Přejít na obsah


Fotka
* * * * * 1 Hlasů

stavba BT modulu pro ovládání zvětšováku.


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
93 odpovědí na toto téma

#51 Koumak

Koumak

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 56 příspěvků(y)
  • Location49°57'37.663"N, 14°28'50.075"E
Reputace: 8

Publikováno 10 únor 2014 - 21:06:09

Přináším svou do mlýna. Jelikož jsem nechtěl SSR a stačily mně obyčejná relátka, tak mám již BT hodiny doma. Rád bych se podělil o zástavbu do krabičky. Musím říct, že mě překvapilo pár věcí. Hlavním problémem byla tuhost napájecích kabelů použitých prodlužovaček. Další věcí bylo přidělání jednotlivých komponent ke krabičce. Ani jedna část není připravena na nějaké šroubování či přilepení, musíte si nají svou verzi. Já použil stahovací pásky a samolepící instalační očka. Krabičku jsem zvolil velmi pevnou a budu muset vrtat odvětrávací otvory kvůli chlazení. Doufám, že Vám to pomůže zastavět BT zvětšovací moduly lépe a šikovněji, mně se to povedlo tak bych řekl napůl. Celý je to pevné, těžké, a kabely jsou neohebné. Ale mohu si na hodiny stoupnout a nic se jim nestane, budou položené na zemi a nebudou mi vadit na stole kde zvětšuju.


  • 0

#52 Koumak

Koumak

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 56 příspěvků(y)
  • Location49°57'37.663"N, 14°28'50.075"E
Reputace: 8

Publikováno 10 únor 2014 - 21:07:43

Tak ještě jednou kvůli mé neschopnosti vložit obrázek normálně vkládám ještě jednou. Ach jo, každý fórum to má snad jinak...

tk_fotohodiny_01.jpg


  • 1

#53 Koumak

Koumak

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 56 příspěvků(y)
  • Location49°57'37.663"N, 14°28'50.075"E
Reputace: 8

Publikováno 10 únor 2014 - 23:10:30

A pro větší detail ještě jeden obrázek.

tk_fotohodiny_02.jpg


  • 0

#54 Koumak

Koumak

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 56 příspěvků(y)
  • Location49°57'37.663"N, 14°28'50.075"E
Reputace: 8

Publikováno 17 únor 2014 - 13:56:03

Další poznatky z provozování BT hodin:

- cvakání mých relátek je pod stolem, kam jsem hodiny umístil (chtěl jsem mít na stole co nejvíce místa) zcela zanedbatelné (možná za to může i pevnější krabička)

 

- hodiny fungujou naprosto bezchybně, nepřišel jsem na zatím na žádné problémy

 

- problém je ale ovládací telefon, HTC One V má podsvícení navigačních tlačítek, které je v temné komoře výrazné

  ==> zde doporučuju zmáčknout a držet power button a počkat až se tyto podsvícená tlačítka rozblikají a tehdy hlavní vypínač pustit, podsvícení tlačítek se vypne a přestane osvěcovat vaše papíry

 

- dalším problémem je vysoká svítivost displeje telefonu, tady jsem zatím nepřišel na způsob jak toto zmenšit. Je možné snížit jas displeje, ale to není pomocí, jde totiž o podsvícení displeje, které bych potřeboval výrazně zmenšit

  ==> tady bych poprosil nějaké kolegy temnokomorníky o pomoc a za případné rady předem děkuji

 

A ještě jednou bych chtěl veřejně poděkovat uživateli Euter za dodání tak smysluplné věci jakým toto ovládání zvětšováku a bezpečného světla bezesporu je.


