Přejít na obsah


Fotka

Tekuty svetr a jine kapalne zblechty


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
50 odpovědí na toto téma

#1 KGB

KGB

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 389 příspěvků(y)
Reputace: 20

Publikováno 19 říjen 2009 - 22:09:09

zima uz zacina klepat s mene otrlyma jedincama a me by zajimalo jak se mistni osazenstvo vnitrne chrani pred diverznimi utoky zimy

tepla medovina, slivovicka ci jinej utrejch ze zkapalnovace ve sklepe sikovne ukryteho pred manzelkou?
  • 0

#2 Gorgi

Gorgi

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 780 příspěvků(y)
Reputace: 33

Publikováno 19 říjen 2009 - 22:15:57

hruškovice, meruňkovice, svařák, čaj s rumem, gin, becherovka, borovička. jen pak už většinou nefotím.

ještě nějaký dotaz? :-o
  • 0

#3 KGB

KGB

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 389 příspěvků(y)
Reputace: 20

Publikováno 19 říjen 2009 - 22:23:30

hmmmm borovicka tu uz jsem nemel ani nepamatuju :-o
  • 0

#4 026200

026200

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 266 příspěvků(y)
Reputace: 18

Publikováno 19 říjen 2009 - 22:23:42

poslušně hlásím rum, kontušovka, čert, jeřabinka, ořechovka, višňová a vanilková!
  • 0

#5 Lukas_87

Lukas_87

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 730 příspěvků(y)
  • LocationLondyn, UK
Reputace: 54

Publikováno 19 říjen 2009 - 22:53:54

malibu s ledem a přítulná holka zahřejou nejvíc :-o
  • 0

#6 ploci

ploci

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 147 příspěvků(y)
  • LocationValachy!
Reputace: 202

Publikováno 20 říjen 2009 - 08:18:21

Mě hřeje víra ve správnost naší cesty :wink:
  • 0

#7 tallpe

tallpe

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 409 příspěvků(y)
  • LocationBrno
Reputace: 8

Publikováno 20 říjen 2009 - 08:28:54

hruškovice, meruňkovice, svařák, čaj s rumem, gin, becherovka, borovička. jen pak už většinou nefotím.

ještě nějaký dotaz? :wink:


Ha, a pak prej jedině Rodinál na věčné časy a nikdy jinak :lol:

Já bych to viděl na termosku čaje s rumem. Ředění tak 5+1. A jako aktivátor med. První minutu překlápět třikrát každých deset vteřin, pak už jen při nalévání. Akorát pak musí být cestou kam vypouštět vyčerpanou vývojku, čaj je sviňa močopudná.
  • 0

#8 Erik Kurach

Erik Kurach

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 222 příspěvků(y)
Reputace: 902

Publikováno 20 říjen 2009 - 09:26:43

Vážení kolegové, jak zde již v minulosti proběhlo, zásadně "Mendělejevův
zaostřovací roztok" a č e s n e k , v množství větším, než malém, včetně
pevného stativu, o nějž je možno se opřít a nabrat zpět novou sílu, během
přepravy těžkého a neforemného břemene, připomínající akordeon. Díky
univerzálnímu systému uchycení obou standart lze měch kdykoli vyjmout,
doplnit o části diskantovou a basovou a v případě náhlého zhoršení všech
povětrnostních podmínek, znemožňujících fotografování v plenéru, lze, při
určitém stupni intonační jistoty, získat skromné finanční prostředky na Váš
oblíbený negativní materiál a během nabídnutého pohoštění vnést i osvětu
našeho společného fóra TK.cz do řad domorodého obyvatelstva. Erik[/b]
  • 0

#9 Anonymous

Anonymous
  • Guests
Reputace: 0

Publikováno 20 říjen 2009 - 09:33:41

Vážení kolegové, jak zde již v minulosti proběhlo, zásadně "Mendělejevův
zaostřovací roztok" a č e s n e k , v množství větším, než malém, včetně
pevného stativu, o nějž je možno se opřít a nabrat zpět novou sílu, během
přepravy těžkého a neforemného břemene, připomínající akordeon. Díky
univerzálnímu systému uchycení obou standart lze měch kdykoli vyjmout,
doplnit o části diskantovou a basovou a v případě náhlého zhoršení všech
povětrnostních podmínek, znemožňujících fotografování v plenéru, lze, při
určitém stupni intonační jistoty, získat skromné finanční prostředky na Váš
oblíbený negativní materiál a během nabídnutého pohoštění vnést i osvětu
našeho společného fóra TK.cz do řad domorodého obyvatelstva. Erik[/b]

