Nevím ogaři o čem tady žgráňáte, ale povím vám jednu aplikacu na chterú při fotografii používám chytrý telefón já. Jde o funkci primárního zaostřování na těžce zaostřitelné objekty. Tento program pracuje neco jako autofokusový přísvit, tedy ostří sa tým ve špatných světelných podmínkách. Lze jej použít jak při malých a středních, ale také i při velkoformátovém focení. Program nabízí všichni operatoři již v základní výbavě chytrých mobilů, ale věřím, že si jej aji nekde najdete na netu, to zejména v případě, že vlastní chytrý mobil čínské provenience. Na googlu hledejte název KRAKOFOUN, vyskočí tam hned na první stránce odkaz na zajímavé stránky.
Jak to funguje.
Jak mnozí již vědí z oblibou fotografiju ve strarých rozpadlých barácích, ve svých zříceninách. Tam toho světla kolikrát moc nenajdete. Expoziční časy se pohybují v desítkách minut, ukrutný švára...samý problém.
Největší problém je samozřejmě přesné zaostření, neb na matnici skutečně pořádně nejde vidět, kde vlastně máte zaostřené.
Přichází na řadu program KRAKOFOUN.
Tlačítkem na mobilu si zapnu displey, na kterém mám svůj portrétek, kerývá mám umístěný i jako ikonku na temné. Mám v menu nastaveno, že mi displey zůstane svítit minutu.
Po zapnutí si mobil položím do roviny ostrosti předmětu, který chci mít ostrý, přejdu k aparátu a zaostřím si na svůj ksicht. Jakmile ho vidím ostře, je vyhráno a fotoaparát je zaotřen na správné místo.
Zkrátka je to jednoduchý prográmek, stejně jako ten, jehož jméno nosí.
Dále se tato aplikace dá rozšířit o náročnější verzi, ale tato je již placená, ale vy ste ogaři počítačovo šikovn,í tak si to jistě kreknete a bude to.
Tento placený prográmek se menuje DOFKRAKOFOUN.
JaK funguje?
Podstata je stejná jako u neplacené FREE verze a způsob provedení je podobný.
Praxe:
Na aparátu si nastavíte clonu při které si myslíte, že by mohla být vámi požadovaná scéna celá proostřená. Ale jak se o tom přesvědčíte. Opět vám KRAKOFOUN verze DOFKRAKOFOUN!!! Mobil si prvně položíte na nejbližší místo, které chcete mít ostré, zapnete displey, naskočí vám portrétek, na který zaostříte.
Poté mobil přesunete na nejvzdálenější místo, které chce mít ještě ostré a opět zapnete displey. Jde k aparátu a zacloníte na pracovní clonu (zmáčknete na aparátu tlačítko pro kontrolu hloubky ostrosti apod). Pokud máte clonu nastavenu správně vidíte na matnici ostrého Krakénka. Pokud je clona špatně nastavená vydíte ho rozmazaně.
Při prográmku DOFKRAKOFOUN doporučuju postupovat od menších clon (otevřené díry) postupně nahoru až do doby kde uvidíte Krakénka ostrého.
Důrazně doporučuji vyhnout se během ostření používání nepřiměřeného množství alkoholu.
Osobně mám vyzkoušeno, že v případě více jak 2,67 promile alkoholu v krvi už tento program nefunguje a to ani v případě úplně zavřené clony. Zkrátka, scéna nejde proostřit.
Pomocí tohoto pokročílého sofvérú sem stvořil své nejlepší fotografie a doporučují je 9 u 10 blbú