Zdar,
nejake moje skusenosti so zvitkami>
prva cesta -
Kodak Ektar = Vieden, Dubai, Australi, Australia, Singapur, Dubai, Vieden =
7 krat roentgen - bez poskodenia
druha cesta -
Kodak Ektar + Fuji Reala =
prva cesta + Vieden,Dubai,New Delhi, Kathmandu =
13 krat roentgen - bez poskodenia ( v Delhi a Kathmandu mi to zrentgenovali 2 krat, prirucna batozina presla raz, uniformovany typek zacal nieco zvatlat a preniesli to este raz na kontrolu. V Delhi, to bolo v roentgene asi 2 minuty lebo sa prirucna batozina nakopila) - vyvolane v Kathmandu
druha cesta + metro -
Kodak Ektar + Fuji Reala = Vieden, Dubai,New Delhi, Kathmandu,New Delhi metro =
8 krat roentgen - bez poskodenia vyvolane v New Delhi
+ 5 zvitkov
Ektaru preslo cez roentgen
16 krat - bez poskodenia, vyvolane na Slovensku
druha cesta Provia 400 X + Velvia 50 =
tj 16 krat roentgen- vyvolane v Brne - bez poskodenia
druha cesta Kodak Tri-X 400 exp na 1250 vymachany v Diafine - zatial to vyzera ok, ale este nemam vsetky hotove
ale pozor zaujimavost -
Foma 100 co som dal v ramci pokusu do batoziny co odovzadate pri check-in, exp ako 200 presla - Vieden,Dubai,New Delhi,Kathmandu a spat bez poskodenia

. nafotene a vyvolane na slovensku po navrate
bez poskodenia znamena ze tam nie su ziadne pasiky, vlnovky, sinusiody atd. Farebny/kontrastny posun zatial nedokazem presne urcit ale co mi to skenovali v New Delhi na kontrolu namatkovo tak to bolo v poriadku. Diaky su bez farebneho posunu.
Par postrehov
- filmy treba pri kontrole mat mimo batozek s fotakom, lebo telo + 4 objektivy su vasinou podozrive. Ja to davam frajerke a ta prechadza bleskovo, mne batoh vzdy dobre osvietia.
- Metro v New Delhi - vzdy pred vstupom musite prejst roentgenom, ja som nosil doklady,fotak,zvitky po vreckach a bez problemov, netreba to davat do ruksaku a do roentgenu
- v Dubai aj ked sa ide len na transfer tak vam to osvietia
- kupovat ten pytlik na ochranu filmov je blbost
- do tej navyssej budovy sveta v Dubai je tiez roentgen, ale ja som povedal ze tam odmietam dat filmy a podal som ich obsluhe ponad roentgen, len kukli a bolo to v poho
- ziadat na hociktorom letisku o rucnu kontrolu je strata casu a nervov. Jedine co sa mi podarilo si nechat zavolat sefa tych securitakov v Melbourne a ten mi doniesol certifikat ze to je Film Safe a musel som ist cez roentgen, dokonca aj cez ten 3D -
- rucna kontrola je pokial viem mozna len v USA, tam maju na to zakon
tieto zavery su len moj subjektivny nazor a okometricke meranie. ale uz nemam takeho boja o filmy