Přejít na obsah


Fotka

Kiev 4


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
69 odpovědí na toto téma

#1 jenda1250

jenda1250

    Hrabě kydoň

  • Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)
Reputace: 392

Publikováno 12 únor 2012 - 00:52:08

Docela mě překvapuje že jsem nenašel téma zabývající se přímo Kievem 4.

Problém se závěrkou:

Při postupném stlačování spouště se uvolní nejdřív spodní roletka a takřka vlastní vahou popojede do různých míst - někdy jenom pár mm, jindy přes půl záběru. Po domáčknutí spouště spadne dolů jak má a je v adekvátním odstupu následovaná druhou roletkou. Když stisknu spoušť na doraz přímo tak se zdá, že vše je vpořádku. Nemůžu přijít na to, čím by to mohlo být. Nějak se mi nezdálo že by na to měla vliv nastavená frikce, mohlo by to bejt špatnou dýlkou mašlí nebo jejich příliš malým třením/odporem? To by ale snad měla řešit ta frikce, nebo ne? Když to přitáhnu, tak mám pocit, že akorát víc mlátí, když povolím, tak po expozici už nespolehlivě zapadnou roletky do sebe, a celkově se to nezdá úplně OK. Nové mašle jsou nepopiratelně jemnější a mám takový pocit, že jsem měl při instalaci větší délkový úbytek než jsem očekával.

http://www3.telus.ne...%20repairs.html

http://www.rangefind...hp/t-55221.html
  • 0

#2 hidejoshi

hidejoshi

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 736 příspěvků(y)
  • Location49°49'35.080"N, 12°36'21.379"E
Reputace: 428

Publikováno 12 únor 2012 - 08:31:28

V případě že by měl někdo zájem, mám zde Kiev 4 ve stavu 8D, který jsem obdržel v sběrných surovostech. Vypadá poměrně čistý, ale neběhá a kromě polepů asi ani nic nechybí. Vyměním ho za jeden svitek Foma 100, nebo za opěvnou baladu na Plastimatku.
  • 0

#3 jenda1250

jenda1250

    Hrabě kydoň

  • Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)
Reputace: 392

Publikováno 12 únor 2012 - 11:16:24

Přemejšlel jsem o tom větší část noci a něco mě napadlo.

Háček (je vidět nahoře nad roletkou od strany filmu), který drží v natažené poloze spodní roletku je jenom pojistka bez vazby na závěrku jako takovou? Pokud jo tak by se skutečně měla při stisku spouště nejdřív vyháknout dolní lamela, zůstat viset na závěrkovém mechanismu (stužky) a domáčknutím spouště se pak spustí celej kolotoč. Vychází mi z toho že jsou příliš hladký a spodní lamela se na nich neudrží. Humpoláckým řešením by mohlo být přiohnout očka kudy stužky procházejí, ale než začnu něco likvidovat metodou pokus/omyl tak bych rád vyzkoušel i jiné varianty.

Zkouýšel jsem taky exponovat v různým polohách přístroje a když ho dám vzhůru nohama tak se ten jev projevuje v menší míře - vlastní váha roletky už překoná třecí odpor, z principu je to trochu napružený. Jo a tyky mi nějak zlobí hodinovej strojek u Bčka - občas nechce zavřít.

Ten kousek na náhradní díly by nebyl špatnej, přinejmenším šroubků není nikdy dost (na kievu nejsou snad dva stejný, s nadsázkou, samozřejmě). Jenom to mám trochu z ruky.
  • 0

#4 hidejoshi

hidejoshi

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 736 příspěvků(y)
  • Location49°49'35.080"N, 12°36'21.379"E
Reputace: 428

Publikováno 12 únor 2012 - 12:44:08

Zkusím jestli by to prošlo v bublací obálce. Písni mi do SZ adresu.
  • 0

#5 dubraro

dubraro

    Tlampač (grafoman)

  • Předplatitel
  • 2 431 příspěvků(y)
  • LocationHavířov
Reputace: 273

Publikováno 12 únor 2012 - 16:12:00

Háček (je vidět nahoře nad roletkou od strany filmu), který drží v natažené poloze spodní roletku je jenom pojistka bez vazby na závěrku jako takovou? Pokud jo tak by se skutečně měla při stisku spouště nejdřív vyháknout dolní lamela, zůstat viset na závěrkovém mechanismu (stužky) a domáčknutím spouště se pak spustí celej kolotoč.