  • 0

#55 Euter

Euter

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 255 příspěvků(y)
  • LocationBrno
Reputace: 43

Publikováno 17 únor 2014 - 20:20:54

Další poznatky z provozování BT hodin:

- cvakání mých relátek je pod stolem, kam jsem hodiny umístil (chtěl jsem mít na stole co nejvíce místa) zcela zanedbatelné (možná za to může i pevnější krabička)

 

- hodiny fungujou naprosto bezchybně, nepřišel jsem na zatím na žádné problémy

 

- problém je ale ovládací telefon, HTC One V má podsvícení navigačních tlačítek, které je v temné komoře výrazné

  ==> zde doporučuju zmáčknout a držet power button a počkat až se tyto podsvícená tlačítka rozblikají a tehdy hlavní vypínač pustit, podsvícení tlačítek se vypne a přestane osvěcovat vaše papíry

 

- dalším problémem je vysoká svítivost displeje telefonu, tady jsem zatím nepřišel na způsob jak toto zmenšit. Je možné snížit jas displeje, ale to není pomocí, jde totiž o podsvícení displeje, které bych potřeboval výrazně zmenšit

  ==> tady bych poprosil nějaké kolegy temnokomorníky o pomoc a za případné rady předem děkuji

 

A ještě jednou bych chtěl veřejně poděkovat uživateli Euter za dodání tak smysluplné věci jakým toto ovládání zvětšováku a bezpečného světla bezesporu je.

Nazdar Koumáku,

svítivost displeje by se měla dát nastavit v menu aplikace u položky "Screen brightness" (alespoň já ji tam mám). S podsvícením tlačítek si asi musí každý poradit sám. Já mám custom ROM (CM11) a můžu si tohle vypnout v nastavení telefonu. 


  • 0

#56 Euter

Euter

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 255 příspěvků(y)
  • LocationBrno
Reputace: 43

Publikováno 17 únor 2014 - 20:26:36

Promiň, špatně jsem četl tvůj příspěvek. K podsvícení displeje by měly existovat aplikace v Play, které by tohle měly regulovat. Napadá mě např. Screen filter https://play.google....ls?id=com.haxor Ten pustíš na pozadí, než zapneš F-Stop timer a mělo by to fungovat...


  • 0

#57 Koumak

Koumak

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 56 příspěvků(y)
  • Location49°57'37.663"N, 14°28'50.075"E
Reputace: 8

Publikováno 17 únor 2014 - 20:43:57

Ohledně podsvícení displeje:

Možná jsem se nevyjádřil dost jasně. Aplikaci uvedenou v příspěvku předtím jsem už zkoušel, ale mimo "srandy" s tím, že jsem neviděl na displeji skoro nic kdy z pod displeje to šajní pořád dál jsem nevykoumal nic jiného. Jde mi spíše o podsvěcující diody displeje. Když dám na obrazovku plnou černou tak stále diplej svítí obecně jako blázen a to diodama nebo čím to je z pod disleje.  Upravil jsem si prostředí u zvětšováku tak, aby mi to nesvítilo na papíry, ale pořád se mi zdá, že to svítí hodně. Kdo nechápe tak nechť v naprosté vykouzlí na displeji nejčernější černou a uvidí to co popisuju.

Je to jen poslední věc co musím dokoumat a pak už jen a jen krásné zvětšování :-)


  • 0

#58 Bimbak

Bimbak

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 819 příspěvků(y)
Reputace: 89

Publikováno 17 únor 2014 - 22:05:17

pokud mas LCD display na kecafonomackatku, tak mas smulu ... to je tak trochu jeho princip ... ja sem si vymenil ve starym tabletu LEDky za cerveny (pakarna ze bych to uz znova delat nechtel) ... takze zustava akorat nejakej kecafon s AMOLED ... 


  • 0

#59 Koumak

Koumak

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 56 příspěvků(y)
  • Location49°57'37.663"N, 14°28'50.075"E
Reputace: 8

Publikováno 17 únor 2014 - 22:10:44

pokud mas LCD display na kecafonomackatku, tak mas smulu ... to je tak trochu jeho princip ... ja sem si vymenil ve starym tabletu LEDky za cerveny (pakarna ze bych to uz znova delat nechtel) ... takze zustava akorat nejakej kecafon s AMOLED ... 

Bimbáku děkuju za info. Mám na tohle HTC One V, tedy S-LCD displej. Takže mám smolíka. Ale jednou...


