Přejít na obsah


Fotka

Kamery - 8mm, super 8


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
391 odpovědí na toto téma

#201 tomashr

tomashr

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 455 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 15 leden 2010 - 21:59:46

no a jak se znám, tak až trochu kinematograficky povyrostu, tak bych chtěl zkusit i něco se zvukem.


S tím zvukem se asi nemusíš trápit - dneska už zvukové filmy S8 jen těžko seženeš (fungovalo to tak, že na filmu byla i magnetická stopa).
Pokud budeš "klasický" film ozvučovat externě (záznam třeba na magnetofon), tak pak nepotřebuješ zvukovou promítačku, ale hodí se nějaká s funkcí spuštění pomocí externího signálu.

Jinak já tu mám doma Eumig Mark 607D a pro klasickou projekci Super i Normal 8 mu nemohu vytknout absolutně nic :oops:
  • 0

#202 Vladivostok

Vladivostok

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 291 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 16 leden 2010 - 09:55:08

Já myslel, že u osmičky je optický záznam, no ale silent film je stejně takový lepší, klasický, mezi to nějaké titulky, jako u těch westernů z dvacýtých let.
No zatím mi nikdo neodpověděl na ty kamery. Ani na Admiru, ani na Quarzku, asi budu muset zajet k Pazderovi, snad tam něco bude mít a rovnou bych mohl vzít i ten tank.
Napíšu mu, jaké kamery tam má a za kolik, abych nejel poslepu.
  • 0

#203 RED

RED

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 186 příspěvků(y)
  • LocationOSTRAVA
Reputace: 24

Publikováno 16 leden 2010 - 17:11:36

DS8 nebo 2x8 metraz se prodava, bud u pana silara nebo primo z fomy....staci jim napsat mejla....

30,5 metrova civka je na tom cenove vytecna.....vyjde stejne jako dve 10metrove....

kazdopadne az filmarsky dospejes a budes natacet filmy se zvukem....tak ten zvuk na osmicku stejne nebudes nikdy lepit....nejlepsi reseni je synchro promitani tak jak to delame tady u nas....

toz tak RED

jinak ja uz mam dva ty tanky...ale na aukru se jich toci plno....i ta coloreta.....
  • 0

#204 Rybinin

Rybinin

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 487 příspěvků(y)
Reputace: 20

Publikováno 18 leden 2010 - 00:51:56

REDE, jak Ty to řešíš s tím zvukem? Nějakej rozumnej způsob? I dobrej synchron na hubu? Jako já měl v plánu lepit na Super 8 zvukovou stopu. Ale rád si nechám poradit. Mám na to promítačku a myslím, že by to bylo celkem zábavné dělat ten postsynchron. Taky by byla možnost na té nalepené mag. stopě mít nějaký synchronizační prvek.
  • 0

#205 mbcorp

mbcorp

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 362 příspěvků(y)
Reputace: 69

Publikováno 21 leden 2010 - 17:42:24

No to se vam musim pochlubit s moji novou uzasnou kamerou na Normal 8mm , je to ta nejmensi 8mm kamera co sem videl. Krom toho je to cesky vyrobek. Vložený obrázek
  • 0

#206 mbcorp

mbcorp

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 362 příspěvků(y)
Reputace: 69

Publikováno 21 leden 2010 - 17:47:56

Somet 8 II:
Nejzajimavejsi je ze se nenatahuje klickou ale vytahuje se z ni ocelovej pasek. Je na 1x8mm film takze se musi pred pouzitim rozrinout.
Obektiv:Mirar 1:2,8 f=12,5
  • 0

#207 still_primitive

still_primitive

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 123 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 21 leden 2010 - 20:01:35

Somet 8 II:
Nejzajimavejsi je ze se nenatahuje klickou ale vytahuje se z ni ocelovej pasek. Je na 1x8mm film takze se musi pred pouzitim rozrinout.
Obektiv:Mirar 1:2,8 f=12,5