Ano, háček je dodatečně přidaný. Contax I ho neměl. Přidávali ho právě proto, co popisuješ - spodní roletka se samovolně uvolňovala.
  • 0

#6 hidejoshi

hidejoshi

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 736 příspěvků(y)
  • Location49°49'35.080"N, 12°36'21.379"E
Reputace: 428

Publikováno 12 červenec 2012 - 18:22:24

Dnes mi přišel funkční (Cvaká) s měřením... Ještě uvidíme jak dopadne testovací film. :mrgreen:
  • 1

#7 hidejoshi

hidejoshi

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 736 příspěvků(y)
  • Location49°49'35.080"N, 12°36'21.379"E
Reputace: 428

Publikováno 16 červenec 2012 - 17:02:45

Film dopadl výborně. Krytka objektivu s koženým potahem hotová. Závěs na přes rameno hotový, tak už jen vyrazit střílet pouliční obrázky.
  • 0

#8 RHx

RHx

    Hrabě kydoň

  • Předplatitel
  • 5 015 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 241

Publikováno 16 červenec 2012 - 20:51:18

kiev 4 si mě původně nezískal, nicméně později se stal jedním z "nejlepších aparátů ohledně dojmu co z něj mám - obecně i při práci"
pohotový, hledáček nakonec není tak špatný - zvláště za dne
no a některý cizí lidi tě na ulici zdraví a přejou světlo - sami od sebe
asi ho opráším!
aneb cesta kupředu směrem ke starším strojům poctivé konstrukce
viz bazárek
  • 1

#9 hidejoshi

hidejoshi

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 736 příspěvků(y)
  • Location49°49'35.080"N, 12°36'21.379"E
Reputace: 428

Publikováno 17 červenec 2012 - 07:02:34

Když se mi to dostalo do ruky poprvé, měl jsem pocit, že na to tělo kolem dálkoměru nikdy nemůžu nalámat prsty a voilá. Jde jen o zvyk. Jen škoda, že zatím moc neměří. Nereaguje na GOST kolečko.
  • 0

#10 hidejoshi

hidejoshi

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 736 příspěvků(y)
  • Location49°49'35.080"N, 12°36'21.379"E
Reputace: 428

Publikováno 18 červenec 2012 - 08:49:07

Všimli jste si jak mazaným způsobem ukryl výrobce jogurtového nápoje Aktivia do lahve sluneční clonu pro Jupiter 8?
  • 1

#11 martinmat

martinmat

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 63 příspěvků(y)
  • LocationOstrava
Reputace: 2

Publikováno 18 červenec 2012 - 21:36:50

Všimli jste si jak mazaným způsobem ukryl výrobce jogurtového nápoje Aktivia do lahve sluneční clonu pro Jupiter 8?

Ukaž.
  • 0

#12 hidejoshi

hidejoshi

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 736 příspěvků(y)
  • Location49°49'35.080"N, 12°36'21.379"E
Reputace: 428

Publikováno 19 červenec 2012 - 12:49:38

Hm ehm..
  • 0

#13 hidejoshi

hidejoshi

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 736 příspěvků(y)
  • Location49°49'35.080"N, 12°36'21.379"E
Reputace: 428

Publikováno 19 červenec 2012 - 12:49:43

koukniPřiložený soubor  IMG_9817.jpg   96,32K   200 Počet stažení
  • 2

#14 hidejoshi

hidejoshi

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 736 příspěvků(y)
  • Location49°49'35.080"N, 12°36'21.379"E
Reputace: 428

Publikováno 20 červenec 2012 - 17:40:18

Když se mi to dostalo do ruky poprvé, měl jsem pocit, že na to tělo kolem dálkoměru nikdy nemůžu nalámat prsty a voilá. Jde jen o zvyk. Jen škoda, že zatím moc neměří. Nereaguje na GOST kolečko.

