých koleček.
Publikováno 8 March 2008 - 22:49:09
Když potřebuji vypucovat flašky, naliju do nich trochu sava, zaliju vodou a nechám přes noc stát. Poté ovšem pořádně vypláchnout (několikrát!). Nakonec hrst štěrku a vyšejkrovat. (Funguje také Domestos do WC.)
Pravdou ovšem je, že tuhle jsem narazil na vynikající kanystry od vývojky a ustalovače pro RTG. Jsou konstruované tak, že při vylévání obsahu nežbluňkají. Kanystry od vývojky se mi podařilo vymýt vcelku bez problémů, od ustalovače se jaksi furt nedaří... Po snad dvacáté výměně vody a několikadenním odstátí furt ta potvora smrdí ustalovačem...
toho smradu se asi nezbavíte.... ono se to "zaleze do struktury" toho plastu, a už to z něj nevyleze.... asi jako je molekula kyslíku schopná prolézt skr stěnu plastové nádoby.... nějak podobně. asi. pokud to dobře chápu .) nebezpečný je, když má člověk foma LQN ve flašce od Spritu. podle zápachu to téměř nejde poznat (pokud to teda není jiná vávojka, já s tím nedělám, ale kamarádka se málem jednou napila... vyplivnula to no)
Publikováno 6 June 2008 - 15:46:11
Publikováno 6 June 2008 - 16:48:59
Publikováno 26 November 2008 - 12:05:46
Myslíte, že si můžu dovolit nasadit vyšší koncentraci solné? A co třeba sírovka? Táta Kulhánek píše o kys. sírové v kombinaci s dvojchromanem. Což asi zkoušet nebudu, vzhledem k problému dvojchroman sehnat, je škoda ho vyplácat na čištění.
Publikováno 26 November 2008 - 12:37:30
novidíš a my jsme ho zapalovali hromádky cca 10x5cm - jestli myslíš ten oranžový amonný, tak toho jsou plné labiny všech základek protože se tím ukazujou "chromové sopky"vzhledem k problému dvojchroman sehnat, je škoda ho vyplácat na čištění.
Publikováno 26 November 2008 - 12:54:05
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 členů, 1 návětěvníků, 0 anonymních