Přejít na obsah

Fotka

spinaci hodiny

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
13 odpovědí na toto téma

#1 el

el

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 55 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 7 červenec 2011 - 10:51:02

Tak mam za posledni dve noci svoje prvni temnokomornicke seance (zatim na opamusu IIa co jsem nasel na pude) a teda ta dnesni od deviti vecer do pul paty do rana byla fakt mazec :lol: ... a to jsem se soustredil jen na zvetseni jen jednoho okenka filmu nez jsem s tim byl spokojenej 8-O

...kazdopadne nemam hodiny a zatim merim jen starym mobilem se stopkama, tak bych se chtel zeptat na to, jak to vubec funguje - odrezava privod proudu do zvetsovaku? a jaky brat ci nebrat dle Vasich zkusenosti..

diky :)
  • 0

#2 otik

otik

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 301 příspěvků(y)
Reputace: 129

Publikováno 7 červenec 2011 - 10:56:49

Spínacích hodin je spousta druhů od mechanických až po tikitální, které prodává třeba fotoskoda. Z mechanických třeba Vipo Combi a jeho odnože ze Znaku Nová Skála tuším. Podívej se na Aukro, občas se tam něco objeví za málo peněz, nebo obhlédni nějaké fotobazary.
  • 0

#3 bavrav

bavrav

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 17 příspěvků(y)
Reputace: 2

Publikováno 7 červenec 2011 - 12:00:18

Příště do té černé díry bez spín. hodin ani nechoď, ušetři si čas a nervy, které tam určitě dostanou zabrat. Spín. hod. - to je základ. Viz odkaz výše. Držím ti palce a zdravím.
  • 0

#4 el

el

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 55 příspěvků(y)

Publikováno 7 červenec 2011 - 12:11:53

Příště do té černé díry bez spín. hodin ani nechoď, ušetři si čas a nervy, které tam určitě dostanou zabrat. Spín. hod. - to je základ. Viz odkaz výše. Držím ti palce a zdravím.

hm, ja uz tam spis nepolezu kdyz budou tropicky vedra jako tuhle noc... chladit vyvojku co 10 min poradne zdrzuje... 8-O kazdopadne jsem svitil 2 minuty a dalsich 5 minut nadrzoval oblohu tak tam se nejaka ta vterinka nepresnosti ztrati, udelal jsem nakonec 3 stejne zvetseniny za stejnych podminek a vypadaji k nerozeznani.. :)
  • 0

#5 Stříbrokaz

Stříbrokaz

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 663 příspěvků(y)
  • LocationModřany
Reputace: 285

Publikováno 7 červenec 2011 - 12:19:09

No, ono to bez hodin jde, ale počítat: "jednadvacet, dvaadvacet...." moc zábavné není :) (vím o čem mluvím, v dřevních dobách jsem to tak dělal). Taky se dá počítat tikání vteřinovky na ručičkovejch hodinách na zdi.
Ano, spínací (vlastně teda rozpínací 8-O )hodiny přeruší po nastaveném čase přívod proudu do zvětšováku. Je to pohodlnější a pokud si zvykneš na stupnici osvitových čísel, tak super ulehčení práce.
  • 0

#6 mickael

mickael

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 133 příspěvků(y)
Reputace: 25

Publikováno 7 červenec 2011 - 12:28:13

Trosku OT, ale jen k tomu chlazeni vyvojky...na to bych se vykaslal, kdyz bude teplota vyssi a porad stejna, tak to nevadi, ja napriklad delal v procesoru cernobily proces pri 30 stupnich a fungovalo to zcela normalne (samozrejme rychleji). Je jasny, ze bude vetsi vypar a bude to v komore vic smrdet, ale to bys musel chladit vsechno, to bych radeji vetral...
  • 0

#7 el

el

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 55 příspěvků(y)

Publikováno 7 červenec 2011 - 12:30:09

a je treba nejaky podstatny rozdil mezi temito typy?