Omlouvám se za matoucí postřeh, kolečko s citlivostí nemá vazbu na rafičku expozimetru
  • 0

#15 hidejoshi

hidejoshi

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 736 příspěvků(y)
  • Location49°49'35.080"N, 12°36'21.379"E
Reputace: 428

Publikováno 24 srpen 2012 - 14:53:42

Čest, řešíl jste někdo odprýsknutou barvu na bocích zadního členu na objektivu Jupiter 12? Mám pocit že mi to v protisvětle trochu prasátkuje, ale nerad bych něco posouložil.
  • 0

#16 tonda70

tonda70

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 15 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 1 listopad 2012 - 19:02:03

Ahoj přátelé, mám dotaz na Kiev 4..
Pořídil jsem si jeden takový krásný kousek a potřebuju zjistit jak je to s pořadím natahování spouště.
Má se napřed nastavit čas a pak přetáhnout nebo naopak?
Někde jsem četl že to má pravidla jinak se to pokazí.

Díky

Martin
  • 0

#17 kraken

kraken

    Admin pro věci politické, teologické a sociální

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 911 příspěvků(y)
  • LocationOstrata
Reputace: 173

Publikováno 1 listopad 2012 - 19:14:41

Nevím jestli je to tak správně, ale já to s Kievem dělal tak, že jsem první nastavil čas a pak natáhl závěrku. Fotografoval sem s ním tak 3 měsíce a fungoval jak má bez toho aby se něco pokazilo. No, nevím, zdali ti to takto pomůž.e
  • 0

#18 jenda1250

jenda1250

    Hrabě kydoň

  • Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)
Reputace: 392

Publikováno 1 listopad 2012 - 19:15:34

stačí se ptát jenom jednou, ne 4x :).

asi by bylo lepší nastavit čas a potom natáhnout. Jde to ale i obráceně a zatím jsem v tomto směru nezaznamenal poškození, ale možná temrve přijde ;-).
  • 0

#19 kid

kid

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 334 příspěvků(y)
Reputace: 41

Publikováno 1 listopad 2012 - 19:32:15

1. Shutter cocking;
2. Selection of shutter speed;
3. Selection of aperture;
4. Focusing;
5. Composing;
6. Release of shutter.

Citováno z anglického manuálu - k najítí na butkus.org

Nátáhnout, pak měnit rychlost závěrky. Kiev asi není tak choulostivý ale zorkie jsem si takhle z boje vyřadil hned dvakrát.
  • 0

#20 tonda70

tonda70

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 15 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 1 listopad 2012 - 19:41:12

tAK DÍKY, asi sem se ptal 4x omylem:-) nevěděl jsem kam to napsat
  • 0

#21 jenda1250

jenda1250

    Hrabě kydoň

  • Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)
Reputace: 392

Publikováno 1 listopad 2012 - 19:45:18

kid: no vidíš, tak jsem zase o kus chytřejší :)
  • 0

#22 kraken

kraken

    Admin pro věci politické, teologické a sociální

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 911 příspěvků(y)
  • LocationOstrata
Reputace: 173

Publikováno 2 listopad 2012 - 01:16:14

Cha, cha, tak sem s tím Kievem fotografoval celou dobu blbě. Ale povím Vám, stejně z něj lezly hezké fotečky, rád na něj nekdy vzpomenu. Měl sem ten bez expozimetru, expozici jsem pouze odhadoval a byl co super adrenalin. revolverový hledáče, pevná pětatřicítka, na srandy kopec.
  • 0

#23 tonda70

tonda70

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 15 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 2 listopad 2012 - 08:49:27

No pánové, dyž už jsme u toho - přijde mi logičtější napřed nastavit čas a pak to natáhnout:-) bo dyž se to dělá obráceně - jako že se čas nastavuje až po natažení, tak to jde nějak ztuha. A co teprve když tam máte 125 skoro porád jako já a pak nenastavujete nic?:-)
  • -1

#24 kid

kid

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 334 příspěvků(y)
Reputace: 41

Publikováno 2 listopad 2012 - 11:14:59

Buďte rádi, že jste rádi. ;-)

U zorkie má nedodržení postupu fatální následky - přehodíte si časy, takže nesedí proti hodnotám na kolečku.

