Přejít na obsah


Fotka

Meopta Milona


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
8 odpovědí na toto téma

#1 MR

MR

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 93 příspěvků(y)
  • LocationZpupná Lhota
Reputace: 270

Publikováno 18 září 2009 - 12:07:24

Zdravím spřízněné duše vlastnící či znající tento přístroj.

Podařilo se mi jeden před časem koupit, nyní bych chtěl vyzkoušet, co v něm vězí, ale mám trošku problém
- přesné nastavení času - nejsem si jist, co brát jako značku, oproti které se kolečko časovače nastavuje
- ostření na vzdálešnost menší než nekonečno

Pokud máte tipy, jak na to, budu Vám vděčný
MR
  • 0

#2 Anonymous

Anonymous
  • Guests
Reputace: 0

Publikováno 18 září 2009 - 12:20:51

Ahoj.
1. Jakou máš závěrku? Nejsem si úplně jistej, ale dávaly se dva druhy. Já mám Prontor.
2. S ostřením problém nemám, ale většinou cloním 11 apod. Jen bylo potřeba po zásahu nějakého "chytrého" kutila přede mnou udělat drobnou úpravu a ostření celkově znovu seřídit.
tady jsou někjaké obrázky, všechny ty čtverečky jsou z Milony.
  • 0

#3 MR

MR

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 93 příspěvků(y)
  • LocationZpupná Lhota
Reputace: 270

Publikováno 18 září 2009 - 19:00:22

já mám Compur - Rapid,
nechci moc clonit, tak mě zajímalo to ostření
  • 0

#4 Anonymous

Anonymous
  • Guests
Reputace: 0

Publikováno 18 září 2009 - 22:05:15

Aha, tak to nezbyde, než si ověřit seřízení a pak při focení změřit metrem nebo jiným aparátem vzdálenost.
  • 0

#5 kucera.jar

kucera.jar

    Nováček

  • Předplatitel
  • 13 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 20 září 2009 - 19:46:31

Dobry den,

mam Milonu taky s Compurem. Jestli tam ta tecka, proti ktere se ma natavit pozadovany cas, neni videt, tak bych postupoval takhle: Nastavil bych zaverku otacenim prstence na B. Dal uz to otacet nepujde. Pro overeni bych odexponoval. Pri drzeni spouste musi zustat zaverka tak douho otevrena, dokud se spoust drzi. Je-li to tak, potom uz jenom staci udelat proti tomu B znacku-tecku nejakou viditelnou barvou. Na tu se pak nechaji nastavovat vsechny ostatni casy. Melo by to pak fungovat jak ma.
  • 0

#6 MR

MR

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 93 příspěvků(y)
  • LocationZpupná Lhota
Reputace: 270

Publikováno 21 září 2009 - 06:13:10

Děkuji za radu, takhle to zřejmě půjde :D
MR
  • 0

#7 kucera.jar

kucera.jar

    Nováček

  • Předplatitel
  • 13 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 23 září 2009 - 08:42:03

Jeste male upresneni. Zkuste jeste na opacnem konci casoveho krouzku nastavit cas 1/500. U toho casu B na Compuru u Flexaretu mi to jede jeste kousek za znacku, ale ta 1/500 sedi uplne presne.
  • 0

#8 MR

MR

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 93 příspěvků(y)
  • LocationZpupná Lhota
Reputace: 270

Publikováno 23 září 2009 - 16:17:17

už jsem to vyřešil, nahoře pod stupnicí časů je takový plechový jazýček, oproti kterému se dá čas nastavit, krajní polojy, B a 500, sedí, tak snad budou sedět i ty další časy, díky
MR
  • 0

#9 Dvoulistek

Dvoulistek

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 9 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 12 říjen 2017 - 13:46:20

Zdravím, nemáte někdo Milonu ve funkčním stavu na prodej? Rád odkoupím. 


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 0 návštěvníků, 0 anonymních