Přejít na obsah

Fotka

Tetenal emofin

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
6 odpovědí na toto téma

#1 Punkomat

Punkomat

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 187 příspěvků(y)
Reputace: 156

Publikováno 24 září 2010 - 11:38:57

Zdravím vás,
právě jsem si pořídil negativní vývojku tetenal emofin a v pro mě dostupných informacích o této vývojce je uvedeno:

První lázeň této vývojky obsahuje důležité substance pro vyvolávání, druhá lázeň obsahuje alkálie a zvláštní přísady. V prvním stupni přijme vyvolávaná emulzní vrstva podle své síly a citlivosti ohraničené množství vyvolávacích látek. V této lázni dojde pouze ke slabému vyvolání. Je-li film po vyvolání v prvním stupni bez oplachu ponořen do druhé

Zádrhelem je mi poslední věta. Připadá mi nedokončená. Zajímá mě, co se stane, pokud ji bez oplachu ponořím do druhé lázně nebo na co to má vliv. Může mi někdo poradit? Díky
  • 0

#2 Mamiak

Mamiak

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 4 416 příspěvků(y)
Reputace: 255

Publikováno 24 září 2010 - 11:45:19

co třebas tadyk? :oops:
  • 0

#3 Punkomat

Punkomat

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 187 příspěvků(y)

Publikováno 24 září 2010 - 11:45:22

Teď se dívám,že v technickém listu pro fuji neopan across není uvedena vyvolávací doba pro emofin.Na digitaltruth je zase pouze pro 200asa a to 5+5min. Nevíte jaký může být čas pro 100asa? Vzhledem k nízkým teplotám v komoře vyvolávám při 18C.
  • 0

#4 Punkomat

Punkomat

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 187 příspěvků(y)

Publikováno 24 září 2010 - 11:49:13

co třebas tadyk? :roll:

Přísahám, že jsem hledal i pomocí zdejšího vyhledavače. Asi jsem se přehlédnul nebo co.Děkuji za upozornění. :oops:
  • 0

#5 Mamiak

Mamiak

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 4 416 příspěvků(y)
Reputace: 255

Publikováno 24 září 2010 - 11:50:15

stačí ti to tam? můžu tady zamknout, smazat?
  • 0

#6 Punkomat

Punkomat

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 187 příspěvků(y)

Publikováno 24 září 2010 - 11:56:05

Stačí, zamknout, smazat. Na případné dotazy se zeptám v onom vlákně.Díky.
  • 0

#7 dubraro

dubraro

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 2 468 příspěvků(y)
  • LocationHavířov
Reputace: 304

Publikováno 24 září 2010 - 12:00:28

Zdravím vás,
právě jsem si pořídil negativní vývojku tetenal emofin...
Zádrhelem je mi poslední věta. Připadá mi nedokončená. Zajímá mě, co se stane, pokud ji bez oplachu ponořím do druhé lázně nebo na co to má vliv. Může mi někdo poradit? Díky

Dobrá volba.

Nic (nesprávného) se nestane, to je normální způsob, jak se používá dvoulázňová vývojka.
Pokud máš přístup k internetu, jakože jinak bys tady nebyl, máš k dispozici mnohem bohatší informační zdroje, než ten nedokončený popis od škody. Ani není důležité, jakým jazykem vládneš, Jazykové služby Google ti to (alespoň zhruba) přeloží.

Vyvolávací čas pro Neopan Across na 100ASA je 4,5+4,5minuty. Pro teplotu 18°C se čas prodlužuje 1,2x.
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 1 návštěvníků, 0 anonymních