  • 0

#60 Bimbak

Bimbak

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 819 příspěvků(y)
Reputace: 89

Publikováno 17 únor 2014 - 22:50:21

vem si kus nejakyho medenyho dratu (staci 1mm) ... udelej si krychly ... vrsek a boky prekryj cervenou folii (jednu stranu tak jenom do 1/4) a do toho ten mobil vkladej ... tohle pouzivam pro mobil ve kterym mam takovou multifunkcni kuchynskou minutku pro machani papiru ... 


  • 0

#61 Koumak

Koumak

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 56 příspěvků(y)
  • Location49°57'37.663"N, 14°28'50.075"E
Reputace: 8

Publikováno 18 únor 2014 - 09:13:38

vem si kus nejakyho medenyho dratu (staci 1mm) ... udelej si krychly ... vrsek a boky prekryj cervenou folii (jednu stranu tak jenom do 1/4) a do toho ten mobil vkladej ... tohle pouzivam pro mobil ve kterym mam takovou multifunkcni kuchynskou minutku pro machani papiru ... 

Super nápad díky, je vidět, že jsem v Čechách. Fotku by jsi neměl prosím?


  • 0

#62 Euter

Euter

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 255 příspěvků(y)
  • LocationBrno
Reputace: 43

Publikováno 21 únor 2014 - 00:27:07

Dobré zprávy vespolek :)
Čínská pošta sice teď neměla nejlepší období, ale všechny součástky už jsou doma. Zítra vše nakompletuju. Přes víkend vyřešíme adresy a peníze a v pondělí jdu na poštu ;-)
  • 1

#63 jakub.jira

jakub.jira

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 839 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 100

Publikováno 21 únor 2014 - 12:37:38

já jsem tenhle problém vyřešil tak, že jsem ty tlačítka přelepil černou elektrikářskou páskou, citlivost byla úplně stejná :)

 

jo a na play je taky někde aplikace, která umí jak natáhnout přes displej červenou folii, tak výrazně ztlumit podsvícení, akorát je třeba dát pozor na úplný vypnutí podsvícení :-D

 

- problém je ale ovládací telefon, HTC One V má podsvícení navigačních tlačítek, které je v temné komoře výrazné

 


Tento příspěvek byl upraven od jakub.jira: 21 únor 2014 - 12:41:00

  • 0

#64 Koumak

Koumak

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 56 příspěvků(y)
  • Location49°57'37.663"N, 14°28'50.075"E
Reputace: 8

Publikováno 21 únor 2014 - 13:13:35

 

já jsem tenhle problém vyřešil tak, že jsem ty tlačítka přelepil černou elektrikářskou páskou, citlivost byla úplně stejná :)

 

jo a na play je taky někde aplikace, která umí jak natáhnout přes displej červenou folii, tak výrazně ztlumit podsvícení, akorát je třeba dát pozor na úplný vypnutí podsvícení :grin:

 

- problém je ale ovládací telefon, HTC One V má podsvícení navigačních tlačítek, které je v temné komoře výrazné

 

 

TO: jakub.jira

Problém podsvícených tlačítek jsem vyřešil vypnutím podsvícení pomocí triku kdy se drží vypínací tlačítko až začnou tato podsvícená, ovládací tlačítka blikat a pak se pustí. Tlačítka pak v této aplikaci zhasnou a přesto zústanou funkční. (nalezeno na netu) Není to škoda to lepit páskou? :-)

 

Aplikace, kterou jsem si zaplatil a stáhnul je sama o sobě správně červená, s tím problém není, ale mechanické podsvícení displeje (stejně jako na některých levných LCD monitorech) je prostě příliš silné a je vidět kde jsou podsvěcovací diody a i když ztlumím zobrazovací displej na mininum (omylem jsem také jednou posunul na 0% a docela taškařice to vrátit zpět) tak stejně je podsvícení displeje i při úplně černé obrazovce tak vysoké, že musím odstínit tento svit od papírů. Nezkoušel jsem tedy osvěcovací zkoušku, ale mně to prostě přijde, že to svítí moc.