Nádhernej kousek! Gratuluju....vážně parádní!!!
  • 0

#208 Rybinin

Rybinin

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 487 příspěvků(y)
Reputace: 20

Publikováno 21 leden 2010 - 23:05:55

Tak mi dneska přišla "nová" Quartzka. Jak jsem psal dříve, tak mám dvě blbě nebo nefunkční. Tahle nová vypadá velmi zachovale a všechno šlapalo vcelku pěkně. Zkusím na to něco brzy natočit. Jen jsem se chtěl zeptat, nějak to tu usnulo, jestli se bude nějak hromadně objednávat ten DS8 Ektachrome? Za souč. okolností bych se přidal. Co se týče vyvolávání české Fomy, tak to na to nemám vyvolávací chemii. Resp. nějakou třičtvrtě roku starou vývojku a ustalovač ještě ano, ale ne ty mezilázně. Nějak se mi moc nechce chemikařit, ani nevím jaké přesně věci k tomu by bylo potřeba sehnat. leda by někdo za peníz něco namíchal? Třeba na dvě tři použití?
  • 0

#209 RED

RED

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 186 příspěvků(y)
  • LocationOSTRAVA
Reputace: 24

Publikováno 22 leden 2010 - 12:02:54

Omlouvam se za neaktivitu ale jeste furt mam zkouskove.....

Muzu namichat ten s tou kodakovou vyvojkou ( i pignon to pouziva ) je to parada....
  • 0

#210 Rybinin

Rybinin

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 487 příspěvků(y)
Reputace: 20

Publikováno 22 leden 2010 - 12:54:24

koukal jsem na časy s tou Kodak vývojkou a ty jsou celkem malé. Kde se dá ta Kodak vývojka koupit? To i ty další lázně se daj koupit?
  • 0

#211 RED

RED

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 186 příspěvků(y)
  • LocationOSTRAVA
Reputace: 24

Publikováno 22 leden 2010 - 13:56:15

Koupis ji ale tezko u nas.....

muzu ti ji namichat
  • 0

#212 Rybinin

Rybinin

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 487 příspěvků(y)
Reputace: 20

Publikováno 22 leden 2010 - 20:18:16

To je treba koupit TriX a nebo PlusX co? Ze bych koupil nějakou tu metráž např... Kolik je to lázní? Ty máš toho nějak hodně? Jaké množství a na kolik použití bys prodal?
  • 0

#213 anry44

anry44

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 374 příspěvků(y)
Reputace: 12

Publikováno 22 leden 2010 - 21:08:00

DS Ektachrome?Tak o tom jsme nemluvili.Jedná se o Super 8/kahl UT 18/,ale zatím jsme jenom dva,já a šnek.

kodak vývojka:jestli myslíte D 19,tak ta se už nevyrábí.
Můžeš použít jakoukoliv pozitivní vývojku.
  • 0

#214 Rybinin

Rybinin

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 487 příspěvků(y)
Reputace: 20

Publikováno 22 leden 2010 - 21:29:30

A co je ten Kahl UT 18? To je taky na proces E6? Koukal jsem na KAHL stránky a nějaký moc levný mi to nepřišlo.
  • 0

#215 Rybinin

Rybinin

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 487 příspěvků(y)
Reputace: 20

Publikováno 22 leden 2010 - 21:32:36

Tak ne, tak beru zpátky, vychází to docela levno... jinak ten film je tedy jaký? Co o něm možno říci? Kdyžtak bych se přidal.
  • 0

#216 anry44

anry44

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 374 příspěvků(y)
Reputace: 12

Publikováno 22 leden 2010 - 22:24:05

pozor, je to metráž S8 do kazet cena 22,-euro při odběru 10ks,ale to už jsem tady psal.Volání je E6.
  • 0

#217 Rybinin

Rybinin

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 487 příspěvků(y)
Reputace: 20

