Přispěju také trochou. Opravdu jde o to, aby plechy byly chromované, do té želatiny se obtiská vše... A především jde o to, aby plechy byly doopravdy odmaštěny. Nevím, jak Sidol (pamatuju si to z dětství a mám pocit, že byl lehce abrasivní), ale určitě by pomohl nějaký průmyslový odmašťovač. Složením se tomu podobá Larrin Nerez čistič - pozor, opravdu záleží na dodržení značky, jednou sem to podcenil a skončil s přilepenejma fotkama a pak zjistil, že ten nefungující prostředek (i když se používal a i vypadal stejně) neobsahuje především potřebné kyseliny...
Čili - pečlivě omýt plech Larinem a vodou... Pak dobře opláchnout. Udělají se z vody kouličky a ty sjedou. TO je dobrý znamení, že plech je bez mastnoty. Pak - čistej měkej hadr (opravdu čistej, jednou použitá utěrka je už na nic). Beru prostě čerstvě vypraný utěrky manželce a po použití je zase vrátim. Nesměji bejt avivážovaný. Přeleštím ten plech tak, aby přestal drhnout. Prostě dokud utěrka neklouže po plechu lehoučce. V podstatě likviduju ten povrch, kdy je absolutně nesmáčivý. Klidně spotřebuju dvě utěrky, manželka nic nepozná a já mám čistej plech
toť k přípravě plechu. Jenom ještě dodám, že takhle přeskočim tu fázi první přilepené fotky. Spousta lidí má tuhle zkušenost, že první fotka se přilepí a pak další už ne. Jde o to, že se želatina zapeče do plechu a nachytá do sebe bordel. Po odmočení a sloupnutí si pak všimni, že voda na takto ošetřeném místě stojí, nestejká, prostě není tam žádnej film, kterej jí odpuzuje a to je stav, kdy se dobereš jednak k tomu, že na fotce pak nebudeš mít bublinky (protože se rozmočená emulze naplácne na plech celá bez bublin a ten jí nebude "klást odpor" v podobě antismáčivého povrchu) a druhak k tomu, že se ti to nepřilepí.
To by bylo k plechum...
A další kouzlo se jemnuje Tetenal Mirasol - naředit a použít podle návodu. Fotku nenechávat moc okapat, klidně i trochu nakapat na plech na misto, kam tu fotku dáš. Fotku naplácnout na plech, drobet s ní zakroužit (opatrně), aby se zrovnoměrnila vrstva toho mirasolu mezi fotkou a plechem. Překrejt plátnem, zaválečkovat a pect...
Pečení - mě se osvědčilo fotku pect 10 minut na maximum a pak vypnout topení a počkat, až celej ten krám vychladne. Fotku sundám naprosto dokonale studenou, rovnou, vyleštěnou a všichni dělají ááách... 
PS. napínám taky, ale vyleštěná fotka vrátí drobet toho kouzla, kdy se jeví nejhezčí mokrá. Ne na še se to tedy hodí ale...