canon A1 a FD 1,8/50mm do začátku..??
Publikováno 24 listopad 2011 - 18:04:39
měl bych asi dosti klasickou otázku ohledně výběru aparátu do začátku, pač
už dlouho přemýšlím o klasické fotografii a v posledním měsíci to už vygradovalo do pozitivního rozhodnutí. Vlastním starou D100 od nikonu, ale přeci jen bych chtěl zkusit kinofilm, mimoto D100 je obří. Chtěl bych nějaký menší aparát, umožňující denní nošení s možností automatiky, která se však dá vypnout, nejlépe s interním bleskem. Ten sice A1 nemá, ale z nějakého důvodu mě tenhle foťák dosti nadchnul, takže zatím je můj favorit. Každopádně nemám v plánu se zaměřovat na krajinky, spíše okrajově, ale na denní situace. Pokud by někdo měl nějakej tip, budu rád.
Díky a zatim čau, Michal
Jirinol
Publikováno 24 listopad 2011 - 18:09:19
Zdravím všechny nadšence,
měl bych asi dosti klasickou otázku ohledně výběru aparátu do začátku, pač
už dlouho přemýšlím o klasické fotografii a v posledním měsíci to už vygradovalo do pozitivního rozhodnutí. Vlastním starou D100 od nikonu, ale přeci jen bych chtěl zkusit kinofilm, mimoto D100 je obří. Chtěl bych nějaký menší aparát, umožňující denní nošení s možností automatiky, která se však dá vypnout, nejlépe s interním bleskem. Ten sice A1 nemá, ale z nějakého důvodu mě tenhle foťák dosti nadchnul, takže zatím je můj favorit. Každopádně nemám v plánu se zaměřovat na krajinky, spíše okrajově, ale na denní situace. Pokud by někdo měl nějakej tip, budu rád.
Díky a zatim čau, Michal
podle mého názoru kupovat jiný systém je vyhazováním peněz... pokud k D100 máš slušnou optiku, na těle napři Nikon FA ji můžeš bez ztráty kytičky využít.
(pokud tedy nejsi čudlíkář s G.A.S. v pokročilém stadiu)

p.s. na interní blesk se vyplkni, nejlepší blesk je žádnej blesk, ISO 3200 film a přirozené světlo je to, o co jde....
Publikováno 24 listopad 2011 - 18:53:16
z těch FD canonů si jeden člověk co jsem mu prodával T90 moc pochvaloval jeden co pomocí šipek v hledáčku ukazuje kdy je zaostříno ale nevím jestli je to tento model nebo AV-1 nebo jaký vlastně. jestli ho budeš kupovat určitě jím projeď jeden film na přímém světle a vyzkoušej jestli do něj nefouká a nejsou potřeba vyměnit sametky (případně také ještě před tím prohlédni jejich opotřebení).
já jsem nýmand, na reportáž asi potřebuju AF (a motor

Publikováno 24 listopad 2011 - 19:02:59
z těch FD canonů si jeden člověk co jsem mu prodával T90 moc pochvaloval jeden co pomocí šipek v hledáčku ukazuje kdy je zaostříno ale nevím jestli je to tento model nebo AV-1 nebo jaký vlastně. jestli ho budeš kupovat určitě jím projeď jeden film na přímém světle a vyzkoušej jestli do něj nefouká a nejsou potřeba vyměnit sametky (případně také ještě před tím prohlédni jejich opotřebení).
to je AL-1..... neni moc rozšířená a taky za moc nestojí

z FDček nejlepší poměr cena-výkon-spolehlivost má AE-1 a AE-1P
Publikováno 24 listopad 2011 - 19:26:43
Jediné co mi opravdu hodně schází je možnost ovlivnit expozici v A režimu. Nějaké točítko +-2EV a taky nemá náhled hloubky ostrosti. Ale pořídil jsem ji v podstatě za cenu objektivů a s plným příslušenstvím, takže jsem spokojen.
Navíc nesmím pominout wow efekt, když sundáte objektiv a ukažete lidem zrcadlo.
http://en.wikipedia....wiki/Canon_AL-1
Publikováno 24 listopad 2011 - 20:48:05
Publikováno 24 listopad 2011 - 21:05:05
to musela být nějaká vada v tom kolečku.... já už o tom taky četl ale na svém sem to zkoušel všemožně a prostě iso se ani nehloNo já si ještě vzpomněl na jednu věc u AE-1 která mě dováděla k šílenství a to bylo, že jsem vždy při natažení závěrky měnil i ISO a tím rozhodil měření expozimetru. Ono to kolečko mělo dvojí fci a asi to nebylo jen vada mého stroje, protože u Programu už je to na kolečku vlevo... Do AE-1 už bych tedy nešel...

Publikováno 25 listopad 2011 - 20:01:38
Publikováno 25 listopad 2011 - 23:55:13
Publikováno 4 prosinec 2011 - 23:37:36
Publikováno 31 leden 2012 - 13:01:33
psitlapa10, on 25 Nov 2011 - 19:01, said:
Dík za reakce..K tý D100 mám objektivy pouze dva, pro tyto účely by byl využitelnej jen nikkor 18-70. Každopádně kdyby měl někdo tip na levnějšího nikona s podobnou charakteristikou jako a1 ( kterou jsem viděl s objektivem kolem 2 tis), byl bych rád. Každopádně myslím že A1 by snad měla být o trochu lepší než zmiňovaná AL1.
Nevím jestli tu ještě jsi, ale měl bych volnou Nikon F65. Možná i s objektivem 28-80/3.3-5.6.
Publikováno 8 únor 2012 - 18:31:23

Publikováno 21 únor 2012 - 14:51:25
Jestli mohu doporučit tak bych být Tebou zůstal u Nikon mountu (už to tu někdo psal), budeš mít vyměnitelnost objektivů a třeba takovej Nikkor 50/1.4 AIS nebo jak se to píše je opravdu bomba.
Publikováno 21 únor 2012 - 15:36:37
co som ale mal v rukach kamaratov a-1 tak to je ina kava, aj ked nad ovladanim som len krutil hlavou...
Publikováno 21 únor 2012 - 16:07:56

Na jednom kolecku nastavis iso a kompenzaci expo a na druhym prepinas priority casu, clony a P rezim. Volbu hodnot provadis koleckem na predni strane, jednou packou pak aparat vypnes, zapnes nebo nastavis dva rezimy samospouste. Pod tim je packa na multiexpozici. Vepredu pak tlacitka pro zobrazeni exp.hodnot a jejich blokovani...
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 členů, 1 návštěvníků, 0 anonymních