Publikováno 22 leden 2010 - 22:43:42

aha tak to je blbý, já myslel DS8... ten bych bral. Ten tam maj taky celkem slušnej cenově. 138 Euro za 122 metrů.
  • 0

#218 RED

RED

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 186 příspěvků(y)
  • LocationOSTRAVA
Reputace: 24

Publikováno 23 leden 2010 - 09:21:23

Rybinin - je to ten samy proces jako ta foma R100 jenom jinaci slozeni lazni.....micham si to, takze toho muzu mit litry, jenom cas je tam rychlejsi, da se to zvladnout za 30 - 35 minutek.....

Je to univerzalni na vsecky inverzni i normalni cernobile filmy.....cokoliv v tom vyvolas jako inverzi
  • 0

#219 Golfista

Golfista

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 585 příspěvků(y)
Reputace: 80

Publikováno 23 leden 2010 - 20:53:43

Dostal jsem darem kameru : 2supra od Meopty. Je to mechanická kamera. Na co se mám zaměřit při její kontrole funkčnosti a jak jí používat. Chci to s ní zkusit.
Poraďte prosím. Děkuji.
  • 0

#220 Rybinin

Rybinin

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 487 příspěvků(y)
Reputace: 20

Publikováno 23 leden 2010 - 21:47:51

RED:
No tak to se nějak domluvíme, jestli v tom jde máchat i ta FOMA, tak to by bylo docela fajn. Mohl bych si koupit i tu. Ten FOMA set se totiž v podstatě nevyplatí. A vývojku tam máš jakou? Tetenal Dukumol? Nebo FOMA? Tady jsou nějaký návody, ale je to dost krátký, to asi nebude ono, ne? http://www.super8cam.../processing.php
  • 0

#221 tomashr

tomashr

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 455 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 23 leden 2010 - 22:48:04

RED:
No tak to se nějak domluvíme, jestli v tom jde máchat i ta FOMA, tak to by bylo docela fajn. Mohl bych si koupit i tu. Ten FOMA set se totiž v podstatě nevyplatí. A vývojku tam máš jakou? Tetenal Dukumol? Nebo FOMA? Tady jsou nějaký návody, ale je to dost krátký, to asi nebude ono, ne? http://www.super8cam.../processing.php


Je to popsáno někde na TK v sekci milovníci osmičky - v podstatě to tomu na tvém odkazu odpovídá - hlavně tento odkaz: http://www.temnakomo...iewtopic&t=2500 .
Já mám tu chemii na BW inverzi nachystanou, zatím jsem se nedostal k ověření (myslím té doma míchané, jinak BW inverzi jsem už dělal víckrát).
Použiju v podstatě to, co tu je popsané - 1. vývojka Ilford PQ s trochou thiosíranu, inverzní bělič kys. sírová a manganistan, druhá vývojka Ilford PQ čistá, čisticí lázeň s pyrosiřičitanem, ustalovač normální BW, třeba FomaFix. Naprostá klasika, bylo to tu popsáno...

Jediná věc, kde moc nesouhlasím s tím, co se píše na TK, jsou doporučení kolem vývojnice - podle mě jsou uváděné ceny vývojnice Lomo již od 100 korun naprosto mimo realitu - sleduji to docela dlouho a za podobnou cenu jsem to tedy neviděl ani vzdáleně, reálně vidím jako úspěch cenu z ebay pod 1500. Přirozeně se asi tu a tam nějaká levnější nabídka najde, ale je to velká klika, rozhodně ne samozřejmost. Pokud ti ale stačí DS8, tak pak je to o něco lepší, protože se dá použít česká vývojnice Coloreta a ta se na Aukru objevuje častěji a cena by nemusela přelézt 300-400 korun. Pro 2x8/DS8 je tato vývojnice podle mě dokonce lepší než Lomo, je úspornější atd., není to ale nic moc pro kazetovou Super 8, sice se dá upravit výška cívky, stačí ale jen na maximálně 10m filmu, což je OK pro DS8, kazetová S8 je ale na 15m, takže by se kazeta musela vyvolávat nadvakrát :-)
  • 0