Fantastický nápad! :wink:
  • 0

#10 kraken

kraken

    Admin pro věci politické, teologické a sociální

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 914 příspěvků(y)
  • LocationOstrata
Reputace: 197

Publikováno 20 říjen 2009 - 09:59:34

Mysím, že tito je takové téma pro mne. Tady možu aji nejak reagovat, neco odborně okomentovat, páč už sem nejakú tu štampiličku ochutnal.
Každopádně je to téma fotografické, podzimní a zdraví strašlivo prospěšné aji když mi to dochtor už několikrát zakazoval, cítím sa čím dál lép.
Ale k věci: Vyhýbal bych se k tomu, používat gořaly jako léku, to je na průser a boléní báchorú zralé. Berme, ogaři, ty zázraky, jako zlepšovače nálady, iniciátory životního a rodinného ščestí, inspirátory při cestě po tady tem kulatém bordelovi.
Mosíme sa nechat unést ranní rosú na větvičkách stromů, dušičkovú mlhú nad dědinú, nachat si na hlavu padat oranžové listí - ten šedý vlas stromú, mosíme si všimnút pohledu laně, kerává stojí u plotu prasečáka...... mosíme vnímavě vidět ten svět......

K tomu všeckém nám može dopomoct právě ta pleskačka v bočnici podzimního vaťáku.

Tož tak.

PS: Ten zaostřovák od Erika zkusím, páš eslivá je Erik tak poetická duša, tak na něm neco bude.
  • 1

#11 tomas.kontakt

tomas.kontakt

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 599 příspěvků(y)
  • Location49°17'32.960"N, 14°47'59.314"E
Reputace: 200

Publikováno 20 říjen 2009 - 10:38:23

už mám vytaženou půllitrovou termosku na kafíčko.. A abych si nespálil čumák a roury v krku, tak malá pleskačka s chladičem - rumíčkem připluvším pod napnutými plachtami z Jindřichova Hradce...
  • 0

#12 Punkomat

Punkomat

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 187 příspěvků(y)
Reputace: 155

Publikováno 20 říjen 2009 - 10:42:59

PIVO - v jakémkoli počasí i roční době :wink:
  • 0

#13 Pavel_P

Pavel_P

    Hrabě kydoň

  • Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)
Reputace: 477

Publikováno 20 říjen 2009 - 10:57:23

Krakene, v tomto tedy budeme vepři.
V pátek jsme s manželkou dostali rýmičku, vypadalo to, že do druhého dne bude po nás. Angína, nebo minimálně chřipka vysloveně na spadnutí. I nelenil jsem a místo citrónů jsem nám oboum naordinoval Kozubici. Pěkně pár panáků a šup pod peřinu. A ráno? Dokonalé, úplná reklama na zdraví samo!
  • 0

#14 kraken

kraken

    Admin pro věci politické, teologické a sociální

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 914 příspěvků(y)
  • LocationOstrata
Reputace: 197

Publikováno 20 říjen 2009 - 12:15:26

Nojo Pavlíku, ale počkej ještě pár let. U mne už to nefunguje.......:wink:

Navíc jsi si jistý, jestli tě vylečila gořalka, nebo žena pod peřinou???!!!

ÁÁÁ a teď mluv!!!!
  • 0

#15 jkcz

jkcz

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 728 příspěvků(y)
  • LocationValašské království
Reputace: 177

Publikováno 20 říjen 2009 - 12:15:33

:wink:
  • 0

#16 Pavel_P

Pavel_P

    Hrabě kydoň

  • Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)
Reputace: 477

Publikováno 20 říjen 2009 - 12:35:52

V tomto případě bych opravdu sázel na tu kořalku :wink:
  • 0

#17 Karel2Kouril

Karel2Kouril

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 842 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 20 říjen 2009 - 13:17:20

Já bych se Kakena zastal, zlepšovače nálady a inspirátory jsou to daleko lepší jak medecíny, to jsem si teďka při termínu srazu docela ozkoušel, doma :wink:

Mimochodem, jestli se chcete v kose ohřát, tak na to je nejlepší jít do tepla a tam si dat po kalíšku, jinak je to spíš na prochladnutí :lol:
  • 0

#18 yellowhammer

yellowhammer

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 8 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 20 říjen 2009 - 15:53:59

