Rad bych vas tady vsechny pozdravil. Dlouhou dobu vam to tady procitam a snazim se pochopit alespon mizive procento z vybaveni, chemie a procesech, ale cim vis ctu, tim vic, se v tom ztracim.
Fotim neco pres 3 roky, ale takovym tim fotakem, jehoz jmeno tu nechci vyslovit.

Nicmene, posledni dobu fotim na film (Mamiya RB67 Pro S a k tomu 120, 220 a Polaroid, Canon AE-1). Fotim hlavne osoby a duvod proc jsem presel na analog (tedy alespon zatim castecne) je, ze nemam na full-frame. Nejvic se mi na analogu libi ten kontrast, to se na tech "druhych" fotacich jinak nez na FF s dobrym objektivem dosahnout neda.
Dneska jedu vyzvednout cast vybavni do MOJI PRVNI FOTOKOMORY, yeeeaaahaaaaa!
Urcite mi bude stacit na zacatek vyvolavat cernobile fotky a zatim barevne budu muset davat do nejakeho fotolabu, hlavne ty svitky, protoze jak si vsimnete, tak zvetsovam je maximalne na 6x6.
Takze bude to: vyvojnice
3 plast. misky 18x24
1 plast. miska 13x18
3 nerez pinzety
maskovaci ram 18x24
zvetsovak Opemus 6x6
a zvetsovam Axomat 5
Mely by k tomu byt samozrejme objektivy, ale to by nebyl nejaky citelny vydaj navic. Alespon pro zacatek.
Snad mi tenhle hardware na zacatek postaci.
Tak, a ted to horsi. Chybi mi tam totiz chemie. Jsem z Teplic a tady v okoli se chemie asi neda sehnat, takze mi zbyva internet, coz je v pohode.
Horsi je ale, ze jsou to sama cisla, kombinace, jaka vyvojka na jaky film a ja se v tom uplne ztracim. V kinofilmu mam tedka Foma supria 200, takze na tom bych testoval.
Muzete mi poradit hlavne s tou chemii a nebo treba nejake uzitecne tipy do zacatku co se tyce procesu, zvetsovani a samotneho vyvolavani fotografii?
P.S.: Bohuzel jsem omezen rozpoctem, ale nechci to nejlevnejsi (rozumej nejhorsi) mam rad zlaty stred.
Velice dekuji.