#222 Rybinin

Rybinin

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 487 příspěvků(y)
Reputace: 20

Publikováno 23 leden 2010 - 23:36:53

s vývonicí problém není, mám doma LOMO tank. Ale nesehnal jsem ho za sto korun, ale za dost draho přes ebay, jak píšeš :wink:) Ale v bazarech asi občas bývají. Mám zkoušenosti s vyvoláváním černobílé FOMY fomasetem (to je ale drahý) a barevný ektachrom vyvolávám samozřejmě. To je snadný na to se dá koupit chemie, ale na ty ČB se musí některé věci míchat a to je tady jádro pudla.
  • 0

#223 RED

RED

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 186 příspěvků(y)
  • LocationOSTRAVA
Reputace: 24

Publikováno 24 leden 2010 - 02:24:46

Vyvojnice lomo to jsou kecy ze je draha.....

Jednu mam za 150kc a druhou zadarmo ( cca 14 dnu tomu je )....jen musis vedet jak na ni a kde ji sehnat ! Tak se mi tady nesnazte namluvit ze za ni musim dat min 500 abych ji sehnal !

vyvojka ? toz rikam ze to je kodak tak to urcite bude kodak :wink:

Ta ILFORD PQ neni uplne ono....ta D-19 + thiokyanatan ( ci thiosiran ) je uplne super kombinace, na fome R 100 se mi zda lepsi ( sak viz tema "nahrada LQR...." )....na cistic mam radsi siricitan bo disiricitan hrozne pachne.....a pouzivam zasadity ustalovac....vydatny a tez nepachne.....

vydatnost je tam paradni 3-4 16mm filmy se v tom udelaji uplne paradne.....

belic podle chuti a podle poctu zviratek doma....
  • 0

#224 Rybinin

Rybinin

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 487 příspěvků(y)
Reputace: 20

Publikováno 24 leden 2010 - 03:20:37

Tož tak už jen od Tebe získat nějakou tu namíchanou a hurá pro filmy :wink:))
  • 0

#225 anry44

anry44

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 374 příspěvků(y)
Reputace: 12

Publikováno 24 leden 2010 - 09:30:41

Dostal jsem darem kameru : 2supra od Meopty. Je to mechanická kamera. Na co se mám zaměřit při její kontrole funkčnosti a jak jí používat. Chci to s ní zkusit.
Poraďte prosím. Děkuji.



můžeš dát přesný typ kamery?je toA8G2?
  • 0

#226 Golfista

Golfista

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 585 příspěvků(y)
Reputace: 80

Publikováno 24 leden 2010 - 10:20:11

Dostal jsem darem kameru : 2supra od Meopty. Je to mechanická kamera. Na co se mám zaměřit při její kontrole funkčnosti a jak jí používat. Chci to s ní zkusit.
Poraďte prosím. Děkuji.



můžeš dát přesný typ kamery?je toA8G2?

Je to na ní někde napsané? Já nic nenašel.
Jenom ňáký symbol. "A (osmička) G". Celé je to v obdélniku. A vedle v pravo je nápis 2supra.
  • 0

#227 RED

RED

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 186 příspěvků(y)
  • LocationOSTRAVA
Reputace: 24

Publikováno 24 leden 2010 - 10:45:56

Golfista - tak to ti gratuluji k novemu stroji ! :wink:

skus ji najit tady - http://www.meopta.com/index.php?id=129
  • 0

#228 anry44

anry44

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 374 příspěvků(y)
Reputace: 12

Publikováno 24 leden 2010 - 11:17:10

jo je to A8G2 supra.