U mě vítězí klasika - domáci slivovička. :lol: Vařonka taky není špatná, ale nenosím se sebou přenosnej vařič... :wink: I teplou Dolskou medovinkou nepohrdnu...
  • 0

#19 jirif

jirif

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 399 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 20 říjen 2009 - 19:08:08

Krakene, stejně jsou všechny nemoci od hlavy. Takže pokud je gořala zlepšovač nálady, pak je i tou medecínou, ne? :) :(
  • 0

#20 Eda

Eda

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 027 příspěvků(y)
Reputace: 18

Publikováno 20 říjen 2009 - 19:22:19

U mě vítězí klasika - domáci slivovička. :( Vařonka taky není špatná, ale nenosím se sebou přenosnej vařič... :) I teplou Dolskou medovinkou nepohrdnu...

Vařoňka to je Svařák?
to mi připomnělo, že mám červený ve spížce - jdu vařit a zrovinka plnotučnej tj. s rumem :(
  • 0

#21 yellowhammer

yellowhammer

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 8 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 20 říjen 2009 - 19:31:15

U mě vítězí klasika - domáci slivovička. :( Vařonka taky není špatná, ale nenosím se sebou přenosnej vařič... :) I teplou Dolskou medovinkou nepohrdnu...

Vařoňka to je Svařák?
to mi připomnělo, že mám červený ve spížce - jdu vařit a zrovinka plnotučnej tj. s rumem :(


kdepak, není to svařák. Jukni sem: http://www.labuznik....pe.php?ID=14398

já jí mám rád z vodky a medoviny... v každým koutu severní moravy ji dělaj jinak. co dědina to jinej recept.
  • 0

#22 yellowhammer

yellowhammer

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 8 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 20 říjen 2009 - 19:42:03

U mě vítězí klasika - domáci slivovička. :( Vařonka taky není špatná, ale nenosím se sebou přenosnej vařič... :) I teplou Dolskou medovinkou nepohrdnu...

Vařoňka to je Svařák?
to mi připomnělo, že mám červený ve spížce - jdu vařit a zrovinka plnotučnej tj. s rumem :(


Přeju Na zdraví! já si ohřál Dolskou medovinu...
  • 0

#23 tallpe

tallpe

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 409 příspěvků(y)
  • LocationBrno
Reputace: 8

Publikováno 21 říjen 2009 - 13:18:49

kdepak, není to svařák. Jukni sem: http://www.labuznik....pe.php?ID=14398

já jí mám rád z vodky a medoviny... v každým koutu severní moravy ji dělaj jinak. co dědina to jinej recept.


Tož a včil se potvrdilo, co už sem chvíli tušil. Ačkoliv pocházím z místa napůl cesty mezi Holomócem a Uničovem, vždycky nám rvali do hlavy, že sme severní morava a ne střední. A nejsme, vařonku fakt neznám, ani nikdo z okolí. Nebo se u nás málo slopalo. Tak, a su ztracenej, v městě pojmenovaném po rodině sódružky hraběnky si už připadám vykořeněné a v Brně po dvaceti letech furt nezakořeněné. Co teď :idea: ? Dat si medecínu nebo zlepšovač nálady? Krakene, Viléme, Jarmilo .... poraďte
  • 0

#24 kraken

kraken

    Admin pro věci politické, teologické a sociální

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 914 příspěvků(y)
  • LocationOstrata
Reputace: 197

Publikováno 21 říjen 2009 - 15:04:43

Tallpe, ogaro, jak tě tak čuju, tož ty si neščastník jak sviňa, o tym žádná. Z mojého předcházajúcého výleva ti mosím řéct, že zlepšovač nálady.

Enem sa to nesmí přenést do stavu, kdy by si zaléval nejaké rozčarování, samotu, či inú sběsilosť. To by bylo špatné a na boléní jatýrek zralé.
Čili na zdarví aji na dobrú náladu.

Na tyto věci sú, jak každý ogara u nás ví, nejlepčí čisťučké ovocné destiláty, krásné, čiré, řetízkujúcí, kerévá nelezů pod 45%. Čili jabkovica, hruškovica a nejlepší samo že slivovica...ale čisťučké ničím necinknuté.

Já to však často řeším již proslavenú Krakenovicú, neb to je nápojem enem pro silné, blbem posedlé nátury.....