Pro jistotu jsem se koukl i do ruského manuálu i tam to je takhle napsané. Samozřejmě tím myslím do manuálu ke Kievu.

Odpor po natažení tam je, protože přestavuješ mechaniku časování, to je cítit hlavně u dlouhých časů.
  • 0

#25 sokolvideo

sokolvideo

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 603 příspěvků(y)
  • LocationPrešov
Reputace: 79

Publikováno 2 listopad 2012 - 13:15:58

Nemám síce skúsenosť priamo s Kievom, ale len zo Zenitmi a Fedmi 2-5, všade sa najprv musí natiahnuť závierka a až potom nastavovať čas. V opačnom prípade hrozí poškodenie závierky alebo minimálne "pomiešanie" časov.
  • 0

#26 ploci

ploci

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 805 příspěvků(y)
  • LocationValachy!
Reputace: 128

Publikováno 2 listopad 2012 - 13:22:12

Zenit, fed a zorkij, to je vše jedna závěrka(neřešme detaily). Kijev úplně jiná. Dokud jsem ho měl, tak jsem rovněž dodržoval postup natáhni - nastav čas, ale i při nedodržení se nědělo nic.
  • 0

#27 ploci

ploci

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 805 příspěvků(y)
  • LocationValachy!
Reputace: 128

Publikováno 2 listopad 2012 - 13:22:31

Chybí tu Notorius.
  • 0

#28 kid

kid

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 334 příspěvků(y)
Reputace: 41

Publikováno 2 listopad 2012 - 13:59:26

Doporučení výrobce je jednoznačné, ostatní je na osobních preferencích jednotlivce :-P

Kiev bude opravdu mít podstatně blbovzdornější konstrukci časovače než zmíněné Zorkie a Fedy.
  • 0

#29 resolut

resolut

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 721 příspěvků(y)
Reputace: 262

Publikováno 22 listopad 2012 - 18:40:28

Dostal jsem funkční Kiev 4 a rád by jsem se optal, zda se nabíjí nějakou speciální kazetkou na kinofilm? V návodu nějaké jsou ale v kameře ne, jen jedna špulka.. Dík
  • 0

#30 hidejoshi

hidejoshi

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 736 příspěvků(y)
  • Location49°49'35.080"N, 12°36'21.379"E
Reputace: 428

Publikováno 22 listopad 2012 - 18:50:44

Normálně dáš film do foťáku, do té druhé kazetky zamotáš konec, zamkneš a fotíš. Zkontroluj si jestli se ti otáčí převíjedlo, což potvrzuje že ti z té navíjecí cívky nevyklouzl konec...
  • 0

#31 resolut

resolut

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 721 příspěvků(y)
Reputace: 262

Publikováno 22 listopad 2012 - 18:53:25

Normálně dáš film do foťáku, do té druhé kazetky zamotáš konec, zamkneš a fotíš. Zkontroluj si jestli se ti otáčí převíjedlo, což potvrzuje že ti z té navíjecí cívky nevyklouzl konec...

Zkusím, dík.. Myslel jsem, že je třeba převíjet do jiné kazetky :oops:
  • 0

#32 hidejoshi

hidejoshi

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 736 příspěvků(y)
  • Location49°49'35.080"N, 12°36'21.379"E
Reputace: 428

Publikováno 22 listopad 2012 - 18:53:30

Kiev Survival Site
Základní stránka pro milovníky.
  • 1

#33 maco

maco

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 17 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 24 březen 2013 - 15:02:34

koukniPřiložený soubor  IMG_9817.jpg   96,32K   200 Počet stažení

čao chcem sa spytat že s čoho si spravil tu slnečnu clonu. Mne sa tiež jeden dostal do ruk,všetko funguje ako ma a chcem dat don film a vyskúšat čo to dokaže.Dakujem
  • 0

#34 hidejoshi

hidejoshi

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 736 příspěvků(y)
  • Location49°49'35.080"N, 12°36'21.379"E
Reputace: 428

Publikováno 25 březen 2013 - 08:30:22

Tak ta je z flašky od aktivie..
  • 0

#35 maco

maco

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 17 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 25 březen 2013 - 17:40:55

Tak ta je z flašky od aktivie..