 

TO: all

Už se těším jak budete mít své moduly zastavěny a podělíte se tu s ostatníma. Mojí zástavbu považuju za neprofesionální a humpoláckou a vše vycházelo z neohebných prodlužovaček, který jsem na to použil. Doufám, že se z mých chyb poučíte a uděláte elegantnější řešení. Já na svých hodinách mohu poskakovat a nerozbijou se :-)


  • 0

#65 Euter

Euter

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 255 příspěvků(y)
  • LocationBrno
Reputace: 43

Publikováno 21 únor 2014 - 13:42:56

Tak je vše hotovo :) 

Pohleďte!

DSC05972.JPG

Tak teď něco pro budoucí uživatele:

1) jednotlivé kontakty na Arduino jsou pouze nasunuté a budu se ze všech sil snažit to zabalit tak, aby při transportu nevypadly, ale pro jistotu tady máte návod který kabel kam patří:

Arduino D12 <=> SSR IN1

Arduino D11 <=>SSR IN2

Arduino GND <=> SSR GND

Arduino GND <=> BT GND

Arduino RX0 <=>BT TXD

Arduino TX1 <=> BT RXD

Arduino 5V <=> BT VCC a zároveň SSR VCC

,

2) Mějte napaměti, že SSR spínají v nule, takže je musíte předřadit před zdroje stejnosměrného napětí (kde nula nikdy nenastane, tudíž by se nikdy nepřeply). Laicky řečeno: SSR musíte připojit na 220V, ne až na trafo co vede k LEDkám atd.

 

3) Při spuštění se BT modul rozbliká a musíte ho spárovat. Hlásí se jako null nebo po chvíli jako HC-06. Heslo je 1234.

 

4) Ihned po spuštění se na SSR rozsvítí jedna LEDka, která indikuje sepnutí. Na svorky u této LEDky, připojte červené osvětlení. Při spuštění zvětšováku by měla tato zhasnout a rozsvítit se vedlejší (zvětšovák).

 

5) Pokud byste něčemu nerozuměli jsem k dispozici na SZ případně na telefonu 

 

6) Přes víkend mi pošlete adresy. Každému z těch co si předobědnali pošlu ještě SZ, ale po týdnu čekání bez reakce prodávám dalším  zájemcům 


  • 0

#66 Euter

Euter

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 255 příspěvků(y)
  • LocationBrno
Reputace: 43

Publikováno 21 únor 2014 - 14:04:35

Jo a jestli dobře počítám, tak mám jeden modul navíc, takže kdo mi první napíše SZ s adresou, toho je ;)


  • 0

#67 KGB

KGB

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 389 příspěvků(y)
Reputace: 20

Publikováno 22 únor 2014 - 15:27:55

Ze bych poridil ke gossen labosix xs a lici colorstar 2000 dalsi cudlik do komory :D
  • 0

#68 Euter

Euter

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 255 příspěvků(y)
  • LocationBrno
Reputace: 43

Publikováno 22 únor 2014 - 18:42:35

Jestli chceš, je tvůj ;)


  • 0

#69 KGB

KGB

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 389 příspěvků(y)
Reputace: 20

Publikováno 22 únor 2014 - 19:45:48

To by me spis lakal analyser pro :D
  • 0

#70 Pentaxista

Pentaxista

    Tlampač (grafoman)

  • Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 090 příspěvků(y)
Reputace: 229

Publikováno 22 únor 2014 - 20:11:25

KGB

AnalyserPro je fakt bohovský! Jedinou "nevýhodou" je, že odvádí od přemýšlení - umí skoro vše sám...  :-P


  • 0

#71 KGB

KGB

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 389 příspěvků(y)
Reputace: 20

Publikováno 22 únor 2014 - 20:37:57

Ja prave zkousim toho gossena a rikam si ze by ten analyser nebyl od veci :D Ale kdo vi treba je to jen chut po dalsim cudliku :D
  • 0

#72 Koumak

Koumak

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 56 příspěvků(y)
  • Location49°57'37.663"N, 14°28'50.075"E
Reputace: 8

Publikováno 23 únor 2014 - 08:32:54

Tak musím provéct opravu na můj komentář:

"TO: jakub.jira

Problém podsvícených tlačítek jsem vyřešil vypnutím podsvícení pomocí triku kdy se drží vypínací tlačítko až začnou tato podsvícená, ovládací tlačítka blikat a pak se pustí. Tlačítka pak v této aplikaci zhasnou a přesto zústanou funkční. (nalezeno na netu) Není to škoda to lepit páskou?"