Tož tak.
  • 0

#25 dubraro

dubraro

    Tlampač (grafoman)

  • Předplatitel
  • 2 466 příspěvků(y)
  • LocationHavířov
Reputace: 303

Publikováno 21 říjen 2009 - 15:27:56

Ačkoliv pocházím z místa napůl cesty mezi Holomócem a Uničovem, vždycky nám rvali do hlavy, že sme severní morava a ne střední.

Mezi Holomócó a Ončovem bela dycky Haná.

Vařonku taky neznám. Není to nakonec pivo?
  • 0

#26 LukasJ

LukasJ

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 319 příspěvků(y)
Reputace: 4

Publikováno 21 říjen 2009 - 16:01:49

PIVO - v jakémkoli počasí i roční době :idea:


Jako Plzeňák nemohu nesouhlasit......
  • 0

#27 KGB

KGB

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 389 příspěvků(y)
Reputace: 20

Publikováno 21 říjen 2009 - 16:36:00

pivo zahreje i ochladi takze to je urcite bez debat ze se da pit vzdy
  • 0

#28 Stříbrokaz

Stříbrokaz

    Tlampač (grafoman)

  • Předplatitel
  • 1 660 příspěvků(y)
  • LocationModřany
Reputace: 284

Publikováno 21 říjen 2009 - 17:36:43

Hlasuju pro víno. V létě střik, v zimě svařák, ale většinou bez úprav. Jenom né ty laciný maďarský, v nich je něco špatně.
  • 0

#29 zdenab2

zdenab2

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 617 příspěvků(y)
  • LocationKopanice
Reputace: 2

Publikováno 21 říjen 2009 - 17:53:22

Vařonku znám Frenštátsků a to su ze slovácka :idea: .Ale aj režná dokáže zahřát.
Já su pro slivovicu,nebo eště lepší hruškovicu.Nejlepší věc na světě na sjednocéní mlůveného aj psaného slova a to už nemlůvím o tom,že v létě chladí a v zimě hřeje.Prostě samé klady a POZITIVA.
Co na tom,že ve znaku města je nejaký ogara z hroznem.(sem sa možná lokalizovál)
  • 0

#30 tallpe

tallpe

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 409 příspěvků(y)
  • LocationBrno
Reputace: 8

Publikováno 21 říjen 2009 - 20:49:56

Mezi Holomócó a Ončovem bela dycky Haná.

Vařonku taky neznám. Není to nakonec pivo?


Tož ba, Haná, dnes prý i Šumperk se počítá za hanácké město. Ale mě se vždycky zdálo, že Haná je všude kolem, jenom ne v rodném Šternberku :idea: Tam mě přijde, že je pořád přítomen duch bývalých Sudet, násilného vysídlení a znovuosídlení. Město je už na úpatí Jeseníků a to už jako hanácká placka zrovna taky nevypadá.

Po přečtení receptu jsem na to přišel. U nás se jako vařonka dělá čaj s medem a slivovicí. Někdy i to koření se v tom uvaří.

Na tyto věci sú, jak každý ogara u nás ví, nejlepčí čisťučké ovocné destiláty, krásné, čiré, řetízkujúcí, kerévá nelezů pod 45%. Čili jabkovica, hruškovica a nejlepší samo že slivovica...ale čisťučké ničím necinknuté.


Z téhle sorty mám rád hrušky, jabka a meruňky tak kolem 50%. Přiznávám, že trnková mě většinou moc nešmakuje, jak jsou v ní i pecky, neumím to ocenit. Ale pil sem i velmi chutnoiu slivovici, to je fakt. I když tvoje speciálka to bohužel nebyla. Snad někdy.
  • 0

#31 KGB

KGB

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 389 příspěvků(y)
Reputace: 20

Publikováno 21 říjen 2009 - 21:11:15

jsem zvedavej jak se nam letos doma podari zkapalnit jabka :idea: jestli bude na urovni lonsky varky chutove (69%) tak budu slintat blahem :wink:
  • 0

#32 jkcz

jkcz

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 728 příspěvků(y)
  • LocationValašské království
Reputace: 177

Publikováno 22 říjen 2009 - 05:52:15

tallpe, nevim co to je za napad vypeckovavat trnky. pravda, kdysi sa to delalo, ale to enom kvuliva tomu, aby sa vic trnek veslo do becky :D
a nakonec sa stejne nejake ty pecky do kvasu pridaly. slivovica je vonava hlavne po tych peckach. ale estli to nekomu smakuje bez nich, toz proti gustu...
  • 0

#33 dubraro

dubraro

    Tlampač (grafoman)

  • Předplatitel
  • 2 466 příspěvků(y)
  • LocationHavířov
Reputace: 303

Publikováno 22 říjen 2009 - 07:37:14

Vypeckovat trnky je dobré například proto, že se z nich při zahřátí uvolňuje ne zrovna zdraví prospěšný kyanovodík.
  • 0

#34 Enthropy

Enthropy

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 977 příspěvků(y)
Reputace: 8

Publikováno 22 říjen 2009 - 08:15:34

Vypeckovat trnky je dobré například proto, že se z nich při zahřátí uvolňuje ne zrovna zdraví prospěšný kyanovodík.


