Přejít na obsah


Fotka

Cenon FD lens 135mm 1:3.5 S.C


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
5 odpovědí na toto téma

#1 Drpetko1

Drpetko1

    Nováček

  • Předplatitel
  • 298 příspěvků(y)
  • LocationSlovensko
Reputace: 15

Publikováno 11 říjen 2014 - 22:17:31

Dobrý deň,

 

potrebujem poradiť, ak má niekto skúsenosť:

 

Kúpil som si analóg Canon A1, k tomu mám objektívy FD, 50mm, 105mm a  (135mm S.C.)

 

Otázka je:

 

Skontroloval som všetky objektívy na aparáte ako pracujú, clona je vidieť všetko  funguje ako má.

Len okrem 135 mm obj., totižto vôbec nevidím pracovať clonu v ohnisku objektíva, ani keď je nasadený objektív na bajonet aparátu, exponujem, tak by som mal vidieť nejakú úroveň clony, aj keď mením clonové čísla, clonu vôbec nevidím. Ako to je s týmto objektívom poznáte ho, potrebuje nejakú redukciu aby sa aktivovala clona?

 

50mm a 105mm FD čka pekne clonia a ten 135ka vôbec nič. Prikladám obrázky o ktorý objektív sa jedná.

 

Veľmi pekne Vám vopred ďakujem.

 

 

Přiložený soubor (y)


  • 0

#2 Stefi

Stefi

    Nováček

  • Předplatitel
  • 22 příspěvků(y)
Reputace: 4

Publikováno 11 říjen 2014 - 22:53:52

Dobrý deň,

 

potrebujem poradiť, ak má niekto skúsenosť:

 

Kúpil som si analóg Canon A1, k tomu mám objektívy FD, 50mm, 105mm a  (135mm S.C.)

 

Otázka je:

 

Skontroloval som všetky objektívy na aparáte ako pracujú, clona je vidieť všetko  funguje ako má.

Len okrem 135 mm obj., totižto vôbec nevidím pracovať clonu v ohnisku objektíva, ani keď je nasadený objektív na bajonet aparátu, exponujem, tak by som mal vidieť nejakú úroveň clony, aj keď mením clonové čísla, clonu vôbec nevidím. Ako to je s týmto objektívom poznáte ho, potrebuje nejakú redukciu aby sa aktivovala clona?

 

50mm a 105mm FD čka pekne clonia a ten 135ka vôbec nič. Prikladám obrázky o ktorý objektív sa jedná.

 

Veľmi pekne Vám vopred ďakujem.

  Pán kolega podľa mna treba dať vyčistiť clonu pri foteni je snimok preexponovaný ? clona je zalepena Stefi


  • 0

#3 Drpetko1

Drpetko1

    Nováček

  • Předplatitel
  • 298 příspěvků(y)
  • LocationSlovensko
Reputace: 15

Publikováno 11 říjen 2014 - 22:59:33

 

Dobrý deň,

 

potrebujem poradiť, ak má niekto skúsenosť:

 

Kúpil som si analóg Canon A1, k tomu mám objektívy FD, 50mm, 105mm a  (135mm S.C.)

 

Otázka je:

 

Skontroloval som všetky objektívy na aparáte ako pracujú, clona je vidieť všetko  funguje ako má.

Len okrem 135 mm obj., totižto vôbec nevidím pracovať clonu v ohnisku objektíva, ani keď je nasadený objektív na bajonet aparátu, exponujem, tak by som mal vidieť nejakú úroveň clony, aj keď mením clonové čísla, clonu vôbec nevidím. Ako to je s týmto objektívom poznáte ho, potrebuje nejakú redukciu aby sa aktivovala clona?

 

50mm a 105mm FD čka pekne clonia a ten 135ka vôbec nič. Prikladám obrázky o ktorý objektív sa jedná.

 

Veľmi pekne Vám vopred ďakujem.

  Pán kolega podľa mna treba dať vyčistiť clonu pri foteni je snimok preexponovaný ? clona je zalepena Stefi

 

Ktorý snímok myslíte, tie obrázky? S Canon som ešte nefotil, len včera mi to prišlo...


  • 0

#4 Zirafka

Zirafka

    Nováček

  • Předplatitel
  • 341 příspěvků(y)
  • LocationSeverní čechy
Reputace: 26

Publikováno 12 říjen 2014 - 16:07:00

Na straně bajonetu jsou různé výstupky a pacičky. Nedá se některá z nich stisknout? :)


  • 0

#5 Drpetko1

Drpetko1

    Nováček

  • Předplatitel
  • 298 příspěvků(y)
  • LocationSlovensko
Reputace: 15

Publikováno 13 říjen 2014 - 16:41:42

Problém vyriešený, clona plávala v mazacom oleji, čiŽe bola prilepená. Vyčistené a teraz ide ako hodiny.


  • 0

#6 Zirafka

Zirafka

    Nováček

  • Předplatitel
  • 341 příspěvků(y)
  • LocationSeverní čechy
Reputace: 26

Publikováno 13 říjen 2014 - 17:59:02

Tak to je príma :)


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 0 návštěvníků, 0 anonymních