dostal som zadarmo od strýka Opemus 5a a chystám sa na ňom prakticky prvý krát zväčšovať. Už raz asi pred 12 rokmi ako 16 ročný som to skúšal - vychádzali s toho zaujímavé výsledky, niekedy až príliš

Ak máte niekto s tým skúsenosti ako ste to riešili? Kedže si neviem prestaviť kde by som taký šuflík zohnal (v bazároch predávajú komplet zväčšováky) napadlo ma že tam dáko prilepím umelý rámik
ktorý sa používa na diapozitívy - mám ich doma veľa nejak do stredu a zvyšok oblepím izolačkou. No to by som musel nastrihať na políčka celý film. Ďalšia vec je tá že to potom síce drží ale je to aj tak
vypuklé neni to také spružené ako keby som to privrzol medzi 2 sklá tak fakt neviem ako na to. Alebo dám vyrobiť 1 sklo u sklenára narvem ho tam a budem to tam súkať.
Čo je podľa Vás lepšie?? Je vôbec potrebné aby bol 35 mm. film medzi sklami, sa mi zdá že niekto tu už písal že tam sklá vôbec nepoužíva. ????
2. Horšie asi je že je tam rozbité aj červené skielko pred objektívom a to už vôbec neviem kde zohnať, možno by sa to dalo vyrobiť z niečoho iného a pripevniť dáky červený plast na ten prázdny krúžok
zas tak aby som dačo aj videl cez to pri zväčšovaní.
Ak ste už niekto takéto tech. problémy riešili vopred ďakujem za odpovede alebo nápady ako na to.