http://elektro.aukro...1702022825.html

http://elektro.aukro...1704044161.html
  • 0

#8 mickael

mickael

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 133 příspěvků(y)
Reputace: 25

Publikováno 7 červenec 2011 - 12:36:26

Je, u tech prvnich muzes prepinat rozsah, tedy muzes presneji ladit v rozmezi sekund...a ty druhe koukam jsou nejake specialni dlouhoosvitove, patnact minut 8-O
Ja sam mam tyto a jsem s nima spokojeny, jdou najit i pod zahranicnima znackama :)
Zas OT, jestli musis svitit pet minut...hledal bych asi nekde problem, protoze bych na to nemel nervy :lol: Pri normalnim negativu, papiru a velikosti fotky (do 30x40) by ses pri pracovni clone mel pohybovat do 30s...
  • 0

#9 RHx

RHx

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 5 868 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 448

Publikováno 7 červenec 2011 - 12:55:23

a je treba nejaky podstatny rozdil mezi temito typy?

http://elektro.aukro...1702022825.html

http://elektro.aukro...1704044161.html

vipo combi vřele doporučuji - korektní součet s poštou tak do 270,- mám troje
taky má stupnici osvitových čísel, což je výborná pomůcka a taky tady máme pěknej článek
  • 0

#10 Stříbrokaz

Stříbrokaz

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 663 příspěvků(y)
  • LocationModřany
Reputace: 285

Publikováno 7 červenec 2011 - 14:26:56

Používám hodiny Vipo Combi a jsou OK, dost toho už vydržely, předemnou patřily fotokroužku.
  • 0

#11 spooky

spooky

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 074 příspěvků(y)
  • LocationTrenčín, Slovakia
Reputace: 18

Publikováno 7 červenec 2011 - 20:09:30

Vipo Kombi mám a sú super.
A nedokážem si predstaviť prácu v komore bez nich. Ako sa dá nypríklad vyhrývať bez hodín ? To by som musel máchať rukami nad fotkou, zároveň sledovať čas na hodinách a po uplanutí expozičnej doby rýchlo šmátrať po vypínači. Tak to asi nie. 8-O
  • 0

#12 spooky

spooky

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 074 příspěvků(y)
  • LocationTrenčín, Slovakia
Reputace: 18

Publikováno 7 červenec 2011 - 20:10:24

Teda ja používam tiež Vipo Combi a nie Kombi. 8-O
  • 0

#13 RHx

RHx

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 5 868 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 448

Publikováno 7 červenec 2011 - 21:56:39

Vipo Kombi mám a sú super.
A nedokážem si predstaviť prácu v komore bez nich. Ako sa dá nypríklad vyhrývať bez hodín ? To by som musel máchať rukami nad fotkou, zároveň sledovať čas na hodinách a po uplanutí expozičnej doby rýchlo šmátrať po vypínači. Tak to asi nie. :)

nu dá se třeba nášlapným spínačem a vteřinovkou v zorném poli
tak jsem nějak začínal v komoře než jsem si našel první hodiny
nášlapnou technologii jsem pak použil třeba při nějakým hokuspokusu
  • 0

#14 misokoren

misokoren

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 115 příspěvků(y)
  • LocationSvätý Jur

Publikováno 12 červenec 2011 - 15:01:32

ja miesto hodin používam od Kaisera Automatic Timer.....je to taka krabička, podobna hodinam, akurat to ma aj sondu, ktorou merám osvit. teda spustim na stále svietenie, do záberu strčím to mercie čidlo, ono mi to zmerá množstvo svetla (závislé od použitej clony a zväčšenia), toto čidlo mi ukáže aký čas tam mám použiť a ten potom nastavím....funguje úplne spoľahlivo, teda pokiaľ postupujem podľa návodu.....je to toto: http://cgi.ebay.de/K...e20d55#ht_3666w

akurát že ten moj stál 25€ aj s poštovným...treba to tu sledovať, sem tam sa tu niečo objaví aj lacnejšie
  • 0

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 0 návštěvníků, 0 anonymních