1.dole pod expozimetrem je páčka a tou nastavíš automat,nebo manuál. stav baterie přepneš na control.baterie se používala Nicd 1,26V.myslím, že ji neseženeš. ..i kdyš já ji sehnal před rokem,měli ji pod pultem a nevěděli na co to je,tak byli rádi,že se ji zbavili...ty děláš redukce,tak si jistě poradíš.nebo použiješ externí expozimetr.

2.natáhni péro na doraz spusti kameru,měla by protáhnout asi 2,2m filmu....pokud máš prošlý film na vyzkoušení.

3.budeš potřebovat 1 prázdnou cívku,pokud v kameře není ,můžu ti dodat.

4.pokud kameru uložíš po filmování,nenech natažené péro/únava materiálu/
stejně si myslím,že by neškodil servis/vyčistit,promazat/ já to vozím k pánovi do Rovenska,je levný.
Asi tak.....jinak vítej mezi náma.....
  • 0

#229 Golfista

Golfista

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 585 příspěvků(y)
Reputace: 80

Publikováno 24 leden 2010 - 17:37:20

jo je to A8G2 supra.


1.dole pod expozimetrem je páčka a tou nastavíš automat,nebo manuál. stav baterie přepneš na control.baterie se používala Nicd 1,26V.myslím, že ji neseženeš. ..i kdyš já ji sehnal před rokem,měli ji pod pultem a nevěděli na co to je,tak byli rádi,že se ji zbavili...ty děláš redukce,tak si jistě poradíš.nebo použiješ externí expozimetr.

2.natáhni péro na doraz spusti kameru,měla by protáhnout asi 2,2m filmu....pokud máš prošlý film na vyzkoušení.

3.budeš potřebovat 1 prázdnou cívku,pokud v kameře není ,můžu ti dodat.

4.pokud kameru uložíš po filmování,nenech natažené péro/únava materiálu/
stejně si myslím,že by neškodil servis/vyčistit,promazat/ já to vozím k pánovi do Rovenska,je levný.
Asi tak.....jinak vítej mezi náma.....



1. Když nastavím automat tak bez baterie to nejde. Ale když nastavím manuál tak jak vím co kamera dělá? (čas a clona)

2. Nevím kolik ní projede, ale jede. Žádnej film nemám, nemáš pár kousků na odzkoušení jak to filmuje? S tím se nabízí otázka, vyvoláš mi je? :twisted:

3. Cívku nemám, díky za nabídku.

4. Nenechávám to natažené a myslím že bývaly majitel to taky dodržoval. Ostatně natočil stovky metrů a možná až kilometrů filmu. Mám je doma je to úžasné, koukat se na lidi z roku +/- 1960


Chci takhle točit děti, ale opravdu jenom občas. Proto prosím někoho ochotného na občasné solidní vyvolání. Já jsem vás kluci viděl v Štiavnici a do toho nejdu... ;-)
  • 0

#230 Golfista

Golfista

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 585 příspěvků(y)
Reputace: 80

Publikováno 24 leden 2010 - 17:51:36

A mám dotaz co je TOHLE za kameru? Na obrázku se mi líbí, ale jak je vám asi známo, vím o tom úplné prd.
  • 0

#231 anry44

anry44

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 374 příspěvků(y)
Reputace: 12

Publikováno 24 leden 2010 - 18:17:24

čas je pevně daný 1/54 a clonu nastavuješ tou páčkou dole pohybem od značky auto k zn.manuál.dívej se do hledáčku, tam jsou ty clony vyznačeny a uvidíš pohyb ty rafičky.

film momentálně nemám,jedu na kazety.
vyvolání je možný
film koupíš ve Fotos/p.Šilar/
  • 0

#232 RED

RED

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 186 příspěvků(y)
  • LocationOSTRAVA
Reputace: 24

Publikováno 24 leden 2010 - 18:40:52

Golfista - QUARZ ZOOM DS8-3
  • 0

#233 Snek

Snek
  • Guests
Reputace: 0

Publikováno 24 leden 2010 - 18:43:05

Dostal jsem darem kameru : 2supra od Meopty. Je to mechanická kamera. Na co se mám zaměřit při její kontrole funkčnosti a jak jí používat. Chci to s ní zkusit.
Poraďte prosím. Děkuji.