 

Podsvícení tlačítek mi na HTC One V nejde v aplikaci F-Stop timer vypnout. Jinde vypnuté jsou. Použil jsem tedy návod pana jakub.jira a děkuju za něj.  :-)

Doporučuju tedy použít přístroje, které nemají LCD displej, ale spíše AMOLED či jiné lepší technologie. LCD a jeho podsvícení svítí fakt jako blázen.


  • 0

#73 Euter

Euter

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 255 příspěvků(y)
  • LocationBrno
Reputace: 43

Publikováno 24 únor 2014 - 15:52:49

Hlásím, že jsem všechny balíčky dnes odeslal a do SZ jsem Vám poslal čísla balíčků pro sledování. Budu rád, když se tu potom podělíte o své dojmy z používání a případně jsem k dispozici pro pomoc se zapojením na SZ.


  • 1

#74 ToFF

ToFF

    Tlampač (grafoman)

  • Moderátoři
  • 1 377 příspěvků(y)
  • LocationTak někde mezi Plzní a Ostravou
Reputace: 85

Publikováno 24 únor 2014 - 17:46:15

No ja se určitě ozvu, zatím jsem vymyslel, že to zabuduji do parapetní lišty, budou tam tlačítka na vypnutí napájení modulu a osvětlení, realizované přes zásuvky v kterých budou patřičně zasunuty "transformátory" na 12V a 5V. Další tři zásuvky budou po liště ovládané přímo modulem ke svícení, vedle každé z nich pak zásuvka neustále pod proudem :-) A možná to taky bude úplně jinak. :-)


  • 0

#75 keko

keko

    Tlampač (grafoman)

  • Předplatitel
  • 1 823 příspěvků(y)
  • LocationSlovakia, Alžbetin Dvor 130
Reputace: 550

Publikováno 26 únor 2014 - 18:56:16

Dakujem Euterovi, balicek dosiel, zda sa, ze zapojenie zostalo neporusene. Keby nieco, precitam hore navod.

Este raz vdaka.

:)


  • 0

#76 Euter

Euter

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 255 příspěvků(y)
  • LocationBrno
Reputace: 43

Publikováno 3 březen 2014 - 17:05:01

Tak se pánové nestyďte a pošlete nám, jak jste se poprali s krabičkama a připojováním na zvětšovák ;)


  • 1

#77 Miro

Miro

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 28 příspěvků(y)
  • LocationBratislava
Reputace: 2

Publikováno 3 březen 2014 - 20:51:44

Tiež sa chcem, aj keď trochu oneskorene, poďakovať Euterovi za precízne odvedenú prácu :-)

Modul som ešte neaktivoval, lebo nemám androidový hardvér (mám len iPhone a nejaké prístroje s Windows Phone).

 

Musím si teda niečo kúpiť... a neviem sa rozhodnúť či mobil alebo 7" tablet. Prikláňam sa skôr k tabletu - mobil by som veľmi nevyužil.

 

Nemá niekto v tejto súvislosti skúsenosť s tabletom v kombinácií s aplikáciou F-Stop timer..? Budem vďačný za každú radu, či informáciu (Bluetooth, rozlíšenie, svietivosť..., prípadne aj konkrétny model).

 

Ďakujem 


  • 0

#78 keko

keko

    Tlampač (grafoman)

  • Předplatitel
  • 1 823 příspěvků(y)
  • LocationSlovakia, Alžbetin Dvor 130
Reputace: 550

Publikováno 3 březen 2014 - 22:14:08

Obavam sa, ze som dostal do ruk hracku, ktora svojimi moznostami daleko presahuje povodny ucel ... Idem si kupit celu stavbnicu. 