V malém množství je kyanovodík naopak zdravi prospěšný - působí blahodárně na trávení a odkašlávání. Přesně proto pijeme bezový čaj (kyanovodík se tam uvolňuje rozkladem sambunigrinu) a proto se v lékárnách připravuje hořkomandlová voda (benzaldehydkyanhydrin se tam rozkládá opět na kyanovodík).
  • 0

#35 Enthropy

Enthropy

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 977 příspěvků(y)
Reputace: 8

Publikováno 22 říjen 2009 - 08:16:05

Vypeckovat trnky je dobré například proto, že se z nich při zahřátí uvolňuje ne zrovna zdraví prospěšný kyanovodík.


V malém množství je kyanovodík naopak zdravi prospěšný - působí blahodárně na trávení a odkašlávání. Přesně proto pijeme bezový čaj (kyanovodík se tam uvolňuje rozkladem sambunigrinu) a proto se v lékárnách připravuje hořkomandlová voda (benzaldehydkyanhydrin se tam rozkládá opět na kyanovodík).
  • 0

#36 tallpe

tallpe

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 409 příspěvků(y)
  • LocationBrno
Reputace: 8

Publikováno 22 říjen 2009 - 10:45:36

Vypeckovat trnky je dobré například proto, že se z nich při zahřátí uvolňuje ne zrovna zdraví prospěšný kyanovodík.


V malém množství je kyanovodík naopak zdravi prospěšný - působí blahodárně na trávení a odkašlávání. Přesně proto pijeme bezový čaj (kyanovodík se tam uvolňuje rozkladem sambunigrinu) a proto se v lékárnách připravuje hořkomandlová voda (benzaldehydkyanhydrin se tam rozkládá opět na kyanovodík).


Tož pravda, kyanovodík není taková sviňa jak sirovodík. Kyanovodík se dá rozdýchat v přiměřeném čase bez následků, sirovodík likviduje nervové buňky. Kyanovodík "pouze" nahrazuje kyslílk vázaný na krevní barvivo.
  • 0

#37 martins

martins

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 405 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 22 říjen 2009 - 18:42:07

tallpe, nevim co to je za napad vypeckovavat trnky. pravda, kdysi sa to delalo, ale to enom kvuliva tomu, aby sa vic trnek veslo do becky :lol:
a nakonec sa stejne nejake ty pecky do kvasu pridaly. slivovica je vonava hlavne po tych peckach. ale estli to nekomu smakuje bez nich, toz proti gustu...


a tož já si peckoval merunky do bečice pač to potom není tolik hořky,pokud jsi pil ve štiavnici posud sám jak se vyvedla
  • 0

#38 vanourek

vanourek

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 831 příspěvků(y)
  • LocationZlín
Reputace: 135

Publikováno 22 říjen 2009 - 21:28:32

pokud jsi pil ve štiavnici posud sám jak se vyvedla


BA ŽE SE VYVEDLA! Aj na teho pražáka sa vyvedla :lol: Zlosyne! :lol:
  • 0

#39 Brian

Brian

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 516 příspěvků(y)
Reputace: 3

Publikováno 23 říjen 2009 - 07:17:58

PIVO - v jakémkoli počasí i roční době :lol:


:lol: přesně. A když přituhne pod -20 tak vodku
  • 0

#40 kraken

kraken

    Admin pro věci politické, teologické a sociální

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 914 příspěvků(y)
  • LocationOstrata
Reputace: 197

Publikováno 23 říjen 2009 - 09:11:01

Vypeckovávat trnky je zhovadilost, to kdybych řekl tatovi, tož by ně zaškrtíl jak sirotu :-)

Nevím kdo tuto cípovinu vymyslel :lol: :lol: :lol:
  • 0

#41 Anonymous

Anonymous
  • Guests
Reputace: 0

Publikováno 23 říjen 2009 - 09:13:47

Vypeckovávat trnky je zhovadilost, to kdybych řekl tatovi, tož by ně zaškrtíl jak sirotu :-)