Martine, vitam Te v nadhernem svete osmimilimetrovejch pohyblivejch obrazku ;-)

Koukam, ze kluci uz se o Tve zasveceni postarali :-)

Jak uz bylo receno, tvoje kamera pojede na manual, jedinne o co se potrebuejs postarat je vzdy pred snimanim zaberu nastavit clonu. Pokud mas externi expozimetr, ktery ma stupnici i pro "cine" filmy (vetsinou byva pod casem expozic jeste jeden radek s cisly 12, 16, 18, 24, ... tyto cisla znaci rychlost posuvu filmu - pocet nasnimanych obrazku za vterinu), tak odectes hodnotu pro danou rychlost posuvu. Pokud ne, tak jak uz zde zminil anry, 1/54 vychazi (plus minus) pro rychlost posuvu 18 policek/vterina, takze pokud tvuj expozimetr nemam cine stupnici, odectes clonu odpovidajici pro cas 1/50.

Kup si film, bud e-shopu Fomy, nebo z e-shopu p. Silara, pozor, potrebujes FOMAPAN R 100 2x8 mm/10 bm

Pokud budes potrebovat, film ti samozrejme vyvolam.

Mimochodem, mas uz promitacku a platno? :twisted:
  • 0

#234 Brian

Brian

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 516 příspěvků(y)
Reputace: 3

Publikováno 24 leden 2010 - 18:43:51

Pánové vypadám trochu jako blbec protože jsem jí před měsícem prodal. :twisted: Nemáte někdo DS8 se zrcadlovým hledáčkem? Na prodej? Kámoš si tejden po prodání vzpoměl že jí nutně potřebuje.
  • 0

#235 Snek

Snek
  • Guests
Reputace: 0

Publikováno 24 leden 2010 - 18:46:31

A mám dotaz co je TOHLE za kameru? Na obrázku se mi líbí, ale jak je vám asi známo, vím o tom úplné prd.


To je jedna z nami opevovanych "kvarcek". Na srazu ve Stiavnici ji mel tusim Pignon :-)

Rozdil oproti tve (tez velmi krasne) Admire je ten, ze pouziva novejsi "Double-super8" format. K cemu to je? Ma podstatne vetsi filmove policko.

Krasnej kousek ;-) podle meho skromneho nazoru, kazdy osmickar by mel alespon jeden film prohnat timhle strojkem :twisted:
  • 0

#236 RED

RED

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 186 příspěvků(y)
  • LocationOSTRAVA
Reputace: 24

Publikováno 24 leden 2010 - 18:47:46

Ty sneku ja se sice v Meoptackych kamerach moc nevyznam ale tusim ze oznaceni SUPRA je pro super8 filmy ???? takze Fomapan R DS8 ne ? kdyz rika ze ma na kamere napsano supra !

Pokud placam blbosti tak me hned vyvedte z omylu a smazu to....at nikoho nematu.....

Brian = DS8-3 jsem prodal minuly tyden (-: Nechal jsem si DS8-m s pruhledovym....lepe se mi s ni dela....
  • 0

#237 Snek

Snek
  • Guests
Reputace: 0

Publikováno 24 leden 2010 - 18:50:49

s vývonicí problém není, mám doma LOMO tank. Ale nesehnal jsem ho za sto korun, ale za dost draho přes ebay...


nakupu pres e-bay bych se snazil vyvarovat, ted uz je situace lepsi, ale jeste pred rokem koncili aukce na LOMO tanky okolo 100 liber ;-)

chce to trpelivost a zejmena pravidelne navstevy u p. Pazdery v Praze a p. Vavrika v Ostrave :-)
  • 0