  • 0

#79 Euter

Euter

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 255 příspěvků(y)
  • LocationBrno
Reputace: 43

Publikováno 4 březen 2014 - 11:26:25

Obavam sa, ze som dostal do ruk hracku, ktora svojimi moznostami daleko presahuje povodny ucel ... Idem si kupit celu stavbnicu. 

Mám tomu rozuměnt tak, že tě nadchlo Arduino a začínáš sám bastlit?


  • 0

#80 taz

taz

    Tlampač (grafoman)

  • Administrators
  • 1 222 příspěvků(y)
  • LocationZittau
Reputace: 174

Publikováno 4 březen 2014 - 13:57:35

Jsou i další kraviny co jdou snadno postavit: http://www.brodie-ty...org/fstoptimer/


  • 0

#81 keko

keko

    Tlampač (grafoman)

  • Předplatitel
  • 1 823 příspěvků(y)
  • LocationSlovakia, Alžbetin Dvor 130
Reputace: 550

Publikováno 4 březen 2014 - 14:18:21

 

Obavam sa, ze som dostal do ruk hracku, ktora svojimi moznostami daleko presahuje povodny ucel ... Idem si kupit celu stavbnicu. 

Mám tomu rozuměnt tak, že tě nadchlo Arduino a začínáš sám bastlit?

 

Zatial som vo faze fascinacie. Ono pospajat kabliky je jedna vec, ukoncit to programom a odladenim vec druha. A uplne inde je este povedal by som zmysluplne nasadenie Arduina v beznom zivote. Tak napr,: zalievanie zahrady. Cely system od Wolfa alebo od Gardeny mozno nakoniec vyjde menej, ale ked je to vlastnej vyroby ... to uz je nieco ine. Teraz este ide o to odhadnut tu hrancu, co je ucelne dat niekomu zhotovit tak, aby cele zxalievanie neskoncila znechutenim, ci celozivotnou traumou z vlastnej neschopnosti blokovu schemu uviest do zivota.

A to by som este chcel, aby sa zaluzie na baraku otvarali a zatvarali podla slnecneho svitu :) 


  • 0

#82 Bimbak

Bimbak

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 819 příspěvků(y)
Reputace: 89

Publikováno 4 březen 2014 - 16:58:09

momentalne mam doma prestavbu kvuli plastovejm voknum, tak vse dulezity je zavakuovany nebo prikryty foliema (no, ty folie zrovna moc nepomahaj) ... ale z pouzivani par poznatku:

 

- kdyz je zapnuty automaticky klopeni displeje, tak pri preklopeni dojde k disconnectu (otravny)

- combo "nastaveno pouzivat BT zvetsovak" a "vypnutej BT" ma tendenci havarovat app, v pripade 2.3.6 to posle BT do stucku a pomuze jenom kutululum

- obcas to pres "home" bud uplne spadne, nebo se to jenom posle do waitu, no taky se mi stalo, ze se to tvarilo spojeny, pritom to bylo rozpojeny a zaboha to neslo zparovat (a ted uz nevim jestli pomohl restart mobilu, nebo toho bazmegu)

- neuklada nastaveni, stve mi ze pokazdy musim natukavat dokolecka jednu a tu samou pisnicku

- doplnek "dark room keeper" ci jak, ktery by mel tohleto pravdepodobne nejak osetrit, osetri akorat moje nervy a to tak, ze nez se podari udelat 1 zvetseninu, tak stravim dalsi 2 minuty ergonomicky otresnym zpusobem ukladanim neceho, co si pak stejne musim znova nastavovat (je videt, ze tuhle vec vymejslel ajtak)

- zda se mi to, nebo neni poradne osetreny zamykani obrazovky pri neaktivite? mel jsem za to, ze to nedovoli zakmnout screen :-( (coz v kombinaci s nahodnym ukoncenim a nemoznosti ulozit nastaveni je uuuplneee peeerfektniiii :-D)

 

(aplikaci jsem si obstaral, zkontaktuju autora a pokud drobnosti napravi, tak mu za to i zaplatim :-D)

 

Miro: Tablet vs mobil>> hodne parazitickyho svetla vs malo parazitickyho svetla (neplati pri AMOLED displejich) ... na tuhle blbustku staci nejakej 4" ... (tech>> Nejnizsi na cem jsem to spustil: 800MHz Single Core, 128MB RAM, Andr 2.3.5 a na 3,5" LCD) - v soucasnosti je nejlevnejsi android AMOLED mobil kolem 50USD i s postou ... tablet nema smysl k necemu takovymu...

