..Cisár robí podľa mňa veľmi zaujímavé fotografie, no najviac ma asi zaujala táto veta:
V umení netreba vždy hľadať racionálny obsah, ani racionálne analyzovať fotografiu. Mala by pôsobiť a vyvolávať emócie, rovnako ako hudba. Obrazy a fotografie môžu mať racionálnu zložku obsahu, ale aj nemusia.
Podobne je na tom aj môj pohľad na abstraktné umenie, či už fotografie grafiku a podobne. Som rád že som sa s ním stretol, aj keď mi bolo smutno že po 25 rokoch v komore zahodil klasiku a kúpil si tikitál. Čo už.
Bartolomeja Cisára jsem neznal, díky za tip!

S těmi emocemi a (i)racionálním obsahem je to svatá pravda, na tom se asi všichni shodnem, ale problém je v tom, že každý vnímáme umění jinak a na vlnu abstrakce je naladěna menšina lidí. Nejde o to, že by to bylo dobře nebo špatně, ale je to fakt. Tady mám článek na toto téma:
http://www.kramsky.c...hledani_krasna/Pokud jde o ten přechod na tikitál, tak já s tím problém nemám. Taky jsem fotil klasicky, pak digitálně, zase klasicky a teď fotím zase digitálně. Pro mne je klasický fotoaparát omezující a s digitálem se cítím svobodnější, protože s menším úsilím dosáhnu svého cíle. Pro mne je důležitý výsledek a to, jak toho bylo dosaženo je podružné, i když každou vytrvalost je třeba ocenit. Ať každý fotí tím, co mu vyhovuje, nemělo by v tom být žádné násilí, ale jistota dosažení žádaného cíle. (Nejsme přeci mučedníci ani masochisté.

)