#238 anry44

anry44

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 374 příspěvků(y)
Reputace: 12

Publikováno 24 leden 2010 - 18:53:55

Šneku,ta kamera je na DS8 film -A8G2supra
  • 0

#239 RED

RED

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 186 příspěvků(y)
  • LocationOSTRAVA
Reputace: 24

Publikováno 24 leden 2010 - 18:56:28

Tak je to tak ze (-:
  • 0

#240 Golfista

Golfista

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 585 příspěvků(y)
Reputace: 80

Publikováno 24 leden 2010 - 19:03:49

A mám dotaz co je TOHLE za kameru? Na obrázku se mi líbí, ale jak je vám asi známo, vím o tom úplné prd.


To je jedna z nami opevovanych "kvarcek". Na srazu ve Stiavnici ji mel tusim Pignon :-(

Rozdil oproti tve (tez velmi krasne) Admire je ten, ze pouziva novejsi "Double-super8" format. K cemu to je? Ma podstatne vetsi filmove policko.

Krasnej kousek ;-) podle meho skromneho nazoru, kazdy osmickar by mel alespon jeden film prohnat timhle strojkem :-)


A mám si ji koupit, nebo si vystačím i s tou Admirou na manuál?
  • 0

#241 tomashr

tomashr

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 455 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 24 leden 2010 - 19:05:22

Pánové vypadám trochu jako blbec protože jsem jí před měsícem prodal. :-) Nemáte někdo DS8 se zrcadlovým hledáčkem? Na prodej? Kámoš si tejden po prodání vzpoměl že jí nutně potřebuje.


Možná bych pustil tuhle Quartzku - http://www.super8dat...tz2x8_3grey.htm . Jednu jsem koupil na Aukru a naopak pro ní nemám plné využití. Vypadá jako plně funkční mechanicky, ale ten selenový expozimetr už moc nejede, je to spíš o manuálním nastavení a měření externím expozimetrem.
  • 0

#242 Golfista

Golfista

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 585 příspěvků(y)
Reputace: 80

Publikováno 24 leden 2010 - 19:07:02

Plátno nemám jedu na zeď, promítačku jsem taky dostal, jede, promítá, ale chce udělat napinák na řetízek a nevím jak to bude se žárovkama. Filmů na promítání mám asi 50 ks cívek o průměru 18 cm. to mi na chvíli vystačí. Ale chci i své děti.
  • 0

#243 Snek

Snek
  • Guests
Reputace: 0

Publikováno 24 leden 2010 - 19:09:31

A mám si ji koupit, nebo si vystačím i s tou Admirou na manuál?


pro zacatek bys vydrzel i s Admirou na manual, ale dlouhodobe toceni deti pro rodinny archiv bych doporucil tu quarzku.

Admiru bych dal na policku a zatezoval ji filmovanim jen pri vyjimecnych svatecnich prilezitostech.
  • 0

#244 Snek

Snek
  • Guests
Reputace: 0

Publikováno 24 leden 2010 - 19:14:31

nevím jak to bude se žárovkama. Filmů na promítání mám asi 50 ks cívek o průměru 18 cm. to mi na chvíli vystačí. Ale chci i své děti.


zarovky - ve starsich promitackach byl typ
kosmonaut

S tou byval nevetsi problem, ale sehnat se da. Pokud je v tve promitacce (mimochodem, jaky typ / vyrobce mas?) novejsi halogenka, tak s temi je to zcela bez problemu.
  • 0

#245 Golfista

Golfista

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 585 příspěvků(y)
Reputace: 80

Publikováno 24 leden 2010 - 19:16:21

Kup si film, bud e-shopu Fomy, nebo z e-shopu p. Silara, pozor, potrebujes FOMAPAN R 100 2x8 mm/10 bm

Pokud budes potrebovat, film ti samozrejme vyvolam.


