aaha:) tak možná to dělá podle xichtu, já nevim:-D
No jo, žádnej krasavec teda fakt nejsem, a taky mě už dvakrát vypekla.
Mechanicky sice opravila co mohla, ale s čistotou práce to bylo slabší. Vždy je bud přítomen prach v objektivu který tam prve nebyl nebo šmouhy od hadříku tamtéž. Před týdnem jsem reklamoval nezamatlané ale zaprášené čočky po vyčištění clony Pancolaru a důrazně jsem žádal (po předešlých zkušenostech), ať na to nesahá utěrkou, ale pouze ofouká co jde. Výsledek se dostavil. Prach skoro všechen zůstal, zato přibyly mléčné šmouhy na všech čočkách, na jedné byla mastnota, na jedné dokonce otisk prstu. Tvrdila, že to je OK i když při prosvícení baterkou to bylo vidět zcela jasně. Na to řekla, že ta baterka svítí moc silně a ona nic nevidí. Šmytec. Ať prý to zkusím použít a případně přijdu znova. Rozebral jsem optiku doma sám a co šlo vyčistil čistou mikrovláknovou utěrkou taky sám. Prachu jsem se zbavit nedokázal, ale je to snesitelnější než prve. Co mě štve, že ten objektiv u ní nebyl poprvé a dřív byla pečlivější. Ale udělala mi stejnou věc už před pár lety na Orestegoru nebo Sonnaru, už ani nevím. Ale po reklamaci byly čočky čisté. Tak si vyber.
Moje resume je asi takové. Mechaniku ať mi servisuje paní Konečná, optiku si posléze vyčistím v rámci možností sám. Za ty malé peníze, co si za to bere, to ještě chvíli vydržím. Až budu mít něco, co se nebudu bát případně rozbít, zkusím to rozebrat celé, včetně clonové mechaniky. Co si neuděláš sám...
Tak ani nevím, jestli je dobře nebo špatně, že Minolty nedělá vůbec