 

keko: Ano, rika se tomu "inteligentni domy"... docela pekna prkotina ... malinovej kolac s furou arduinatek po baraku... nevymejslej znovu kolo, je toho plna elgooga :-D (samo ze hodne toho je i na to zalejvani .. tech spravnejch kvetinek ... ehm .. heh :-D )


  • 1

#83 keko

keko

    Tlampač (grafoman)

  • Předplatitel
  • 1 823 příspěvků(y)
  • LocationSlovakia, Alžbetin Dvor 130
Reputace: 550

Publikováno 4 březen 2014 - 17:04:19

 .. tech spravnejch kvetinek ... ehm .. heh :grin: )

 

... samozrejme aj tych. Ale to az o 10 r. To sa bude moct hadam povedat aj na hlas :D


  • 0

#84 Koumak

Koumak

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 56 příspěvků(y)
  • Location49°57'37.663"N, 14°28'50.075"E
Reputace: 8

Publikováno 5 březen 2014 - 09:27:33

To Bimbak:

pár poznámek

- automatický otáčení jsem na HTC One V vypnul, mám to na čtení knih a na tyto hodiny

- ani jednou mi zakoupená aplikace nezhavarovala, tedy zatím po cca 4 zvětšovacích akcích a hraní si s tím předtím

- po home a následném návratu zpět do aplikace mi vše fungovalo správně

- nevím co na tom nastavuješ, ale já řeším prakticky jen jestli Test strip a nebo čas či EV kterýma budu zvětšovat případně kroky po kterých to bude skákat, potřebuješ ještě něco víc ke zvětšování? (jsem začátečník, tak jsem možná ještě nedosáhl zvětšovací úrovně Tebe či nirvány :-)

- obrazovka se mi nikdy sama od sebe nezamknula

- problém parazitního světla u TFT displejů jsem tu již psal, mám svítící touch ovládací tlačítka přelepená černou elektrikářskou páskou

- jo ještě poznámka, mám u toho puštěnej metronom abych tušil jak dlouho máchám v chemii

 

tak dobrý červený světlo všem :-)


  • 0

#85 Standulin

Standulin

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 342 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 88

Publikováno 5 březen 2014 - 10:10:13

Já vám nevim s tim parazitnim světlem. Zvětšovali jste někdy s Magnifaxem? Ten září jak atomovej reaktor, zapnutej telefon se v tej záplavě světla ztrácí, čili já parazitní světlo neřeším... Kupodivu nic závadnýho na svejch fotkách nepozoruju (nemluvím o obsahu tedy)...


  • 0

#86 Koumak

Koumak

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 56 příspěvků(y)
  • Location49°57'37.663"N, 14°28'50.075"E
Reputace: 8

Publikováno 5 březen 2014 - 10:15:50

Telefon od papírů, na které zvětšuju odstiňuju kusem kartonu. Zatím žádné problémy. FYI


  • 0

#87 Bimbak

Bimbak

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 819 příspěvků(y)
Reputace: 89

Publikováno 5 březen 2014 - 11:39:25

Koumak:

Co ti tam bezi za verzi androidu? puvodni ICS? Co pouziva HTC za launcher app, neco svyho? ja mam tyhle problemy na 2.3.x (vice) a na 4.0.x (mene) - asi nejstabilnejsi se mi zda Holo. Tusim nejakou zradu v ty BT nastavbe kterou to pouziva...

Ohledne lockovani obrazovky - zkusim nahradit defaultni lock screen necim jinacim ...