A jak se to tam vkládá? Je to v ňáké krabičce, nebo to při otáčení na druhou stranu osvětlím?
Kluci jsem rád, že mi s tím radíte a pomáháte, ale jsem úplnej blb a tomuhle se fakt vůbec nerozumím.
  • 0

#246 Golfista

Golfista

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 585 příspěvků(y)
Reputace: 80

Publikováno 24 leden 2010 - 19:17:22

nevím jak to bude se žárovkama. Filmů na promítání mám asi 50 ks cívek o průměru 18 cm. to mi na chvíli vystačí. Ale chci i své děti.


zarovky - ve starsich promitackach byl typ
kosmonaut

S tou byval nevetsi problem, ale sehnat se da. Pokud je v tve promitacce (mimochodem, jaky typ / vyrobce mas?) novejsi halogenka, tak s temi je to zcela bez problemu.


Jo to je vona
kosmonaut :-)
  • 0

#247 Brian

Brian

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 516 příspěvků(y)
Reputace: 3

Publikováno 24 leden 2010 - 19:20:10

Pánové vypadám trochu jako blbec protože jsem jí před měsícem prodal. :-) Nemáte někdo DS8 se zrcadlovým hledáčkem? Na prodej? Kámoš si tejden po prodání vzpoměl že jí nutně potřebuje.


Možná bych pustil tuhle Quartzku - http://www.super8dat...tz2x8_3grey.htm . Jednu jsem koupil na Aukru a naopak pro ní nemám plné využití. Vypadá jako plně funkční mechanicky, ale ten selenový expozimetr už moc nejede, je to spíš o manuálním nastavení a měření externím expozimetrem.


Tak to bohužel. On není tak zběhlej aby si měřil. Je to vyloženě amatér kterej se o to začíná zajímat.Musím mu sehnat mašinku která bude na 100% jinak ho to hned z kraje odradí.
  • 0

#248 tomashr

tomashr

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 455 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 24 leden 2010 - 19:20:40

A jak se to tam vkládá? Je to v ňáké krabičce, nebo to při otáčení na druhou stranu osvětlím?
Kluci jsem rád, že mi s tím radíte a pomáháte, ale jsem úplnej blb a tomuhle se fakt vůbec nerozumím.


Je to na cívce, zakládáš normálně na světle, přirozeně radši ve stínu. Osvítí se ti vždy jen pár vrchních závitů (jak na začátku, tak pak na druhé straně při otáčení), zbytek je OK.
  • 0

#249 Snek

Snek
  • Guests
Reputace: 0

Publikováno 24 leden 2010 - 19:20:56

A jak se to tam vkládá? Je to v ňáké krabičce, nebo to při otáčení na druhou stranu osvětlím?
Kluci jsem rád, že mi s tím radíte a pomáháte, ale jsem úplnej blb a tomuhle se fakt vůbec nerozumím.


normalne za svetla. film je na svetlotesne civce. Film zalozis, natocis 1. polovinu, az ho vytocis, kameru (nejlepe ve stinu, nikdy ne na primem slunci) otevres, film s plnou civkou vyndas, misto ni zalozis prazdnou civku, civku s filmem otocis a zalozis jako kdyz jsi zakladal poprve, vytocis ... vyndas, das do krabicky a na ni napises, ze film je exponovan! (abys predesel tomu, ze zapomenes, ze jsi film exponoval a nezalozil ho do kamery znovu...)

:-)
  • 0

#250 tomashr

tomashr

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 455 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 24 leden 2010 - 19:22:57

Tak to bohužel. On není tak zběhlej aby si měřil. Je to vyloženě amatér kterej se o to začíná zajímat.Musím mu sehnat mašinku která bude na 100% jinak ho to hned z kraje odradí.


Pak by ale byla asi lepší nějaká jednoduchá kazetová super 8... Tam se najde dost přístrojů na obsluhu vyloženě jednoduchých :-)
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 0 návštěvníků, 0 anonymních