Nevím kdo tuto cípovinu vymyslel :lol: :lol: :lol:

Je to akési švédské...:)
  • 0

#42 vanourek

vanourek

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 831 příspěvků(y)
  • LocationZlín
Reputace: 135

Publikováno 23 říjen 2009 - 09:15:59

Vypeckovávat trnky je zhovadilost


Včílkaj jsem se o tem s kolegú, u tej co jsi mi před chvilú dovézl, přesvědčil, je dobrá, po obědě si dám ještě jednúnc, možná vjacejkrát :-)
  • 0

#43 zdenab2

zdenab2

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 617 příspěvků(y)
  • LocationKopanice
Reputace: 2

Publikováno 23 říjen 2009 - 10:55:05

Vypeckovávat trnky?Co tot je za hovadinu.Jak vypeckujete durancie?Ty od pecek nejdů.Navíc klasické trnky u nás likviduje šárka,takže durancie v kvasu bývajů ve většině.
  • 0

#44 zdenab2

zdenab2

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 617 příspěvků(y)
  • LocationKopanice
Reputace: 2

Publikováno 23 říjen 2009 - 10:56:40

Ani si nedovedu představit,jak by slivovica bez pecek voněla a chutnala. :-)
  • 0

#45 zdenab2

zdenab2

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 617 příspěvků(y)
  • LocationKopanice
Reputace: 2

Publikováno 23 říjen 2009 - 11:12:26

Dovolím si poznámlu.Kdysi sem byl v Suchovršicích(Trutnov) a stavili jsme se v cukrárně v Úpici ,kde hned paní poznala moraváky.Kolega je v Vlčnova a já hned od vedle.Dověděli sme se,že paní je z Rožnova a že se jí tam vůbec nelíbí chování lidí.Za ty roky,co tam žije tak nepochopila,proč lidi místo,aby ovoce pěkně vypálili buď hodí do potoka,nebo jablka odnosí do výkupny(když je dobrý kurz).
To by byl u nás na moravě byl trestný čin :-)
  • 0

#46 kraken

kraken

    Admin pro věci politické, teologické a sociální

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 914 příspěvků(y)
  • LocationOstrata
Reputace: 197

Publikováno 23 říjen 2009 - 12:04:16

Notorius: No dyť, švédi jedni zatracení, to všeckého enem kafrajú a gořalu viděli enemvá s letadla.

Zdeňa má pravdu a ve všeckém. Je škoda, že durancie berú prim - tem,u říkám likvidace tradic.

Šárka u nás v dědině zabila kultúru.
  • 0

#47 zdenab2

zdenab2

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 617 příspěvků(y)
  • LocationKopanice
Reputace: 2

Publikováno 23 říjen 2009 - 14:15:27

Šárka je svinstvo :-) Teď sme moseli jednu trnečku skotit :-)
  • 0

#48 zdenab2

zdenab2

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 617 příspěvků(y)
  • LocationKopanice
Reputace: 2

Publikováno 23 říjen 2009 - 14:21:45

Mno a druhé svinstvo je,když má nekdo na dědině pěknů hrušku z keré sa dá aj pálit aj dělat povidla a aj na buchtu a křížalky zbude a pak sa vedle nastěhuje měšťák,kerý si tam nasadí nejaký jalovec ze zahradnictví.
To je potem z ůrodů hrušek konec :-) .
Než tů medicínu zlikvidujů v tom Bruselu budem si toho moset víc vážit.
  • 0

#49 Stříbrokaz

Stříbrokaz

    Tlampač (grafoman)

  • Předplatitel
  • 1 660 příspěvků(y)
  • LocationModřany
Reputace: 284

Publikováno 23 říjen 2009 - 20:42:01

Jsem sice pražák a švéd, ale porazit takovej strom a zahradu předělat "jako z katalogu" považuju za zvrhlost a exkomunikace od místních je za to logický a zasloužený trest. I fyzický by zasloužili. To se máme vzdát tradic pro obázky z časopisů? Fuj.
  • 0

#50 KGB

KGB

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 389 příspěvků(y)
Reputace: 20

Publikováno 24 říjen 2009 - 20:06:02

ted premyslim ze bych ta tuhou zimu okopiroval kamosuv recept:
1x jegruv drtic mrazu
nx jegrovy kapky
:wink:
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 0 návštěvníků, 0 anonymních