Tak vdaka začnem na to pracovat :-P
  • 0

#36 maco

maco

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 17 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 12 červenec 2014 - 16:36:24

Zdar . Nechcem zakladať novú tému tak to davam sem.Asi mi zomrel KIev 4M .Naťahujem závierku a pred koncom mi spadne naspäť. Proste nejde natiahnuť. Otázka . Oplati sa to dať opravovať  alebo je poňom ?Dakujem


  • 0

#37 Motorbiker

Motorbiker

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 777 příspěvků(y)
  • LocationZa Hadrianovým valem, pod palmami v Kaledonii
Reputace: 151

Publikováno 12 červenec 2014 - 16:42:18

Zdar . Nechcem zakladať novú tému tak to davam sem.Asi mi zomrel KIev 4M .Naťahujem závierku a pred koncom mi spadne naspäť. Proste nejde natiahnuť. Otázka . Oplati sa to dať opravovať  alebo je poňom ?Dakujem

Neber to jako radu, ale když mi to dělala praktica, stačila universální metoda - praštil jsem do toho zespodu a začala fungovat správně.


  • 0

#38 dubraro

dubraro

    Tlampač (grafoman)

  • Předplatitel
  • 2 431 příspěvků(y)
  • LocationHavířov
Reputace: 273

Publikováno 12 červenec 2014 - 20:41:51

Zdar . Nechcem zakladať novú tému tak to davam sem.Asi mi zomrel KIev 4M .Naťahujem závierku a pred koncom mi spadne naspäť. Proste nejde natiahnuť. Otázka . Oplati sa to dať opravovať  alebo je poňom ?Dakujem

Běžná závada, obvykle lze opravit. Někdy stačí jen napružit jazýček, který drží závěrku nahoře.


  • 0

#39 Slavek69

Slavek69

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 82 příspěvků(y)
Reputace: 8

Publikováno 14 červenec 2014 - 21:36:32

U Kieva mne zlobí hledáček. Neostří správně. Je to opravitelné seřízením?


  • 0

#40 dubraro

dubraro

    Tlampač (grafoman)

  • Předplatitel
  • 2 431 příspěvků(y)
  • LocationHavířov
Reputace: 273

Publikováno 15 červenec 2014 - 07:52:46

Je. Ale je to docela opruz. Dálkoměr u Kieva/Contaxe je (jako všechno ostatní) originálně konstruovaný a technicky komplikovaný.


  • 1

#41 maco

maco

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 17 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 15 červenec 2014 - 16:31:02

Zatiaľ dik idem to vyskúšať .


  • 0

#42 HonzaP9

HonzaP9

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 58 příspěvků(y)
  • LocationPraha Čakovice
Reputace: 21

Publikováno 17 červenec 2014 - 11:39:25

Je. Ale je to docela opruz. Dálkoměr u Kieva/Contaxe je (jako všechno ostatní) originálně konstruovaný a technicky komplikovaný.

Pro forma ještě nutno dodat, že to taky může být problém objektivu, z příspěvku není jasné, jestli to dřív bylo ok a až teď zaostření nesouhlasí, nebo jestli sis třeba pořídil "nový" objektiv a zaostření nesedí pouze s ním. Můj Helios 103 takhle na 3m vzdálenosti ostří asi o půl metru blbě (a ještě jsem neměl čas a chuť to spravit, tak ho nepoužívám...), zatímco ostatní objektivy ostří celkem přesně.


  • 0

#43 Slavek69

Slavek69

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 82 příspěvků(y)
Reputace: 8

Publikováno 17 červenec 2014 - 22:03:28

Mám od začátku, co Kieva vlastním, právě ten Helios 103. Vůbec mne nenapadlo, že to může být tím objektivem. Jiné objektivy nemám. Ten Helios je dost slušný a Industar neznám.


  • 0

#44 HonzaP9

HonzaP9

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 58 příspěvků(y)
  • LocationPraha Čakovice
Reputace: 21

Publikováno 21 červenec 2014 - 09:40:17

No jestli ten objektiv máš od začátku a dosud to bylo ok, tak to bude problém dálkoměru.


