Přejít na obsah

Co mne těší...

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1660 odpovědí na toto téma

#1651 taz

taz

Tlampač (grafoman)

• Administrators
  • 1 092 příspěvků(y)
  • LocationZittau
Reputace: 58

Publikováno 30 duben 2013 - 22:32:50

Zobrazit příspěvekRHx, v 30 duben 2013 - 20:44:01, napsal/a:

Zobrazit příspěvekRosi, v 29 duben 2013 - 21:02:42, napsal/a:

Zdravím na Temné,

jak to tu tak pročítám (vstřebávám rady, jen tak prohlížím, ...) , tak mne tak napadlo, jestli by třeba nestálo za to,
cvaknout ty naše poličky, vytrínky, "piedestaly" a já nevím kde ještě všude máme ty naše sbírky všelikých MF, SF a VF krabiček
a ukázat je podobně "postiženým" spoluobčanům :rolleyes:  . Zahlédl jsem tu vlákno s pár temnejma a na tom základě mne napadlo toto, no.

Je-li to nápad hloupý či nevhodný, omlouvám se a mlčím ... .  :(

Dobrý večer všem

Rosi

hloupý to není, ale může být mezi diváky i loupežník, tak lepší zůstat v obecných rovinách a neukazovat konkrétní skupinu přístrojů na jedné adrese, zrovna tak jsem na temnokomornické mapě nezadával polohu konkrétní, nýbrž přibližnou (tedy náš hostinec několik set metrů vzdálený)
když mě tam budeš shánět, nakonec se doptáš
ani nevim, jestli ta mapa pořád funguje, byl to hezkej nápad, vidíš ve kterých krajích je komor víc a ve kterých míň

Mapa stále funguje a stejně neukazuje přesnou polohu i když ji zadáš.

#1652 Rosi

Rosi

Nováček

• Předplatitel
  • 28 příspěvků(y)
  • LocationHeidelberg
Reputace: 30

Publikováno 30 duben 2013 - 22:34:34

To:berraneck:

Vidím, že to byl fakt asi hloupý nápad ... , napadlo mne to, když jsem se prokousával
na Temné komorama ve všemožných podmínkách (panelákové koupelny, sklepy, půdy ...) , obdivoval jsem
ten zápal lidí, tu fantazii kde všude se dá co udělat .... . Předpokládám, že každý z nás má nějakou tu svou poličku
s pár krabičkama a myslel jsem, že i toto by bylo něco, co by stálo za "pochlubení se" . Jestli by někdo chtěl zbohatnout
na mojí Corině, Smeně, Kievu, Exe, Praktice a nějakém tom měchu za pár stovek z bazaru, hm, asi by byl spíš nasranej :o)

#1653 Bimbak

Bimbak

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 330 příspěvků(y)
  • LocationPragaburg - Blaustadt
Reputace: 33

Publikováno 8 květen 2013 - 17:56:21

Dnesni loupezna vyprava privezla Canoscan 9000f... "vystavni kousek, mozna stokrat pouzit" ... za cenu na kterou se nerika "ne, dekuji ja radsi novy" :D

#1654 lindys

lindys

Nováček

• Předplatitel
  • 63 příspěvků(y)
Reputace: 13

Publikováno 9 květen 2013 - 23:23:49

Kromě Sixe, kterýho jsem nedávno koupil mě neskutečně těší dneska nazvětšovaný fotky z Ilfordu P3 (@400 a @1600 ve Fomadonu P). Poprvý se mi povedlo, že vypadaj tak, jak jsem si představoval.
Nemůžu se dočkat, až budou napnutý.

#1655 Bimbak

Bimbak

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 330 příspěvků(y)
  • LocationPragaburg - Blaustadt
Reputace: 33

Publikováno 9 květen 2013 - 23:29:52

OM nOM nOM krmivo je doma! abstak bude zazehnan! :) ...

