'berraneck', on 30 May 2012 - 21:39, said:
a co konkrétně by Tě zajímalo? on je to tak jednoduchý a zároveň nedokonalý fotoaparát, že tam asi není moc co řešit... prostě lomo žeo
'mpn', on 30 May 2012 - 18:33, said:
Ahoj vítej na temné
LOMO 135 BC mám doma je to docela zajímavá hračka. V tom velkém charakteristickém přetáčecím bubínku na horní je straně je schovaná pružina. Jejím natažením je pak možné pořídit velmi rychle několik snímků (tuším že 8) za sebou. Ale to si předpokládám už zjistila. Dají se s tím dobře fotit třeba různé sporty, závody atd. Jinak je to na ovládání jednoduchý aparát, myslím že docela vhodný pro začátečníka.
Ahoj,
tak me by hlavne zajimalo, jak moc mam natocit pruzinu na porizeni jednoho snimku

asi to nejak moc pretacim, nebo ja nevim, kazdopadne postup mam nasledujici - otacim tim velkym koleckem zhruba 1x, pak tam jakoze preskoci (ale zaverka mi v tuto chvili jeste cvakne na prazdno) a kdyz to natahuji dal, tak se prave natahuje ta pruzinka a tam ja prave nevim, jestli staci pootocit jakoze jednou dokola, nebo je to jedno, jestli se tam da uplatnit pravidlo 1x otoceni = 1snimek ... Jinak zbytek asi chapu, nebo sem se s tim nejak uz poprala

ale tohle mi vrta hlavou, kazdopadne jsem tam ted dala 1. zkusebni film (jen obyc za par kacek), tak uvidim, jestli to vubec pouzivam spravne

Kazdopadne diky za rady