ze všeho nejdřív bych chtěl říci, že jsem totální lajk názvosloví, tak se omlouvám, kdyby moje vysvětlování někomu rvalo mysl...
našel jsem doma Prakticu super TL a jelikož, mě nikdy fotit digitálně nebavilo a já si říkal, po maturitě si to splním, tak jsem se vydal na zkušební cestu. Fotoaparát ležel, nevím jak dlouho, v pouzdře někde hluboko ve skříni. První co jsem provedl, bylo vyčištění povrchu čoček objektivu Sprejem od hamy, kterej máme jako příslušenstvní v kameře. Při testování jsem fotil na prošlý kinofil Fujifilm SUPERIA 200 (36 snímků), během zkoušení jsem zjistil, že časy 1,2,4 nefungují - nevrátí se nazpět plátýnko, B funguje a ostatní časy taktéž (plátýnko po přepnutí do fungujících časů, nebo po natažení) naskočí nazpět. Vzal jsem objektiv základní Carl Zeiss jena tessar 2,8/50 společně se zeleným, malým filtrem (vím, že se používá pro čb foto
Podíváte se prosím na fotky a udělíte mi kritiku? Klidně kritizujte, ale prosím konstruktivně - co, jak proč...
Děkuji vám všem, kteří se ozvou.
Přikládám scan filmu.
http://divnyamater.r...ka_fotoaparatu/
Jo a ještě, články na paladixu jsem procházel, ale k tomu, že si mám nastavení clony a času zapisovat jsem se dostal až po nafocení druhého prošlého filmu, který přidám v dohledné době (max 16 dní).
V úterý frčím na Slovensko, tak nafotím i něco černobílého s tím, že si to budu vyvolávát sám, tedy aspoň to zkusím
Ještě jednou děkuji a přeji hezký den bez poruch