#1656 Jaro

Jaro

Nováček

• Předplatitel
  • 414 příspěvků(y)
Reputace: 10

Publikováno 10 květen 2013 - 11:23:32

Zobrazit příspěveklindys, v 9 květen 2013 - 23:23:49, napsal/a:

Kromě Sixe, kterýho jsem nedávno koupil mě neskutečně těší dneska nazvětšovaný fotky z Ilfordu P3 (@400 a @1600 ve Fomadonu P). Poprvý se mi povedlo, že vypadaj tak, jak jsem si představoval.
Nemůžu se dočkat, až budou napnutý.
Jestli můžu :  kolik minut a teplota??  :???:

#1657 lindys

lindys

Nováček

• Předplatitel
  • 63 příspěvků(y)
Reputace: 13

Publikováno 10 květen 2013 - 13:04:46

Sebral jsem z Digitaltruth (HP5+, D76), takže:

klasicky 20°C,  @400 - ředění 1+1, 13,5 minuty, žádný extra velký kvrdlání
                        @1600 - stock, 14 minut, 4 překlopení na začátku každý minuty

a myslim, že dobrý. Možná ti to bude vycházet malinko měkčí, já pak papíry koupu v GD-L a ta to srovná do latě :-D

Mimo to se mi ještě dobře vychází v Microphen - stocku, časy taktéž podle Digitaltruth.

#1658 Jaro

Jaro

Nováček

• Předplatitel
  • 414 příspěvků(y)
Reputace: 10

Publikováno 10 květen 2013 - 13:49:09

O.K.,  díky :-)

#1659 jenda1250

jenda1250

Tlampač (grafoman)

• Moderátoři
  • 2 777 příspěvků(y)
Reputace: 117

Publikováno 12 květen 2013 - 12:22:08

po dlouhém hledání se mi podařilo najít teploměr, tak jsem vyvolal zkušební kousek filmu. Neznámá kombinace vývojka-film, samozřejmě na focení jsem si zapomněl expozimetr = odhadologie, vývojka míchaná tak pokoutně z předpřipravené směsi v sáčku do flašek od "kapačky" pro dobytek... (geniální nápad mimochodem, mají na straně prolis s objemem do 500ml, gumovou zátku a ani nevadí že je propíchnutá, jsou hranatý, a konečně původní obsah byl vcelku nezávadný - roztok s malým množstvím minerálů, především vápníku). A vyhrabal jsem jich z koše 6 kousků, hrabat hloub se mi moc nechtělo...

Co vám budu povídat. PlusX v Agfa 17 ředěné 1:1, při 20°C a klopení 2x/min vyšel při 10 minutách velmi pěkně, nečekaně jsem se přesně sešel i s odhadnutou expozicí, kdy stíny jsou tak akorát řídké a světla hezky krytá [agfa-17 by se ale měla snad používat neředěná; takhle funguje ale taky].

Alchimii zdar!

#1660 Evla

Evla

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 17 příspěvků(y)
  • LocationBratislava
Reputace: 82

Publikováno 12 květen 2013 - 12:50:21

Dnes sa mi podaril dalsi obrazok technikou olejotlac - tak z toho mam obrovsku radost :)

#1661 borekt

borekt

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 68 příspěvků(y)
Reputace: 23

Publikováno 12 květen 2013 - 20:30:53

Zobrazit příspěvekjenda1250, v 12 květen 2013 - 12:22:08, napsal/a:

po dlouhém hledání se mi podařilo najít teploměr, tak jsem vyvolal zkušební kousek filmu. Neznámá kombinace vývojka-film, samozřejmě na focení jsem si zapomněl expozimetr = odhadologie, vývojka míchaná tak pokoutně z předpřipravené směsi v sáčku do flašek od "kapačky" pro dobytek... (geniální nápad mimochodem, mají na straně prolis s objemem do 500ml, gumovou zátku a ani nevadí že je propíchnutá, jsou hranatý, a konečně původní obsah byl vcelku nezávadný - roztok s malým množstvím minerálů, především vápníku). A vyhrabal jsem jich z koše 6 kousků, hrabat hloub se mi moc nechtělo...

Co vám budu povídat. PlusX v Agfa 17 ředěné 1:1, při 20°C a klopení 2x/min vyšel při 10 minutách velmi pěkně, nečekaně jsem se přesně sešel i s odhadnutou expozicí, kdy stíny jsou tak akorát řídké a světla hezky krytá [agfa-17 by se ale měla snad používat neředěná; takhle funguje ale taky].

Alchimii zdar!
Koukam,ze nejsem sam kdo to tak micha,jinak neco k lepsimu,kdyz jsem zacinal,tak jsem nemel teplomer-dloooouho-tak jsem strcil prst do roztoku a rekl si to je dobry-a vyvolaval.Muj znamej se mohl strhat smichy,kdyz jsem to vypravel a ted to dava vsude k dobru,je fakt ze to byli krasny chvile a hezky a zajimavy fotky mi z toho lezli,dneska uz to nedokazu tak hezky stvorit,byla to doba objevovani a srandy
borek

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních