Přejít na obsah


Fotka

16mm Krasnogorsk - přestavba formátu


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
6 odpovědí na toto téma

#1 Brian

Brian

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 516 příspěvků(y)
Reputace: 3

Publikováno 19 květen 2010 - 08:24:12

Zdravím
Jdu se zeptat na zkušenosti se změnou formánu na kameře Krasnogorsk 2 ( celkem stejný jako K-3 ).
Kameru jsem před časem přestavěl z formátu 16mm na širokoúhlejší S16mm jednohuchým propilováním rámečku.
Zajímalo by mě ale jestli si můžu dovolit jít ještě dál a přestavět jí na fomát U16. Což je formát kde se exponuje obraz přez uplně celou šíři. filmu. Na výšku jde jen mezi rozmezí perforů.
Jediný z čeho mám strach je aby se film neprohýbal v místě strhováku, protože při uplným rozšíření formátu mu po bocích nezbude žádnej rámeček kterej by vyhrazoval přesnou dráhu filmu.
  • 0

#2 Jck

Jck

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 60 příspěvků(y)
  • LocationÚnětice
Reputace: 4

Publikováno 19 květen 2010 - 15:43:11

nevím jak k-2, ale u K-3 mám vodící lišty vystouplý, takže při úplným propilování rámečku by film pořád držel v nich. prohýbání eliminuje přitlačená destička. otázkou je decentrování objektivu, jesli máš m42 verzi, tak by asi stačilo použít nějakej širokáč, u bajonetovýho zoomu si nejsem úplně jistej....
jinak geniální nápad 8-O, řešil jsem koupi s16 gate na e-bay nebo tak něco, takže jdu do skříně pro pilník....
  • 0

#3 Brian

Brian

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 516 příspěvků(y)
Reputace: 3

Publikováno 19 květen 2010 - 16:55:49

On se ten rámeček špatně dostává ven. Nejdřív se musí odšroubovat vnitřní deska v prostoru kde se zakládá film. Pak teprve se dá odšroubovat rámeček. S tím objektivem to je takový všelijaký. Když tam mám původní zoom objektiv a natáčím na nejširší záběr tak to nedoexponuje snímek uplně do kraje. Ale když točím na delší ohnisko tak mi to kreslí naprosto nádherně a rovnoměrně po celý ploše.
  • 0

#4 Brian

Brian

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 516 příspěvků(y)
Reputace: 3

Publikováno 19 květen 2010 - 20:16:03

Tak jsem se odhodlal. Rozebral, vypiloval a zase složil. Zejtra natočím pár metrů abych zkusil jestli se film neprohejbá. Ale vypadá to, že to snad nebude dělat neplechu.

Vložený obrázek
  • 0

#5 Jck

Jck

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 60 příspěvků(y)
  • LocationÚnětice
Reputace: 4

Publikováno 19 květen 2010 - 21:04:59

pěkné... odvaha ti nechybí 8-O
jsem zvědavý na záběry...
já už mám gate taky venku, ale pro ultra16 nenajdu využítí (nemám na to scanner ani promítačku/kopírku), tak jen s16. i to je zásadní krok, u super16 aatonky mi občas štve ten nerozklepanej stabilní obraz....
  • 0

#6 Ivanovicz

Ivanovicz

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 147 příspěvků(y)
  • LocationLiberecko
Reputace: 9

Publikováno 17 březen 2019 - 21:57:51

Tak jsem se odhodlal. Rozebral, vypiloval a zase složil. Zejtra natočím pár metrů abych zkusil jestli se film neprohejbá. Ale vypadá to, že to snad nebude dělat neplechu.

1003_20100519211427.jpg

 

Ajéje! Tady někdo vykopl vrata do stodoly i s futrama  :shock:


  • 0

#7 Nakadah

Nakadah

    Dost toho nakecá

  • Předplatitel
  • 791 příspěvků(y)
  • LocationOstrava
Reputace: 123

Publikováno 17 březen 2019 - 22:08:31

Ivanovicz> To je v pohodě. Díl se dá oměřit a znovu vyrobit. Tentokrát už tam budou i pravé uhly a rovné strany.


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 0 návštěvníků, 0 anonymních