  • 0

#45 hidejoshi

hidejoshi

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 736 příspěvků(y)
  • Location49°49'35.080"N, 12°36'21.379"E
Reputace: 428

Publikováno 14 prosinec 2014 - 16:23:15

Kupoval jste někdo ty stuhy k závěrce? Značka atd...


  • 0

#46 hidejoshi

hidejoshi

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 736 příspěvků(y)
  • Location49°49'35.080"N, 12°36'21.379"E
Reputace: 428

Publikováno 14 prosinec 2014 - 16:24:37

Kupoval jste někdo ty stuhy k závěrce? Značka atd...


  • 0

#47 HonzaP9

HonzaP9

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 58 příspěvků(y)
  • LocationPraha Čakovice
Reputace: 21

Publikováno 17 prosinec 2014 - 13:38:33

Kupoval jste někdo ty stuhy k závěrce? Značka atd...

 

No já už se nějakou dobu rozhoupávám jestli na opravu záložního aparátu koupit tyhle http://www.okvintage...m/kievparts.php, ale zatím jsem to nezrealizoval... Čili osobní doporučení nemám.


  • 0

#48 HonzaP9

HonzaP9

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 58 příspěvků(y)
  • LocationPraha Čakovice
Reputace: 21

Publikováno 14 leden 2015 - 18:43:21

 

Kupoval jste někdo ty stuhy k závěrce? Značka atd...

 

No já už se nějakou dobu rozhoupávám jestli na opravu záložního aparátu koupit tyhle http://www.okvintage...m/kievparts.php, ale zatím jsem to nezrealizoval... Čili osobní doporučení nemám.

 

 

Tak nakonec vzhledem k tomu, že ze čtyř mých Kievů jsou tři starší verze IIa (tedy v podstatě Contax made in USSR) a ta potřebuje tenčí tkanice, tak jsem objednal tyto: http://aki-asahi.com...ter-curtain.php. Do čtyřky bych ale radši objednal tu origoš od Arsenalu z předcházejícího odkazu. Při mém tempu práce můžete očekávat nějaké hodnocení cca za půl roku :-)

 

Mimochodem, nemá někdo doma nějaký totální vrak Kieva? Potřebuju tu pružinku, která aretuje 50mm objektivy v bajonetu (chromovaná na dva šroubky) a pak ještě jeden šroubeček zevnitř :-) Ideálně dvojku nebo trojku, ale myslím, že tyhle konkrétní součástky byly stejné i v pozdějších verzích.


  • 0

#49 jenda1250

jenda1250

    Hrabě kydoň

  • Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)
Reputace: 392

Publikováno 14 leden 2015 - 19:31:50

tahle mašle (aki-asahi) je sice pěkná, ale pro Kiev 4 moc jemná/tenká nebo mi nějaká souvislost při pokusu o výměnu unikla. Už si nevybavuju v čem přesně byla chyba, ale myslím že něco jako malý tření či co. Mám pocit že mi padala druhá roleta. 4ka má háček aby se tomu zabránilo, ale stejně to chodilo blbě. Vrak Kieva 4 sice mám, ale ta zarážka objektivu tam chybí taky :-/

 

Stačí si je položit vedle sebe (origo/nová) a rozdíl je hned vidět/cítit.


  • 0

#50 HonzaP9

HonzaP9

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 58 příspěvků(y)
  • LocationPraha Čakovice
Reputace: 21

Publikováno 15 leden 2015 - 12:59:35

tahle mašle (aki-asahi) je sice pěkná, ale pro Kiev 4 moc jemná/tenká nebo mi nějaká souvislost při pokusu o výměnu unikla...

 

No to je přesně to co píšu. Pro čtyřku musí být silnější (Arsenal), naproti tomu původní Contax a potom Kiev II/III potřebují tenčí, proto jsem objednal tu tenkou... Háček proti padání spodní rolety není novinka čtyřky, vymysleli to už pánové od Zeisse pro Contax II/III a je to jen pojistka, aby roletka nesjela třeba při nárazu. Vlastní funkce závěrky je závislá na tom zmiňovaném tření.


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 0 návštěvníků, 0 anonymních