Co nastavuju? default je posun pri testu o F1/3 a zakladni osvit F3. Pokud si upravim cas na svoje podminky (ktery sou na dvacet tukancu vzdaleny) a nasledne vypnu aplikaci (ci se sama rozhodne zhavarovat kvuli cemukoliv), tak sem zase zpatky tam kde sem byl...


  • 0

#88 Koumak

Koumak

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 56 příspěvků(y)
  • Location49°57'37.663"N, 14°28'50.075"E
Reputace: 8

Publikováno 5 březen 2014 - 11:44:38

Bimbaku, mam tam verzi android 4.0.3, htc sense 4.0
  • 0

#89 Miro

Miro

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 28 příspěvků(y)
  • LocationBratislava
Reputace: 2

Publikováno 6 březen 2014 - 14:09:41

To Bimbak: Ďakujem, za podelenie sa so skúsenosťami, asi pôjdem do toho mobilu...

Nemáš náhodou nejaký link na eshop, kde by som zohnal amoled mobil od tých 50 USD vyššie..? Čo som sa pozeral na eBay a čínskych eshopoch, kde zvyknem nakupovať tak je to väčšinou cez 100 (150) USD. Nepotrebujem samozrejme to najlacnejšie - so starým systémom, ale na druhej strane to nechcem zbytočne preplácať, keďže to bude viac-menej jednoúčelové zariadenie.

Dík


  • 0

#90 Bimbak

Bimbak

    Dost toho nakecá

  • Registrovaní
  • PipPip
  • 819 příspěvků(y)
Reputace: 89

Publikováno 6 březen 2014 - 16:13:37

POSTAAA!!! :-D 


  • 1

#91 Koumak

Koumak

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 56 příspěvků(y)
  • Location49°57'37.663"N, 14°28'50.075"E
Reputace: 8

Publikováno 18 březen 2014 - 10:16:05

Už se někomu z Vás, co máte BT ovládání od Eutera, povedlo zastavět do nějaké krabičky? Nějaké zkušenosti při zvětšování? Upřímně, čekal jsem aspoň nějakou fotku jak se Vám to povedlo...


  • 0

#92 Euter

Euter

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 255 příspěvků(y)
  • LocationBrno
Reputace: 43

Publikováno 18 březen 2014 - 21:20:22

No beztak to mají jen tak nadivoko na stole jako já :D už to tam mám víc než rok a ještě jsem se nedokopal krabičku udělat. Hlavně že to funguje ;)


  • 0

#93 keko

keko

    Tlampač (grafoman)

  • Předplatitel
  • 1 823 příspěvků(y)
  • LocationSlovakia, Alžbetin Dvor 130
Reputace: 550

Publikováno 18 březen 2014 - 22:02:14

Ja si to asi dam rovno do zvacsovaka.

 

Okrem tejto konstrukcie som chcel mat este nieco, na com sa naucim a vyskusam zaklady prace s Arduinom. Tak som si kupil tu sadicku ... Po troche cvicenia dokazem naprogramovat a zkonstruovat jednoduche veci, a tak ma napadlo, ze skusim do Arduino Uno nahrat stihahnuty sketch z http://www.droidinth...rger-bt-adapter. No a pri pokuse o nahranie mi vyhlasilo chybu, ze 

"EnlargerBTAdapter:26: error: 'MeetAndroid' does not name a type". Neporadite dakto, kde robim chybu?

  • 0

#94 Euter

Euter

    Nováček

  • Registrovaní
  • Pip
  • 255 příspěvků(y)
  • LocationBrno
Reputace: 43

Publikováno 19 březen 2014 - 09:48:48

jo, je tam problém s knihovnou MeetAndroid, která se aktualizovala a reference co jsou v tom programu už dneska nesedí. Musí se to ručně vyeditovat a reference změnit na aktuální. Když zadáš ten error do Googlu, tak ti to vyhodí nějaké řešení. Ale taky jsem s tím zápasil....


  • 1




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 0 návštěvníků, 0 anonymních